takie jedno pytanie mam.
czy na podstawie tego serialu ten sam reżyser nakręcił film, o tym samym tytule?
a pytam, z uwagi na to, że po pierwsze była reklama w gazecie (pewnie tak samo wygląda plakat filmu, serialu) i tam było napisane, że jest on zakwalifikowany do konkursu głównego (chyba, Cannes Official Selection 2011 właśnie to znaczy) w Cannes 2011. A po drugie, sprawdzając program Canal+ na bodajże 26 marca, zauważyłem, że jest to dramat jakiś tam i trwa on 159 minut. I jest on opisany, jakby był to film. Jednak na filmwebie i imdb takowy film nie istnieje.
A chyba jednak jest, ale jeśli ktoś wie coś więcej, to proszę o info.
Właśnie jestem po lekturze świeżutkiego, bo dzisiejszego 'Newsweeka', w którym Twoje wątpliwości zostały rozwiązane. Ten sam reżyser, Assayas nakręcił film "Carlos", nad którym patronat i bezpośrednią pieczę sprawował Canał+. Premiera w Polsce rzeczywiście będzie miała miejsce 26marca . Zatem jest dokładnie jak napisałeś. "Carlos" w ubiegłym roku zebrał wiele nagród i właśnie w polskiej wersji kinowej zaistnieje pod koniec marca.
Pozdrawiam
tak myślałem. Nawet sprawdziłem to jeszcze w innych źródłach i dodałem ten film. Ale nie wiem, czy dobrze to zrobiłem. Bo niewiele trzeba było robić. Tylko podać tytuł, rok, źródła i sprawdzić, czy już ten filmu nie jest dodany. I pojawił się tylko komunikat, że kontrybucja została zapisana. :) Więc nie wiem, czy ktoś to po prostu będzie na przykład sprawdzać, czy po prostu coś źle zrobiłem. :)
także nie wiem, czy coś jeszcze się z moją inicjatywą stanie, czy też nie :)
Właśnie obejrzałem ów film i polecam bardzo.
Tytuł i czas trwania {Carlos - Carlos The Jackal (2010)[Napisy pl].} wyglądał na normalny film, a tu po przeszło półtorej godzinie , okazuje się że to dopiero pierwszy odcinek, a wątek zostaje przerwany w bardzo dramatycznym momencie (jak to w zwyczaju dobrych seriali. ).
Wkurza mnie tylko ten medialny bałagan wokół , pomieszanie informacji o filmie i serialu, tak,że nawet nie wiadomo ile będzie odcinków etc. etc.
Także w całej tej kolomyi pocieszające jest tylko to ,że będzie to fajny serialik .