PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=488486}

Castle

2009 - 2016
7,6 27 tys. ocen
7,6 10 1 27303
6,7 6 krytyków
Castle
powrót do forum serialu Castle

Obejrzałem pierwszy odcinek sezonu pierwszego, i strasznie nudziłem się. Mam pytanie czy warto dalej oglądać czy nie warto oglądać.
P.S. Czekam na szybką odpowiedź.

ocenił(a) serial na 10
wojtek1993_filmweb

Ja przez pierwsze odcinki też się nudziłam, ale potem tak mnie wciągnęło, że przez nie cały miesiąc obejrzałam 5 sezonów. Pierwszy sezon jest dość słaby, od drugiego zaczyna się dopiero coś dziać według mnie ;)

ocenił(a) serial na 10
martyna_23

Dokładnie, tak jak pisze Martyna. Warto "przemęczyć się" i obejrzeć pierwszy sezon, potem będzie już tylko lepiej. Mnie wciągnęło na maxa i właśnie pochłaniam sezon 4 :)

ocenił(a) serial na 9
folen

Aha. A oglądasz może ,,Skandal"? To zobaczę, bo ja oglądam dużo seriali , ale tylko wieczorami.

ocenił(a) serial na 10
wojtek1993_filmweb

"Skandalu" nie oglądam, widziałam parę odcinków, przelotem w tv, ale zbytnio mnie nie wciągnęły. Polecam za to "Rizzoli & Isles" :)

ocenił(a) serial na 9
folen

A o czym ten serial? Ja mogę Ci polecić ,,Supernatural" i ,,Arrow" oraz ,,The Tomorrow People". Ja oglądam jeszcze: ,,90210", Beauty and the Beast , Chicago Fire, Dracula, Gossip Girl, Grey's Anatomy, Grimm, Hart of Dixie, Lost, Nikita, Once Upon A Time, Reign, Revenge, Smallville, The Originals, The Vampire Diaries, plus te co Ci poleciłem. Zastanawiam się jeszcze nad ,,Mentalistą".

ocenił(a) serial na 9
folen

Z ,,Skandalu" rezygnuję, a ,,The Mentalist" jest pod wielkim znakiem ,,?" (zapytania).

ocenił(a) serial na 10
martyna_23

czy ja wiem czy nudny, mnie osobiscie sie podobalo ale rozumiem ze kazdy ma inne zdanie ale wlasnie w 1 sezonie poznajemy realacje tej dwojki , smiesznych tekstow sytuacji itp.

ale co do pytania glownego
PEWNIE ZE POLECAM , serial jest extra ma wszystko czego ja szukam w tv
akcja komedia i romans a takze troche dramatu
jest swietny !

ocenił(a) serial na 9
martyna_23

Oglądasz może jeszcze ,,Revenge: Zemsta"? Jeśli tak to chciałbym poznać Twoją opinię na temat ,,Revenge"/

ocenił(a) serial na 10
wojtek1993_filmweb

Ja polecam Revenge. Bardzo wciągający. Ja 2 sezony obejrzałam przez niecałe 2 tygodnie :)

ocenił(a) serial na 9
wojtek1993_filmweb

Ja oglądałam zemste. Pierwsze dwa sezony super. Ale trzeci to juz porażka, robią z widzów idiotów. Czwartego nie zamierzam oglądać. Zresztą warto zobaczyć co o nim piszą na forum Revenge.

ocenił(a) serial na 9
magda0

Czytałem o tym.... Jestem na początku 2 sezonu, myślę że będę kontynuował dalej oglądanie ,,Revenge". Jeśli chodzi o ,,Castle" to jestem w połowie 2 sezonu i jest super.

ocenił(a) serial na 9
martyna_23

Dzięki, że mi tak wtedy doradziłaś. Było warto. Wczoraj skończyłem pierwszy sezon, a rozpocząłem 2 sezon. Serial jest MEGA !!! Polecam też ksiązki Richarda Castle pt. "Fala Upału" i "Nagi Żar".

ocenił(a) serial na 9
wojtek1993_filmweb

Serial warto oglądać ale nie szczególnie ze względu na pojedyncze zagadki, sprawy w "fillerach" mają pewien łatwy do zauważenia schemat - sprawcą z reguły jest pierwszy czy drugi świadek, co po jakimś czasie kłuje w oczy. Co innego sprawy, które rozciągają się w czasie, nawet na kilka sezonów, te są już znacznie bardziej wciągające. No a już najważniejszym atutem serialu są relacje między postaciami!

ocenił(a) serial na 9
Czaro1337

Dziękuję, za pomoc w doradzeniu. Zatem będę oglądać, ale wtedy gdy skończą mi się egzaminy w sesji zimowej :)