Castle

2009 - 2016
7,6 27 tys. ocen
7,6 10 1 27469
6,8 4 krytyków
Castle
powrót do forum serialu Castle

Tak tu cicho, a na forum ABC aż huczy od spekulacji nt finałowego odcinka - mozliwego odejscia Ricka z komisariatu, tego, czy Kate i Castle w końcu przyznaja sie do swoich uczuc itp.
No i na szczescie Demming ma wreszcie zniknać. Jestem chyba w mniejszosci, ale ciezko mi bylo ogladac ostatnie odcinki przez niego.

ocenił(a) serial na 7
milkaway

a ja tam Demminga polubiłam .może kwestia sentymentu - dobrze mu życzyłam także w BSG, no ale pewnie tu też scenarzyści zarżną jego postać (choć może niedosłownie). a co do układu Castle + Beckett nie liczyłabym na wzajemne zwiedzanie sypialni - to nie Gray's Anatomy, a na posterunku ciężko o tajemne pokoiki schadzek ;)) mam nadzieję, że nie pójdą w stronę romansów biurowych, ale nie miałabyn nic przeciwko dorzuceniu jakiegoś nowego pełnokrwistego bohatera w 3 serii, bo bez romansów i odświeżenia fabuły nawet najlepszy serial może się zużyć...

użytkownik usunięty
milkaway

Interesująca sprawa szpiegowska, która wypadła świetnie głównie dzięki temu, że nie była tak naprawdę szpiegowska + odejście wkurzającego kolesia (którego imienia nawet nie pamiętam, coś na D) + zakręcenie niczym słoika relacji Castle-Beckett. Troszkę telenowelowato się zrobiło, ale zobaczyć minę Becket w końcówce - bezcenne. All in all - approved.

ocenił(a) serial na 7

Zgadzam się w 100%. Jak obejrzalam niektore sceny ze sledztwa po raz drugi - szczegolnie jak przesluchuja tego niby tajniaka - zrwyalam boki ze smiechu :D
Reakcja Beckett byla bardziej emocjonalna niz sie spodziewalam. Ogolnie niezla koncowka sezonu pozwalajaca wrocic na jesieni do sprawdzonej formuly bez radykalnych zmian.

ocenił(a) serial na 10
milkaway

A mnie to właśnie zaczyna nudzić zagadka kryminalna z zagadką a fabuła 3 planowa nie posuwa się nic naprzód przydał by się właśnie jakiś mały przewrót w relacjach między bohaterami żeby dodać smaczku. Dobry tego przykład to wzajemne relacje z córką która zaczyna dorośleć i przestaje być grzeczną dziewczynką.

ocenił(a) serial na 7
kujk6a

Mogloby nie byc tej corki i jej babki bo dzieki temu ten caly Castle jest troche gogusiowaty w przeciwienstwie do tego pana D no i oczywiscie Kate musi wybrac slawnego gogusia zamiast zwyklego porzadnego twardego gliny.

ocenił(a) serial na 7
wearethepeople

Myśle, że bez Alexis i Marthy serial wiele by stracił, m.in pod wzgledem komediowym. Relacje Ricka z rodziną uzupelniaja portret jego postaci, i to bardzo pozytywnie. To, ze Castle jest kochajacym synem i ojcem nie czyni go gogusiowatym. Raczej to jak często zachowuje sie wobec innych kobiet. A ostatnio Beckett śmiała się z niego, ze jest metro, bo poprosil o probki kosmetykow dla Ryana i Esposito ;)

ocenił(a) serial na 9
milkaway

Prawie płakałam! Rewelacyjny odcinek i zakończenie no nie! nie wiem jak ja wytrzymam do następnego sezonu!!! :/ Ach, żeby Castle wiedział...on i Beckett są dla siebei stworzeni!! Mam nadzieje, że ich połączą :)) A Martha i Alexis rządzą, dzięki nim ten serial jest ciekawszy i ubogaca wątek samego Ricka :))

onlylove

Dobry finał, tylko jakoś smutno się zrobiło. Najgorzej, gdy ludzie robią głupie błędy, przez to, że nie potrafią się porządnie dogadać.
Ani Beckett ani Castle nie wyglądali na szczęśliwych. Babcia i córka są świetne same w sobie, a dodatkowo budują postać Ricka

araresz

jak najbardziej zgadzam się że bez Marthy i Alexis nie byłby to ten sam Nick Castle :-) bardzo lubię te momenty gdy one występują... A ostatnia scena rzeczywiście smutna co nie tylko widz odczuwa ale i cały komisariat ...
cóż mówić... do jesieni...

ocenił(a) serial na 8
zuziak_3

Nie ma to jak obejrzeć 2 sezony serialu i nie wiedzieć jak główny bohater ma na imię...

Co do finału sezonu to muszę przyznać że ładnie to wszystko scenarzyści wymyślili ale jednak coś w ich relacjach mogłoby pójść do przodu bo wygląda na to że w 3 sezonie będzie to samo a formuła niestety się w końcu wyczerpie.