PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=793727}

Carnival Row

2019 - 2023
7,4 14 tys. ocen
7,4 10 1 14271
7,2 4 krytyków
Carnival Row
powrót do forum serialu Carnival Row

Początek

ocenił(a) serial na 4

Już na początku zirytowal mnie fakt że te ludzie-ważki czy jak ich tam zwał dają się wystrzelac w lesie jak kaczki zamiast po prostu odleciec, po co im te skrzydła w takim razie.

ocenił(a) serial na 3
frugon78

Nie zauważyłeś siatki wśród gałęzi.

Leszy2

Tylko że Vignette uniosła się lekko w powietrzę :)

ocenił(a) serial na 3
buterfly

No i?

Leszy2

No i trochę uważam dziwę że nawet nie próbowała schować się między drzewami, mimo serial akurat bardzo trafił w mój gust :)

ocenił(a) serial na 3
buterfly

Wśród gałęzi była siatka, jak miała się schować? Biegła bo, biec jest szybciej niż lecieć nad ziemią. Biegła by jak najszybciej dotrzeć do końca lasu i wybrzeża.

Leszy2

Okej ja bym jednak pofrunął podejrzewam że to u wróżek, bardziej naturalny odruch niż chodzenie ;) - Tak czy siak serial ma u mnie bardzo dobrą ocenę bo pozytywnie mnie zaskoczył.

ocenił(a) serial na 3
buterfly

I leżałbyś martwy.
Wróżki na ogół chodzą, niż by miały wszędzie latać. To jest wolniejszy sposób poruszania się.

Leszy2

Cóż to na co im te skrzydła? ;)

Leszy2

Po drugie nie wiem na jakiej podstawie wyciągnąłeś wiosek, że latanie u wróżek to wolniejszy sposób poruszania się ;)

ocenił(a) serial na 3
buterfly

Skrzydła są po to aby na przykład wzlecieć w górę w pionowej bibliotece, pokonywanie przepaści w górach.....

Skąd wysnułem wniosek? Stąd, że w pierwszej scenie, w lesie pod siatką blokującą - biegła, a nie leciała.

Leszy2

Teraz sobie przypominałem że w pierwszej scenie miała problem z wzbiciem się w powietrze, podejrzewam że to dlatego zaczęła biec :)