PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371185}

Californication

2007 - 2014
7,7 152 tys. ocen
7,7 10 1 151712
6,9 27 krytyków
Californication
powrót do forum serialu Californication

Przy Klanie mam większy ubaw

ocenił(a) serial na 7
Immortal_Stasin

komedio - dramat

ocenił(a) serial na 10
Immortal_Stasin

LOL... Najwyraźniej te żarty są dla ciebie zbyt trudne do zrozumienia...

ocenił(a) serial na 1
Swiezax

poziom tego humoru jest dla mnie za niski i tyle

ocenił(a) serial na 10
Immortal_Stasin

Mylisz się. Te żarty są nie raz trudne do zrozumienia, jeżeli nie rozumiesz jakichś słów, oczywiście w oryginalnym czyli angielskim języku, żarty bawią bardziej, gdyż nie wszystkie słowa można dosłownie przetłumaczyć i dlatego niektóre żarty tracą swój urok.

ocenił(a) serial na 1
Swiezax

nie wiem, oglądałem tylko wersję z lektorem

Immortal_Stasin

Serio? Oglądałeś wersję z lektorem i chcesz się śmiać? Przecież te 2 rzeczy się wykluczają.

Filip29

100% true!

ocenił(a) serial na 7
lordi222

Właśnie. Zresztą niektórzy muszą mieć chyba śmiech publiczności jak w sitcomach, żeby wiedzieć, kiedy jest żart. No a lektor masakrycznie zabija humor.

W drugim odcinku piątego sezonu ekstra zabawny tekst był, jak Moody jedzie samochodem z Samurajem Apokalipsy i Hank gada, że czuje się jak w warszawskim getcie, a Samuraj się pyta czy mają tam dobre żarcie :D :D :D

Roy_v_beck

Nie wszystkich taki humor śmieszy, zwłaszcza tych co przeżyli getto.
Poziom żartów w tym serialu jest specyficzny.
Lektor nie ma tu nic do rzeczy.
Albo kogoś to bawi, albo nie.

arti2807

Flagowy tekst Hanka "madafakaaa"....jakoś nie widzę lektora tłumaczącego to jakkolwiek(to trzeba słyszeć)
Po to są aktorzy i maja talent, żeby ich słuchać. Napisy pomocniczo, bo nie każdy musi znać angielski perfect.
Od wielu lat oglądam filmy/seriale tylko z napisami właśnie dlatego, że lubię słyszeć aktorów...a nie zagłuszającego ich lektora.

lordi222

Zgoda, ja też zwykle wole oglądać filmy z napisami niż lektorem.
Ale mnie ten serial nie kręci.
Oglądałem go w wersji z lektorem oraz z napisami i nawet wytrwałem cały sezon.
Nie twierdzę, że jest zły, ale nie zachwycił mnie na tyle, zeby skusić się na drugi sezon.

ocenił(a) serial na 6
Immortal_Stasin

No szczególnie jak maciek gra !

Immortal_Stasin

no to masz już odpowiedź

ocenił(a) serial na 3
Immortal_Stasin

Zgadzam się.

ocenił(a) serial na 10
Immortal_Stasin

Ogladałeś ten wybitny serial z lektorem ( pewnie TVNowskim ) który pomija co drugi dialog? Ogarnij chłopcze. Albo English albo Napisy PL.