PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=793727}

Carnival Row

2019 - 2023
7,3 14 tys. ocen
7,3 10 1 14359
7,2 4 krytyków
Carnival Row
powrót do forum serialu Carnival Row

Sporo leniwego scenariusza ze zbyt licznymi zbiegami okoliczności i nielogicznymi decyzjami bohaterów. Ostatni odcinek 2 sezonu zaskoczył, ale nie był najlepszy jak i cały sezon 2 zdecydowanie gorszy od 1.

Dombey co otwiera bramy dla Motłochu bo... jakiś typ z policji niższy rangą sie przebrał na czerwono i na niego krzywo popatrzył xD A potem Dombey wielkodusznie wchodzi do Row aresztować resztki. Sounds legit.

Ja sie pytam to kto przypilnował/uje parlament by otworzyć Row i zdjąć kraty skoro ani Philo nie został Kanclerzem, a Millworthy jedyny głos jakkolwiek sprzyjający Fae opuścił parlament? I guess Millworthy poza ekranem doprowadził do tego, a jak już zrobił co trzeba to se wrócił do bycia aktorem, mówiąc że Row sie zmienia ale wolno... no jakbyś został w parlamencie to by sie zmieniało szybciej xD

Ahh no i Tourmaline skończyła z Vignete, rozumiem że ta rozmowa w połowie sezonu w której Tourmaline odrzuca miłość Vignete mówiąc, że ta wielokrotnie udowodniła, że Tourmaline nigdy nie jest dla niej na pierwszym miejscu. O wiele sensowniejsze byłoby zachowanie statusu quo lub powrót Vignete do Philo, ale wiadomo że musi być element lesbomancji.

I jeszcze Agreus płaszczący się przed Imogen za to że rzekomo chciał ją kontrolować, bo to że jest niedoświadczoną w terenie szlachcianką i że przed chwilą udusiła brata wcale nie wpływa na nią negatywnie i spokojnie może podejmować za siebie decyzje, a nie słuchać poleceń gościa doświadczonego w tropieniu i zabijaniu... Cholerny mężczyzna, co on sobie myśli? Chce mnie kontrolować jak brat? To że wtedy na niego naskoczyła to jeszcze bym zrozumiał, bo była w szoku. Ale to że potem kręciła noskiem to już troche śmieszne, a jak on już zaczął ją przepraszać.. no come on.

Dombey zostaje inspektorem, a co sie stało z poprzednim?

A komrad Kastor, co się z nim stało?

Co się stało z ruchem New Dawn w Burgue i Czarnymi Krukami?

Brakowało też troche zdjęć z samego Burgue, poza parlamentem i domem Imogen to właściwie były tylko ujęcia CGI z góry. Brakowało ukazania życia normalnych ludzi poza Row. To stworzyło lekki brak balance'u i ukazania z drugiej strony, ludzkiej i niearystokratycznej. Przez co też świat tracił troche na realiźmie.

Dziwi mnie brak ocen dla Majora Vir i niskie oceny dla Millworthiego, bardzo dobre gry aktorskie.

Na miare dzisiejszych czasów, 7/10.

LikeYou

Też uważam, że lepiej byłoby, gdyby Vignete skończyła z Philo zamiast z Tourmaline. Ich ślub na końcu wydał mi się jakiś taki wymuszony. Liczyłam też, że wątek czarnej magii zostanie bardziej pociągnięty, a tak okazało się, że grzebanie w bebechach zwierząt nie miał wpływu na Tourmaline. Zresztą cały serial czekałam, aż przyzna się, że to ona przyczyniła się do rozstania Philo i Vignete, dzięki czemu będą mogli być razem.