PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371185}

Californication

2007 - 2014
7,7 152 tys. ocen
7,7 10 1 151712
6,9 27 krytyków
Californication
powrót do forum serialu Californication

Moim zdaniem uśmiercenie tej postaci było najgłupszym rozwiązaniem. Obecnie serial już
przez 6 sezonów kręci się w okół relacji Hank + Karen. Co sezon mają do siebie wracać i
cały świat stoi im na przeszkodzie. To się robi powoli nudne i naciągane. Tu z pomocą
przyszedł by Lew Ashby z pomocą którego można zrobić serial o rocku,piciu i bzykaniu,
rezygnując - lub nie ekspoatując tak bardzo wątku Karen - Hank.

Obecnie kiedy Ashby nie żyje można ewentualnie zrobić spin off opowiadający o jego życiu,
aby formuła serialu Sex Drugs & RocknRoll pozostała niezmieniona.

ocenił(a) serial na 9
SosCzosnkowy

Tak Lew Ashby był absolutnie epicką postacią! Szkoda że go uśmiercili

ocenił(a) serial na 9
TotalyInsane

Duchovny nie chciał, aby ta świetna postać kradła mu serial. A mówcie sobie, co chcecie 2 seria bezapelacyjnie należy do niego. Dlatego go uśmiercił. Wiem, że powstaje spin off z jedną z lasek Hanka. Ciekaw jestem swoją drogą jak długo jeszcze będą żerować na tym pomyśle jak myślicie?

ocenił(a) serial na 9
Zbyszek_2

Lew był totalnie zajebisty ale nie skradł serialu. Najfajniejszy był ich duet.

ocenił(a) serial na 9
SosCzosnkowy

Serialu nie skradł, bo nie zdążył, ale rządził w drugim sezonie sam przyznaj.

ocenił(a) serial na 7
Zbyszek_2

Dobrze, źe go uśmiercili. Tandem Hank-Ashby był zajebisty, ale zakończenie 2 sezonu byłoby fatalne gdyby wszystko skończyło się typowym jankeskim happy endem.

ocenił(a) serial na 9
SosCzosnkowy

Mam pytanie w którym sezonie i odcinku gościa uśmiercili???z góry dzięki za odpowiedź;)

ocenił(a) serial na 9
jazdowicz2666

przedostatni odcinek drugiego sezonu

ocenił(a) serial na 9
TotalyInsane

To czyli w 10odcinku 2 sezonu dzięki wielkie za odpowiedź;)

jazdowicz2666

W 11-tym odcinku 2-iego sezonu

ocenił(a) serial na 9
pastor85

Ale 11 odcinek to jest już chyba ostatni w 2 sezonie chyba że jest ich 12 odcinków i tego jednego nie mam;)

jazdowicz2666

Każda seria ma 12 odcinków.

ocenił(a) serial na 9
pastor85

Właśnie wczoraj obejrzałem ten 11 odc.i faktycznie w nim gościa uśmiercili dziś muszę 12 obejrzeć bo nawet nie wiedziałem że powstał dzięki za odpowiedź;)

ocenił(a) serial na 10
SosCzosnkowy

uśmiercenie Lew Ashbyego dało tej postaci nieśmiertelność w niezachwianej postaci. Gdyby do teraz pozostał w serialu to rozdrobniliby się z nim, stracił by w końcu wszystkie swoje cechy lub ciągła wtórność stałaby się męcząca i nudna dla nas. Nie byłoby z tego dobrego wyjścia. Uśmiercenie go było jedną z lepszych decyzji w serialu.

ocenił(a) serial na 9
DeanFord

Idąc twoim tokiem myślenia Hank i Karen powinni też zginąć po pierwszym sezonie.

ocenił(a) serial na 10
SosCzosnkowy

po pierwszym - nie. ale nie uważasz, że ta historia byłaby o wiele lepsza, gdyby skończyła się w odpowiednim momencie? czyli maks po 4 sezonie, kiedy Hank pojechał w stronę zachodzącego słońca, a Karen na wycieczkę z córą?

ocenił(a) serial na 9
DeanFord

Jasne, że tak. Ale to tak czy inaczej 4 sezony. Lew miał 1/2.

ocenił(a) serial na 10
SosCzosnkowy

racja. ale jednak jak na razie, jedyną postacią drugoplanową, która nie męczy przy pojawianiu się w więcej niż jednym sezonie jest Bates. (pomijam Charliego, bo to bardziej postać z pierwszego planu). A taki np. Eddie Nero był dla mnie zbędny po 4 sezonie. Więc uważam, że mimo, że bolesna była strata Lew, to odszedł w idealnym momencie i spełnił rockowe życie, którego był kwintesencją i pozostał jedną z najlepszych, a może nawet najlepszą postacią serialu. Jestem absolutnie za spin offem o nim, ale w Californication skończył się doskonale.

DeanFord

zgadzam się, fajnie by było jakby nagrali coś o Ashbym :D