PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371185}

Californication

2007 - 2014
7,7 152 tys. ocen
7,7 10 1 151699
6,9 27 krytyków
Californication
powrót do forum serialu Californication

2,5/10
SPOILER ALERT
Był fajne momenty, pierwsze 5 minut odcinka (bez scen z poprzednich sezonów).
Kilka dialogów między Hankiem i Charlim. I w zasadzie tyle.
Reszta sztuczna i naciągana, zaraz po tym jak wyszli z biura tej prawniczki zrobiła się masakra. I masakrą była scena przy okrągłym stole, ktoś próbował kopiować "Entuorage".
Nieudolnie trochę, aktorka co ma grać Mię niezła dupa, ale nie było chemii między nią a Duchovnym, odgrywanie sceny "fu*ckin' & punchin'" strasznie naciągane.Wracając do okrągłego stołu, dialogi brzmiały jakby zostały napisane przez internetowych napinaczy.
Duchovny jeszcze się wyratował, ale reszta ... Szczególnie ten reżyser. No i ta Sasha.
Rzadko mi się zdarza, żebym wiedział jak dana scena będzie wyglądać. Wolę poczekać jak się rozwinie, ale to było tak przewidywalne ... Wiedziałem, że zobaczę cycki, w końcu to Caifornication. Cieszę, że je widziałem, bo to były świetne cycki (wiadomo, Californication), ale historia i otoczka w jakim doszło do ekspozycji atutów Sashy pozostawia niesmak. Prawie tak marnie jak "słynna" scena z "Ciacha" ze Żmudą-Trzebiatowską.Tania i na siłę. I dialogi tez właśnie przypominają te z "ciacha". Zbiór najpopularniejszym ripost czy dżołków. Już sam fakt, że widzę podobieństwa z takim dziadostwem jak "ciacho" to smutna nowina.

Gdzie ten serial z luzem a nie pozowanym dystansem, ze szczyptą dramatu. Wygląda na to, że na przemowie 2010 i 2011 w Showtime króluje melodramat i kicz.
Najpierw spieprzyli ostatni sezon Dextera teraz szykuje się to samo z "Californication"
A obie produkcje miały zajebiste finały poprzednich sezonów.

Na + zaliczam jeszcze ostatnie 4 minuty odcinka, sen Hanka i scena sprzed sądu.
Obejrzę dalej, ale tylko dlatego, że znowu wsadzili Hanka do paki.

P.S.
Wygwiazdkowałem "f*ckin'"i bo cenzura mi nie pozwalała na dodanie komentarza. Ponoć "za ostro pojechałem :| "
:|

ocenił(a) serial na 7
MoRRs_Z_LaSu

No i jestem po drugim odcinku. Kurde wyszedł im, najsłabsze był momenty z ludźmi z szołbizu, ale na szczęście było ich niewiele.Za to momenty Hanka z rodziną wyśmienite.Zajebiste zakończenie ! teraz tylko miesiąc czekać na następne odcinki ...

MoRRs_Z_LaSu

Pierwsze dwa odcinki dobre dobre, jak na 4 sezon to serial jeszcze daje rade
<spoiler>
i co się teraz stanie z Hankiem ? baran wziął leki i się napił :D.
</spoiler>
Następny odc dopiero za niecaly m-c (23 styczne 2011) ://

ocenił(a) serial na 8
HardkorX

Jak dla mnie to Sasha miała coś innego w tych pudełkach po lekach

ocenił(a) serial na 7
MoRRs_Z_LaSu

Tak. Faktycznie pierwszy odcinek miał idiotyczne sceny i dialogi, ale drugi mnie rozłożył na łopatki (tak się ubawiłem). Zatem wybaczamy, że pierwszy nie do końca udany.

ocenił(a) serial na 9
MoRRs_Z_LaSu

Dokładnie takie samo wrażenie na mnie wywarł pierwszy odcinek. Biorę się właśnie za drugi i zobaczymy.

ocenił(a) serial na 10
wojekko

Mam pytanie co do piosenki. Gdy Hank zawitał pierwszy raz do Sashy( great tits !!!!! ) leciała w tle piosenka Stonsów. Zna ktoś tytuł ?

