PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371185}

Californication

2007 - 2014
7,7 152 tys. ocen
7,7 10 1 151697
6,9 27 krytyków
Californication
powrót do forum serialu Californication

Odcinek byłby naprawdę spoko, gdyby odpuścili sobie wątek Charliego i jego żałosnego występu w publicznej toalecie. Dobrze przynajmniej tyle, że choć na moment powróciliśmy do wątku Charlie-Marcy, bo odnosiłem od jakiegoś czasu wrażenie, że scenarzyści zredukowali tę postać do błazna, który co odcinek musi zrobić coś maksymalnie żałosnego i odrażającego.
Za to plus za poświęcenie całego odcinka wątkowi rodzinnemu, który był ostatnio bardzo zaniedbany. Miło było zobaczyć tyle scen z Karen, zwłaszcza że w ciągu ostatnich odcinków jej obecność została zredukowana do minimum.
Ktoś wie w ogóle, dlaczego internet jest o tydzień do przodu pod względem emisji odcinków? Filmweb pokazuje, że odcinek 7 zostanie wyemitowany dopiero w przyszłym tygodniu, fanpage Californication na facebooku z kolei informował wczoraj o emisji odcinka 6. Te przedpremierowe odcinki utrzymają się już do końca sezonu? :D

Kukowsky

Odcinek ogólnie spoko, na osłodę gość specjalny, gały mi na wierzch wyszły jak go zobaczyłem :P

Kukowsky

Jak było Super Bawl, nie został puszczony nowy odcinek w TV, tylko w VOD, żeby nie było 2 tygodniowej przerwy pomiędzy chyba 4 a 5 odcinkiem tego sezonu. Od tej pory, po transmisji nowego odcinka w TV, można zobaczyć kolejny w VOD.

Kukowsky

Czy ktoś wie, jaki jest tytuł piosenki pod koniec odcinka?

ocenił(a) serial na 8
robertomas

Sam się właśnie zastanawiałem. Na pewno jakiś akustyczny cover Wasted Years Maidenów (sądząc po tekście) za co duży plus dla twórców serialu ;)

Dr_Schultz

Ryan Adams - Wasted Years

ocenił(a) serial na 8
KornelK7

dzięki Ci wielkie, też szukałam tej piosenki ;)

ocenił(a) serial na 10
Kukowsky

Jebłam normalnie, jak zobaczyłam Marilyna Mansona w tym siódmym odcinku.

ocenił(a) serial na 9
Psychocandy_

haha! dokładnie miałam te samą reakcję ;D jeśli chodzi o sam odcinek to jak dla mnie bardzo spoko :)

Psychocandy_

Przecie Manson był w trailerach tego sezonu -_-
Poza tym liczyłem na jakąś konkretną rolę, a tu powiedział 3 słowa i pokazali go raptem 5 min na dodatek beznadziejnie. LOL

ocenił(a) serial na 10
lordi222

Może nie oglądam trailerów? Nie bulwersuj się tak, bo ci żyłka pęknie.

Psychocandy_

Jak się nie zbulwersować skoro taki serial fajny schodzi do piachu z odcinka na odcinek. Nawet mój ulubiony Charlie już mnie nie bawi tylko litość wzbudza.
A na Mansona liczyłem że będzie jakaś fajna rola, a on powiedział 3 słowa i przystawił jaja Minchinowi to głowy...ot rola i californication :/

ocenił(a) serial na 8
lordi222

ja też liczyłem na jakieś mega wejścia mansona a zbiedzili na całej lini

ocenił(a) serial na 10
lordi222

No tak, ta rólka Mansona, to naprawdę jakaś ambitna nie była. Dziwię się, że się zgodził na takie coś. Ten serial od samego początku był nafaszerowany seksem, alkoholem, narkotykami i rock'n'rollem, więc starają się utrzymać poziom. To już 6-sty sezon w końcu...

ocenił(a) serial na 10
Psychocandy_

A mnie się najbardziej podobała mamuśka, robiąca laskę Charliemu :)

ocenił(a) serial na 9
Kukowsky

Odcinek oczywiście fajny.. Ale czy ktoś mi może podać piosenkę z końca odcinka, jak Becca przekazuje jej książkę Hankowi?? Bardzo mi zależy. Z góry dziękuję za każdą pomoc ;)

ocenił(a) serial na 9
drozdzu18

Sorka, nie spojrzałem na poprzednie wypowiedzi gdzie był podany tytuł i wykonawca.

ocenił(a) serial na 9
Kukowsky

Odcinek świetny bardzo mi się podobał Marylin dal radę widać że ma podejście do siebie no i wariat z niego można powiedzieć no i zmienił się muszę powiedzieć w końcu się pozbył tego oka sztucznego zmądrzał na stare lata widać mały przełom w całej akcji serialu do przodu idzie ciekawe ile jeszcze sezonów .