PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371185}

Californication

2007 - 2014
7,7 152 tys. ocen
7,7 10 1 151700
6,9 27 krytyków
Californication
powrót do forum serialu Californication

jak wam sie wydaje, czego można sie spodziewać po następnym sezonie? moim zdaniem, nic nie wyjdzie z przeprowadzki do nowego jorku, w końcu nie na darmo serial sie nazywa californication. poza tym, strata charliego byłaby dla hanka zbyt bolesna;). wydaje mi sie, że (przynajmniej na jakiś czas) wyjadą becca i karen, to da nowe "pole manewru" moodyemu. nie wiem co myśleć o końcówce III sezonu. policja zgarnęła hanka, ale w zasadzie nie wiadomo za co, może tylko za pobicie, wtedy byłby luz. gorzej jak tamten gość wysypał przed policją o mii, wtedy moody może dołączyć do scofielda w jakimś prequelu prison breaka;). aha, nie wydaje się wam, że cały ten finał z mią troszkę polańskim zajeżdża? w końcu scenarzyści pełnymi garściami czerpią z rzeczywistośći, co widać w niezliczonych nawiązaniach do ciężkiej muzy.

p.s: niczego mi tak nie szkoda jak ashbyego.
p.s2: Collini- out!;)

ocenił(a) serial na 6
Blacha86

Nowy Jork to najmniej prawdopodobna opcja, już wcześniej odpadła możliwość przeprowadzki. Wg mnie Hank za długo w więzieniu (o ile w ogóle) nie posiedzi. W 2 sezonie za atak na policjanta wyszedł po kaucji. Tutaj jest trochę gorzej, ale po co w komediowym serialu trzymać głównego bohatera za kratami.

Twórcy zaserwują pewnie jakąś nową postać - w 2 sezonie był Ashby, w 3 były nowe kobiety. Raczej niemożliwe wydaje mi się też opuszczenie nawet na jakiś czas Hanka przez Karen i Beccę jednocześnie - nawet w finałowej scenie dosadnie zostały ukazane uczucia Becci do Hanka kiedy wybiega na ulicę.

Z tym Polańskim to chyba przesadziłeś sugerując się ostatnimi wydarzeniami.

Ja za bardzo z prognozami bym się nie rozpędzał, bo gdybym tak prognozował przed trzecim sezonem to pewnie nic by się nie sprawdziło. Zobaczymy we wrześniu.

ocenił(a) serial na 10
Vin_McQueen

też nie spodziewam się, żeby zbyt wiele się sprawdziło, ale trzeba jakoś zabić czas oczekiwania. to, że bedzie nowa postać to jasne, ciekawe kto to bedzie tym razem. becca wiadomo, że była za ojcem cały trzeci sezon średnio dogadywała sie z matką, dopiero na końcu im się polepszyło, ale w ostatniej scenie przecież jeszcze nie wiedziała czemu pały zawijają tatusia. z karen bedzie gorzej- czytając z jej ruchu warg można było dostrzec wyraźnie, że tę zdradę przyjęła gorzej niż poprzednie, wiec już tak łatwo z przeprosinami nie będzie. no zobaczymy, zobaczymy. a mógłbyś może polecić jakiś inny serial na zabicie czasu? ja wróciłem do archiwum x:D

ocenił(a) serial na 6
Blacha86

Nie wiem za bardzo co widziałeś, w dostępnych twoich ocenach widzę tylko 1 dziesiątkę dla Californication (i prawidłowo).

Ja z seriali póki co oglądam komediowe. Na zabicie czasu będą w sam raz. Polecam Ci "It's Always Sunny in Philadelphia" - właśnie skończyłem drugi sezon - jest to bez wątpienia najśmieszniejszy serial jaki widziałem, szybko też obejrzysz - 1 sezon ma 8 odcinków, 2 - 10. Później może być problem z napisami, ale i tak dobrze będziesz się bawić na tych dwóch.

Jak nie oglądałeś jeszcze South Parku to też polecam, szczególnie, że najlepsze sezony to pierwsze 3-4. Tutaj tylko sezony są dłuższe.

Oczywiście powinieneś to ogarnąć do września (czyli wtedy kiedy ma wyjść nowy sezon Californication), więc potem zobacz sobie coś HBO - Entourage, Flight of the Conchords, albo z dramatycznych - Rodzinę Soprano albo Sześć stóp pod ziemią.

Jednym słowem - jest co oglądać.

ocenił(a) serial na 10
Vin_McQueen

dzieki, rozejrzę sie po tych serialach. ja oprócz Cali' oglądam Lie to me i Veronica Mars. w sumie, tyle filmów jest na świecie, że czasem na seriale nawet czasu nie ma:).

ocenił(a) serial na 10
Blacha86

Uważam,że IV sezon to będzie odzwierciedlenie Hanka z książek Bukowskiego.

ocenił(a) serial na 10
bounce7

niestety nie czytałem, możesz to jakoś rozwinąć? ja mam nadzieje, że wróci stary,dobry, hedonistyczny libertyn.

ocenił(a) serial na 10
Blacha86

Myślę,że Kapinos i spółka dali w IV sezonie Hankowi jeszcze więcej ; samo destrukcyjnego zachowania,zamiłowania do alkoholu i łatwych kobiet.
Może to być powtórka z pierwszego sezonu tylko w wersji bardziej nihilistycznej.

Trochę nie chce mi się wierzyć,że profesor Henry Moody hehe,nadal będzie walczył o Karen,bo jej już nie będzie;to samo może być z Becca.

Bardzo się cieszę,że jest czwarty sezon,lecz autorzy serialu mogli by pozostać z trzema. 11 odcinek 3serii był końcem całego sezonu,natomiast Mia Culpa była zakończeniem całego Californication.

Nie mogę się doczekać nowego sezonu !!

Pozdrowienia ;)

użytkownik usunięty
bounce7

Ja osobiście uważam, że Karen będzie tak wkurzona na Hanka, że tym razem nie wybaczy mu tamtego "wyskoku". Zniknięcie Beccki (sorry, jeśli źle odmieniłem) ze scenariusza oznaczałoby praktycznie zakończenie całego wątku, więc to raczej mało prawdopodobne.
To co mnie najbardziej zastanawia, to sprawa Charliego i Marcy. Może troszeczkę odezwała się we mnie telenowelowska ciekawość, ale naprawdę nie mogę się doczekać rozwiązania całego tego wątku rozwodowego.

ocenił(a) serial na 10

ja mam nadzieję, że jednak będą razem:) zwłaszcza Marcy lubię, chociaż bez Charliego aka "walking pennis" Runkle to też już by nie było to samo. może jestem naiwny, ale licze, że oba te związki przetrwają, tzn. hank&karen oraz charlie&marcy

Blacha86

jak pisze Allreem: Twórca serialu : Tom Kapinos w wywiadzie wyznał, że w czwartym sezonie Hank
zmierzy się z konsekwencjami swoich czynów [przez 3 sezony zacytuję "He
skates through life, there are no consequences."]. Dodał jeszcze, że ta
zmiana nie oznacza zrezygnowania z humoru.

Dodam, ze takie zakonczenie serialu byloby najodpowiedniejsze - zeby Hank dojrzal w koncu i happy end z humorem ;p