Californication

2007 - 2014
7,7 152 tys. ocen
7,7 10 1 152108
6,6 20 krytyków
Californication
powrót do forum serialu Californication

a szczegolnie od odcinka 3? Czy mi sie tylko zdaje czy serial przestaje byc zabawny, prawdziwy, ironiczny, brutalny a zaczyna byc jedynie glupi. Mam nadzieje, ze to tylko chwilowe i tylko ja tak mysle....

mskol

Zdaje Ci się :) Ale widać że jest sporo więcej kombinowane... Pomysły się kończą ale jeszcze nie ma tragedii. Obawiam sie sezonu 5.

ocenił(a) serial na 9
Romeo_5

Też zauważyłem że jest słabiej. Po pierwszym odcinku (który był naprawde dobry) następne są coraz gorsze ale mam nadzieje że się poprawi.

ocenił(a) serial na 8
ikon

U mnie odwrotnie... Pierwszy wydawał mi się tragiczny, a kolejne coraz lepsze...

ocenił(a) serial na 8
Artur_Raven

mi się podobało jak śmiali się z Charliego jak zabił małpe :D:D

ocenił(a) serial na 7
szczepanmail

U mnie to samo, na początku tragedia a później coraz lepsze te odcinki :) No 4 odcinek spoko zwłaszcza z tą małpą :D:D

ocenił(a) serial na 9
Fructisa

małpka była the best ;d

ocenił(a) serial na 9
mskol

Żartujecie tak?? Słabiej... Chyba oglądałem inny serial w takim razie Słabiej to mi się robi jak czytam ten post 4 odcinek jest mega

mskol

No to ja mam odmienne zdanie, uważam, że czwarty sezon jest niezły, blisko mu fabularnie do genialnego sezonu 1 i równie dobrego 2 (nieszczęśliwy Hank chce wrócić do Karen i Becki, wszyscy są na miejscu, Hank próbuje pracować, Charlie jest jego agentem, dobra ścieżka dźwiękowa, "smutne" momenty, itp.). Beznadziejny był za to wg mnie sezon 3 z Hankiem-nauczycielem, niby w związku z Karen, za to ruchający i tak wszystkie laski z kampusu - nawiasem mówiąc wszystkie beznadziejne, od studentki striptizerki i genialnej pisarki w jednym:), poprzez asystentkę, skończywszy na pani dziekan. Becka w fazie nastoletniej słodkiej idiotki z kolorowym makijażem, za to bez gitary, Rick Springfield, etc. Można by długo pisać. A chwalony przez wszystkich odcinek "Apartement" to żenada rodem z sitcomu. Momentami nie wiedziałam, czy oglądam Californication, czy Dwóch i pół...

ocenił(a) serial na 9
Cass

Dokładnie mam takie samo zdanie jak Cass. ;) W trzecim sezonie w życiu Hanka było za mało rock'n'rolla i nie chodzi mi tylko o muzykę. ;p W 4 sezonie wszystko wraca do normy, chociaż i tak najlepszy był sezon drugi, dzięki postaci Lew, szkoda, że umarł. ;p

wojekko

Drugi sezon był super. Najlepszy odcinek to wg mnie In Utero z retrospekcjami, Nirvaną, Pearl Jam i baaardzo wzruszającą sceną na końcu. Majstersztyk! I ostatni odcinek z "duchem" Lew... Keep me in your heart for a while...

ocenił(a) serial na 10
mskol

jak dla mnie 4 odcinek jest najlepszy... małpka, podduszanie z tragedią :D

ocenił(a) serial na 9
ukcio

dla mnie to najlepszy odcinek calej serii, runks did it !

ocenił(a) serial na 8
ukcio

Ta akcja z podduszaniem celem zwiększenia doznań seksualnych to wyraźne nawiązanie do śmierci aktora Davida Carradine'a.

mskol

4 odcinka jeszcze nie oglądałem. Ale 3 to było naprawdę coś dziwnego. Zaczęło się gdy Karen odwiedziła Hanka w szpitalu. Strasznie sztuczne. Nie wiem kto to pisał, ale zjebał.

creo

No i pojawił się aktor który grał najbardziej irytującą postać w Deadwood. W Californication nie ma wcale lepszej roli.

ocenił(a) serial na 8
mskol

Ja mam podobne odczucie i nie chodzi tutaj o zwykle krytykanctwo, po prostu do mnie ten 4 sezon nie przemawia, nie wpatruje sie w ekran jak przy 1, 2, a nawet 3 sezonie, jak na razie (czyli do 4 odcinka) jest slabo

ocenił(a) serial na 6
mskol

w 4 sezonie pierwsze 3 odcinki są okej, czwarty - moim zdaniem - woła o pomstę do nieba. 3 sezon był za to według mnie kompletną porażką. W porównaniu do genialnego - pierwszego i trzymającego w miarę poziom drugiego - trzeci sezon był głupim amerykańskim serialem. Czwarty zaczął się nieźle, ale ostatni - 4 odcinek był jak dla mnie conajmniej słaby... : /
Wiadomość, że będzie piąty sezon... no cóż. "Skończ waść, wstydu oszczędź."
Mam nadzieję, że się miło zaskoczę, ale jestem do tego nastawiony sceptycznie. Co nie zmienia faktu, że obejrzę i piąty, jeśli powstanie, a czy nie to chodzi w tej gonitwie za kasą?

ocenił(a) serial na 10
mskol

A mnie właśnie podobał się dopiero odcinek numer 4 :) W końcu coś zabawnego się wydarzyło!