PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371185}

Californication

2007 - 2014
7,7 152 tys. ocen
7,7 10 1 151788
6,9 27 krytyków
Californication
powrót do forum serialu Californication

hej mógłby mi ktoś napisać jak się zakończył pierwszy sezon?
z góry wielkie dzięki! pzdr!

madziunia1511

Podczas ślubu Karen i Bena w trakcie, kiedy pada "jeśli ktoś zna powód dla którego ta para nie powinna się pobrać" (or sth like that) to nie Hank zabiera głos, tylko Mia, która mówi, że Karen nie kocha Bena i nie powinni się pobrać. Hank nie chciał, żeby Mia przerywała uroczystość, bo obiecał Karen, że jej nie przeszkodzi wziąć ślubu, więc próbuje zaprzeczać temu co powiedziała dziewczyna. A ona mówi coś (nie pamiętam zbytnio) ale insynuuje, że spała z Hankiem. Ben daje mu w twarz, ale Mia mówi, że to był tylko żart. Karen zaprzecza jakoby nie kochała Bena i przysięga mu sakramentalne 'tak'.
Potem cośtam się działo, ale finał jest taki, że Hank i Becca odjeżdżają z wesela. W końcowej scenie do auta wskakuje Karen i mówi, żeby szybko odjeżdżali.
Hank: Jesteś pewna?
Karen: Jedź, zanim się rozmyślę.

i koniec :P

Oczywiście to tylko finalny skrót, reszty mniej ważnych zdarzeń zwyczajnie nie pamiętam, ale chodziło głównie o to, że Karen wybrała Hanka (któż by się jej dziwił ;D)

Pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
MartyQ

Marty wyglądasz na zorientowanego/ną. Rozumiem że to był pierwszy sezon to
co własnie widzieliśmy w TVN. Czy orientujesz sie albo ktokolwiek inny czy
bedzie mozna zobaczyc drugi sezon w TV w Polsce, kiedy?
Pierwszy sezon - rewelacja.
Generalnie nie cierpię seriali, a to jest jedyny który oglądam i uwielbiam
go :)

pozdrowionka

ocenił(a) serial na 10

Drugi jest trochę gorszy, ale też świetny:) Myślę, że TVN zakupi 2 sezon, bo jest dośc duża oglądalnośc. Za to mam dobrą wiadomośc, że prawdopodobnie we wrześmu tego roku, w USA będzie emitowana premiera 3 sezonu. Niestety zanim dotrze do Polski, minie dużo czasu...

ocenił(a) serial na 9
alissa

Hmmm, wypożyczalnia Internetowa Torrent? A tak na poważnie - jeśli TV kablowe/sat dawałyby w odpowiednim czasie VoD, to mogły by mieć niezły biznes. Dobre seriale cieszą się często większą oglądalnością, niż fabuły. Czemu więc nie dać userom takiej możliwości? To się na pewno zwróci. A jaka byłaby radocha obejrzeć sobie kolejny odcinek ulubionego serialu w tym samym czasie, co w USA (czy innych krajach), a nie czekać nawet rok lub dłużej. Taka polityka to strzał w stopę nakręcający piractwo. Trudno mi dokonać obliczeń finansowych, bo się na tym nie znam, ale sądzę, że mógłby to być jeden ze sposobów zadowolenia klienta i brak konieczności ciągnięcia Torrentów i innych mułów. Kasa jest, odsetek piratów się zmniejsza - same korzyści. Pod warunkiem braku zaporowej ceny za odcinek lub serię.

ocenił(a) serial na 10

Drugi jest trochę gorszy, ale też świetny:) Myślę, że TVN zakupi 2 sezon, bo jest dośc duża oglądalnośc. Za to mam dobrą wiadomośc, że prawdopodobnie we wrześmu tego roku, w USA będzie emitowana premiera 3 sezonu. Niestety zanim dotrze do Polski, minie dużo czasu...

Sądzę, że będzie, ale nie wiem na pewno. Być może puszczą go po tym, jak wyemitują Dextera - oba seriale mają tylko 12 odcinków no i są wytworami tej samej stacji (showtime, nie tvn ;d), a ich tematyka jest skierowana dla widzów dorosłych, przez co ich emisja przesunięta jest na późne godziny wieczorne i to w tygodniu (wtorek?) co niestety zmniejsza widownię.

a co do słów mojej/mojego (nie zobaczyłam, pardon) przedmówczyni/przedmówcy to ja się z tym nie zgodzę, moim zdaniem sezon drugi był lepszy od pierwszego pod wieloma względami. Ale oba trzymają dobry poziom i oby tak zostało w trzecim sez.

Pozdrawiam ;)