PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=488486}

Castle

2009 - 2016
7,6 27 tys. ocen
7,6 10 1 27341
6,8 8 krytyków
Castle
powrót do forum serialu Castle

Moim zdaniem powinien skończyć się na trzecim sezonie, kiedy Beckett dostaje kulkę. Byłoby to ciekawe zakończenie serii, pozostawionoby widza ze świadomością, że tak oto kończy się historia - wszyscy (?) odpowiedzialni za śmierć policjantki nie żyją, ale i ona umiera, a Castle, Jim Beckett i Josh cierpią do końca swoich dni. Ale nic z tego. Oczywiście musiała przeżyć, by (co nie jest tym, co chciałbym w tym serialu oglądać) zapragnąć być z Rickiem i przyjąć jego oświadczyny, a także w końcu aresztować człowieka, który zlecił zabójstwo jej matki. Ale nie dość na tym - oczywiście twórcy musieli zostawić furtkę do następnego sezonu, którego pięć odcinków wejdą na antenę wkrótce. Kiedyś dawałem 8/10, teraz przez to, o czym wspomniałem powyżej, zaniżam ocenę do 6/10.

ocenił(a) serial na 9
Shiloh

Nie pięć odcinków, tylko cały sezon :) Nie twórcy oczywiście musieli zostawić furtkę dla kolejnego sezonu, tylko serial jest dalej kręcony i siódmy sezon nie był zagrożony.- jest popularny, przynosi zyski, ABC łatwo z niego nie zrezygnuje. Poziom zaczął spadać, ostatni odcinek 6 sezonu był nieporozumieniem, ale nie zgadzam się z Twoją oceną.

Alee

Nie zakończenie po 3 sezonie nie wchodziło w grę. Byłoby to kompletnie bez sensu. Faktycznie serial pod koniec 5 i w 6 sezonie znacząco obniżył poziom i zastanawiam się czy do niego wrócę po obejrzeniu pierwszego odcinka nowego sezonu. Jeżeli nowa historia związana z Rickiem okaże się słaba najprawdopodobniej zakończę stałą przygodę z serialem i będę oglądać odcinki, które są związane bardziej z postaciami i ich historią. Natomiast Alee ma rację ten serial przynosi zyski jest najlepiej oglądanym serialem ABC i drugim najchętniej oglądanym programem stacji. Co więcej ABC zaczęło produkcję serialu o Dericku Stormie a więc postaci z książek Castla, ciągle wydawane są nowe książki o Nicki Heat i Stormie, które świetnie się w stanach sprzedają tak więc jest to maszynka do zarabiania kasy a to się w telewizji najbardziej liczy.

gacek870

Ja nadal uwielbiam ten serial, i choć ostatnie sezony nie podobają mi się tak jak te pierwsze, to nadal przyjemnie mi się je ogląda - a faktem jest, że sezon 6 miał najlepszą oglądalność, co też jest swoistym fenomenem, by serialowi wzrosła widownia na takim etapie "życia"

Tranquil_temporairement

Dla mnie 6 ciut gorszy, ale 5 był extra. W 6 DC, trochę za przesadna cukierkowatość czasami i może troszkę sposób złapania Breckena słaby, ale w porównaniu do Red Johna z Mentalisty to znacznie lepiej.
Zaś co do tematu - Było wiele seriali który powinny się skończyć dawno, było tez wiele które skończyły się za szybko. Castle to przyjemny serial, i może znurzyć. Ale bardzo go lubię. Ten serial nie udaję że jest arcydziełem jak The Walking Dead które sobie podarowałem bo poziom głupoty w takim serialu nie może za bardzo wzrosnąć, tam przekroczył granicę.
Co jeszcze. Nie 1 i nie ostatni raz kogoś tak ratują, a taka jest formuła serialu - ma być miło.
A uczucie między nimi. Kate czuła do niego coś wcześniej, on też, ale trzeba było to zagmatwać. Myślę że Rick dla Kate stał się już takim kimś ważnym w połowie 2 sezonu. Pod koniec mogło coś z tego być, ale że Beckett kogoś wtedy miała, to wyszło jak wyszło. Myślę że była nim zauroczona już dawno, w końcu kto się czubi, ten się lubi. Ich związek jest świetny, może wspomnianym przeze mnie 6 było ciut przesłodzone, a bardzo lubiłem właśnie te dogryzania i takie ,,podeksty" Zresztą fajnie to pokazano w odcinku Still.
Myślę że jeszcze 7 i jakiś epilog i będzie koniec. Ja na pewno jeszcze nieraz wrócę, bo ciągle wprawia mnie w miły nastrój.