Californication

2007 - 2014
7,7 152 tys. ocen
7,7 10 1 152108
6,6 20 krytyków
Californication
powrót do forum serialu Californication

Ciekawe tylko czy zakończenie sugeruje, że Natascha McElhone odchodzi z serialu i scenarzyści mają inny pomysł na poprowadzenie 3 serii ?

ocenił(a) serial na 6
kuszczak

Moze ktos skroci ja o glowe i wysle ja (glowe) w pudelku do Hanka, a nastepnie cudownie sklejona powroci w 4 sezonie ;] Teraz taka moda.

Mr__Orange

Hehe, dobre :) Ale nie spoiluj, nie wszyscy widzieli TEN (wiadomo który :P) serial.

A co do tematu, to mam nadzieję, że postać Karen będzie obecna w trzecim sezonie. Jest jedną z najlepszych
bohaterek tego serialu :)

ocenił(a) serial na 9
kuszczak

W czasie kręcenia drugiej serii umarł mąż Nataschy McElhone więc prawdopodobnie to jest powód dla którego chce sobie zrobić przerwę od grania (oby tylko czasową).

ocenił(a) serial na 10
martinez_14

chcieli sie pewnie zabezpieczyć jak cos to niby pracuje w NY jak wszystko wróci do normy to wróci do kaliforni - proste :)
Odcinek super, fajnie ze becca sie pogodziła ze swoim Emo-chłopakiem, no i Hank nie został ojcem czarnego dziecka:d

ocenił(a) serial na 10
bartusezg

najgorsze to jest to ze trzeba czekac do wrzesnia 09 na nowe odcinki...a ostani epizod dał rade szkoda tylko ze nie bylo pogrzebu Lew, w sumie taka fajna postac a wykonczyli go w 5 minut ;) szkoda bo to byla naprawde swietnie zagrana rola

ocenił(a) serial na 9
freekE

genialna ostatnia scena na bulwarze:

-and the dance continues.
-so it does.

'life is good, sweetheart. life is good.'

freekE

Nie do września tylko już do wiosny
http://www.sho.com/site/announcements/20081203.do?source=m_cali2_home_dec08_s3

ocenił(a) serial na 9
fuck_

Wiosną zaczynają produkcję a nie emisję. Emisja będzie pod koniec roku, tak jak tam napisali.

ocenił(a) serial na 6
kuszczak

a mi się właśnie ostatni odcinek nie podobał. rozczarował mnie trochę...

ocenił(a) serial na 10
Marvin

Czemu ostatni odcinek jest ok. będzie ciekawie, mnie ciekawi jednak czy Hank odzyska gitarę no wiecie: ''Kurt f... Cobain play that...'' w końcu mlody zdrazil Becke i jest to najfajniejsza pamiątka po Lew jego bratniej duszy hmmmm JAK SADZICIE

ocenił(a) serial na 9
Ogmios

Odcinek świetny... Brakowało mi pogrzebu Lew... Troche producenci nie postarali się nad pomnikiem dla niego... Wygladał zziebko tandetnie... Pewnie Karen już nie wróci... Odwią pewnie pod koniec 3 sezonu, że niby wracała do domu i samolot się rozbił podczas lądowania na rzece Hadson ^^... Odcinek s2e12 jest i tak kwintesencją tego serialu...
Pozdrawiam Mamę... :D

kuszczak

Szkoda, że Ashby się zaćpał :/ To było trochę głupie. Nie wiem czy od początku takie było zamierzenie, czy podyktowane potrzebą chwili, ale rozczarowało mnie to trochę. Fajny bohater. Ubarwiał fabułę.

ocenił(a) serial na 9
Ibrahim_Z

A wie ktoś może jak się nazywa piosenka, która leci pod sam koniec odcinka ?

Sam odcinek całkiem całkiem xD Hank nie jest ojcem dziecka przez co pogodził się z Karen (według mnie za łatwo mu odpuściła xD), Damien powiedział Bece, że ją kocha a ta od razu rzuciła mu się w ramiona :] Takie lekkie happy endy :D No ale któż nie kocha happy endów ? :D

xxelka

Myślę, że to jest właśnie fajne w tym serialu. Przez to akcja szybko się zmienia i więcej się dzieje, fabuła jest też bardziej nieprzewidywalna. Podoba mi się takie rozwiązanie. Też w zasadzie nie wiemy do końca jaki zakres czasowy obejmuje cały serial(pomijam retrospekcje). Czasem mamy odwołania do wydarzeń z poprzedniego odcinka co sugeruje jakoby działy się one w odstępie kilku dni, a czasem nie ma bezpośrednich odniesień.

Piosenka to "California Dreamin'" - Shaw Blades

ocenił(a) serial na 9
kuszczak

Mhm... czyli skoro Karen odejdzie z serialu na jakis czas... to Hank znow bedzie ruchal wszystko, co sie rusza? :D bo w sumie te jego podboje nadawaly pikanterii, ale i humoru ;P

ocenił(a) serial na 7
Dejzi

Na pewno Karen wystąpi w 3 sezonie, na jej oficjalnej stronie są zdjęcia z 3 sezonu planu Californication :) .

kuszczak

Nie podobało mi się, jak komuś kto wcześniej o tym napisał, zakończenie w którym Lew (zawsze myślałam, że to Lou, nie Lew) wykitował bez żadnego głębszego sensu. Świetny był, naprawdę żal. poza tym nie rozumiem jak mogli tak po macoszemu potraktować jego wątek - a gdzie jakiś pogrzeb, gdzie książka o nim? Jakoś tak dziwnie, bo najpierw scenarzyści tworzą tak barwną postać producenta, rockmana z duszą wolnego strzelca, a potem go tak bez polotu wykańczają i ucinają sprawę.

I kurde, nazwijcie mnie naiwną, ale myślałam, że Hank poprzysięgnie wierność Karen i w trzecim sezonie będziemy oglądać go w celibacie ;d
Ale chyba tak się nie stanie, przynajmniej patrząc po trailerze.
No ale w sumie na tym się opiera cały serial, więc mój shipper Karen i Hanka sobie trochę pocierpi ;d

MartyQ

I jeszcze zaskoczył mnie Charlie, który zostawił Marcy dla tej dziw...ki Daisy ;p W sumie może i dobrze dla Marcy, zniosła to z klasą. Ciekawe co się stanie z nimi w trzecim sezonie. Ogólnie Daisy to najbardziej denerwująca postać tego sezonu, zaraz obok Trixie.

MartyQ

Może i denerwująca, ale zapisze się w historii kina kwestią: "pocałowałam go i jakoś tak zanim się zorientowałam jego ku.as był już we mnie, zadziałałam instynktownie..."

Długo nie mogłem przestać się smiać :)

ocenił(a) serial na 8
MartyQ

Moim zdaniem właśnie to, że Lew (Lou) został pożegnany tak jak został było świetne. Reprezentował postaci z nurtu lat 60 - 7Otych, a one właśnie w ten sposób żegnały się ze światem - książki powstawały sporo lat później. Uważam to za zaletę filmu, przy wielu innych, a także przy wielu wadach.
Pozdrawiam.