PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=326316}

Caprica

2009 - 2010
7,0 2,8 tys. ocen
7,0 10 1 2815
Caprica
powrót do forum serialu Caprica

I tego wlasnie spodziewalem sie po tworcach BSG! cudo! uwielbialem nowa serie BSG za glebie psychologiczna jaka nadali tej serii SF roboty vs ludzie.
przyznam, ze mialem mieszane uczucia co do serii prequelowej, bo wiadomo moze byc klapa, na szczescie wyszlo rewelacyjnie!
odcinek pilotowy POLECAM, fani BSG nie zawioda sie :D

No to teraz w koncu dowiemy sie jak to wszystko sie zaczelo :)
Smaczku tej historii dodaje fakt, ze swiat prequela wcale nie jest tak odlegly technologicznie od anszego sziejszego (z wyjatkiem kolonizacji innych planet i kosmicznej floty transportowej) ... swoja droga to chyba tworzy ten element strachu przed inteligentnymi robotami ... zyc nie umierac hehe

jeszcze raz polecam!

f_e_n_i_k_s

A moim zdaniem klapa.Tzn. było by ciekawie gdyby na nie ten durny wątek nastolatków.Komu to potrzebne?Chcą z tego zrobić Jezioro Marzeń?A ta ostatnia kwestia" Amadna,chyba będę potrzebowała Twojej pomocy" no to jakaś kpina jest.Na siłę wciągnięto jeszcze do wszystkiego rodzinę Adamów.Zabieg tylko po to żeby przyciągnąć fanów BS-G.Mamy uwierzyć że rodzina ta znajdowała się w samym centrum wydarzeń związanych z powstaniem Cylonów?No przesada.

ocenił(a) serial na 7
Otacon_4

ehh, nie przesadzaj, bo to wlasnie ta durna nastolatka zaprogramowala sztuczna inteligencje do pierwszego Cylona ;)
mnie sie podobalo :D

f_e_n_i_k_s

Właśnie o to mi chodzi..Nie czepiałbym się gdyby to była np.żona tego Greystona-spoko ale musieli dać genialną córeczkę,tylko po co?Typowy zabieg marketingowy i tyle

ocenił(a) serial na 7
Otacon_4

wlasnie moim zdaniem czepiasz sie i to nadmiernie ;) ...

a w dzisiejszym swiecie to niby kto zbiera laury w zawodach na najlepszych programistow? 40-, 50-cio latkowie, stare pryki, ktore juz nie nadazaja za nowymi technologiami ? czy wlasnie moze nastolatki, he?

f_e_n_i_k_s

No dobrze,nagrody zdobywają młodzi ludzie...młodzi ludzie po studiach z odpowiednim wykształceniem a nie dzieci z podstawówki czy tam gimnazjum:)

ocenił(a) serial na 7
Otacon_4

Masz rację,ale nie do końca. W tych czasach cała masa dzieciaków żyje tylko i wyłącznie komputerami i nie trudno zapewne zanaleźć (może nie są ich tysiące ale z pewnością się znajdą tacy) 17'latka który jest dobry w te klocki - mówie tu o programowaniu, algorytmach i pochodnych tych dziedzin i na odwrót. To a propos Twojego Postu, a co do filmu to dość ciekawy. Może nie oglądałem go z zapartym tchem, ale była naprawdę interesujący. Jak by się nawet dobrze przypatrzeć to daje duże pole do popisu pod względem wielowątkowości. Z tej mąki może być dobry chleb ;).

f_e_n_i_k_s

z tym Arcydziełem to przesadziłeś :) ale zapowiada się nieźle. Przyznam, że 3. i 4. sezon BSG nieco mnie nużyły (w porównaniu z 1. i 2.) i po Capricę sięgnąłem bez zapału. Miło jednak się rozczarowałem. Zapowiada się dobrze - może nie wszystko mi się podobało, nie obyło się też bez dłużyzn - ale jak na serial to kawał dobrej roboty.

ocenił(a) serial na 7
moonman

hehe, czasami tak przesadzam jak cos mi sie podoba na pierwszy rzut oka ;)
ale zapowiada sie niezle.
osobiscie bardzo podobal mi sie 4-ty sezon BG, chyba najbardziej po 1-wszym. 2i 3 byly ciekawe, ale jakos mniej mi zapadly w pamiec.
mam nadzieje, ze nie zrobia gniota z Capricy, szkoda by bylo.
pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 8
f_e_n_i_k_s

Film bardzo fajny. Osobom obeznanym z BSG powinien się spodobać. Warto zobaczyć i liczę na kontynuację!

f_e_n_i_k_s

Spodziewałem się totalnej porażki, zbędnego odcinania kuponów od świetnego oryginału.. a tu proszę, takie zaskoczenie. Pilot był niezwykle udany i wciągający. Narobił mi niezłego smaku na kolejne epizody. Szykuje się świetny dramat ze smaczkami dla fanów BSG.

Zdecydowanie zamierzam oglądać.

Murdoc

a ja nigdy nie widziałam BSG i obejrzałam Capricę z ciekawości. Nie chcę go oceniać po pilocie, bo uczę sie na swoich błedach ( V czy Flash Forward tez zaczynało z wysokiego C).

wiem co mi przeszkadza - Eric Stoltz. i nie ze względu na jego aktorstwo a ....twarz. Ciągle go widzę jako pedofila z Efektu Motyla i jako kochany tatuś mi nie pasuje....