Jak dla mnie sezon na razie zapowiada się bardzo spoko !! Fajnie może się ułożyć serial : Marcy pewnie w ciąży,Hank walczy o swój dom,Charlie musi dymać hurtowo hahaha ( w końcu 3cyfrówka... ;) ). 3 sezon też nie zapowiadał się idealnie,a wyszło z tego zajebiste dzieło ! :)

mooothaaafuckaaa

Sympathy for the devil

groszek21

Moim zdaniem 2 pierwsze odcinki sezonu 4 lepsze niż cały sezon 3. Jeśli kolejne będą na tym samym poziomie, to może oglądamy właśnie najlepszy sezon od początku tego serialu. Mam taką nadzieję.

ocenił(a) serial na 8
Goku

...to początek naprawdę dobrego sezonu!

ocenił(a) serial na 10
MoRRs_Z_LaSu

jak nazywa sie ta typiara co ma zagrać mie?

w sumie fajne miałą cycki, hcce sobie zdjęć poszukać.

ocenił(a) serial na 7
WodaMoralna

Addison Timlin

ocenił(a) serial na 10
MoRRs_Z_LaSu

Wiecie może co to za kawałek leci w napisach końcowych? Jakby ktoś znał tytuł to proszę podać ;] Mi osobiście podobały się oba pierwsze odcinki, nie oczekiwałem niczego specjalnego, w końcu to dopiero początek sezonu; wprowadzanie nowych wątków, postaci itd.
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 7
majkel_2000

Mógłbyś napisać, w którym odcinku ta piosenka leciała i najlepiej w jakiej wersji -te odcinki co "wyciekły" czy już normalny rip z TV.

ocenił(a) serial na 10
MoRRs_Z_LaSu

TV RIP, odcinek jak w temacie

ocenił(a) serial na 7
majkel_2000

W moim ripie jest tylko kawałek piosenki, może 3 sekundy w czasie końcowych napisów. Nie jestem w stanie odszukać co to za piosenka, sorry.

ocenił(a) serial na 8
MoRRs_Z_LaSu

Najgorszy początek sezonu i jeden z najgorszych odcinków (jestem po pierwszym, oczywiście czwartego) w ogóle. Jeśli ten sezon dalej się tak potoczy, czytaj: stoczy, to będę musiał zrewidować swoją ocenę tego serialu.

Ach, ta świeżość pierwszego sezonu... Później równia... niestety pochyła...

ocenił(a) serial na 10
Artur_Raven

moim zdaniem jest to najlepszy premierowy odcinek jakichkolwiek sezonow, uwielbiam ten odcinek, te teksty razem z Rucle powalaly no i scena caly Sex z Sasha- mega seksowny! rozpoczyna sie nowa era, Hank w nowym swiecie, odcinek dla mnie mega!

M_Weaver

Odcinek absolutnie rewelacyjny. Stęskniłem się bardzo za Californication, ale nareszcie wróciło. Drugi odcinek trochę gorszy, ale myślę, że się rozkręci sezon i z odcinka na odcinek będzie coraz lepiej. Laska, która ma zagrać Mie - super miodzio :)

ocenił(a) serial na 10
n_nowak

co wy gadacie jaki drugi odcinek? przecież był tylko jeden jak na razie i miał premierę 2 dni temu ... może mi to ktoś wytłumaczyć ?

ocenił(a) serial na 7
midnite666

Ano jest to możliwe po już w grudniu były dostępne dwa odcinki serialu. Podobno "wyciekły" do internetu. Piszę "wyciekły" w cudzysłowie bo to nie pierwszy raz się zdarzyło Showtime. Kontrolowany wyciek zapewne.

ocenił(a) serial na 7
M_Weaver

Seks był seksowny ? Niemożliwe ...

ocenił(a) serial na 10
MoRRs_Z_LaSu

oj jakis zabawny koles sie znalazl, nie widziales nigdy dretwej, nieseksownej i sztucznej sceny z seksem? malo spowczegawszy jestes!

ocenił(a) serial na 7
M_Weaver

Widziałem drętwą i sztuczną scenę seksu, w odcinku, który jest w temacie.

"nie widziales nigdy dretwej, nieseksownej i sztucznej sceny z seksem? malo spowczegawszy jestes!"

Co to jest "spowczegawszość" ? Haha ...

MoRRs_Z_LaSu

Ściśnięty literówek się chwyta.

ocenił(a) serial na 7
tryitorshutup

Przynajmniej nie na tyle ściśnięty na umyśle, by robić takie "literówki". Ludzie jak ty nazywają to postępem i "znakiem naszych czasów", ale to ja jestem ściśnięty, smutne.

MoRRs_Z_LaSu

Orientuje się może ktoś jak się nazywa ta piosenka, która leci w momencie jak Hank wychodzi z aresztu. Z góry dziękuje...

ocenił(a) serial na 7
godfather999

Alice In Chains "Check My Brain"

MoRRs_Z_LaSu

Oba odcinki świetne i trzymają zajebiście wysoki poziom. Nie wiem, dlaczego doszukujecie się problemów tam, gdzie ich nie ma?

ocenił(a) serial na 7
springerok

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.