PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=488486}

Castle

2009 - 2016
7,6 27 tys. ocen
7,6 10 1 27341
6,8 8 krytyków
Castle
powrót do forum serialu Castle

...te jej buty!!!! Gonić kogoś w butach na 10 centymetrowym obcasie???!!! Bezsens i bzdura
pacana od kostiumów oblać smołą i obtoczyć w pierzach :-) zawsze mnie wkurzały takie szczegóły.

chinska_konserwa

Popieram. I nie chodzi tylko o wygodę przy bieganiu za bandytami, przecież te szpila tak hałasują, że z daleka ich słychać :P

izolda_2

Otóż to!!! Niech jej w końcu dadzą solidne buty na gumowanej podeszwie. Szpilki to można sobie na randkę albo do biura zakładać.

ocenił(a) serial na 7
chinska_konserwa

Nie wiem czy to nie sama Stana preferuje takie obuwie. Na pewno pozwolili jej zahodować dłuższe włosy, bo tego chciała. ;]

ocenił(a) serial na 5
chinska_konserwa

Zawsze Cie wkurzaly takie szczegoly? Ale przeciez takich szczegolow w tym serialu jest od groma. Choc krytykuje ten serial za mnostwo debilizmow, to tutaj sie nie czepiam, bo uwazam, ze to czesc pewnej formuly. Stana Katic jest przesliczna kobieta, ale nikt nie uwierzy, ze poradzilaby sobie z doroslym, przecietnie zbudowanym facetem. W tym serialu wszystko jest mozliwe. Jest mistrzynia olimpijska we wszystkich mozliwych sztukach walki. Drobna, krucha, piekna Stana Katic, ktora zlamalaby sobie reke w trzech miejscach, gdyby naprawde probowala kogos uderzyc. Bieganie w szpilkach? Coz, jej rolą jest bycie piekna, elegancka, szykowna, bo tego widzowie oczekuja. Nawet po cwiczeniach na silowni ma wygladac swiezo i promiennie. Taka formula serialu, ktory przeciez w zadnym miejscu nie sili sie na realizm.

per333

Stana Katic krucha?? Z tym to ja się nie zgodzę owszem jest piękna, ale nie krucha!!! Świetnie pasuje do tej roli. Stroje Beckett też mi się podobają nie za kobiece i nie za męskie. Tylko te buty mi działają na nerwy :-) Fakt realizmu w serialu nie ma zbyt wiele ale ogląda się go przyjemnie, jest sporo niewymagającego humoru, ot rozrywka na nudny wieczór. Tylko te buty!!! :-) nie wiem może moja własna porażka z obcasami sprawia, że tak zwracam na to uwagę. Chociaż i tak nic nie pobije białych spodni (i szpilek!!!) na miejscu krwawej zbrodni w CSI: Miami.

ocenił(a) serial na 5
chinska_konserwa

Jest jak najbardziej krucha. Zwroc uwage na stosunek jej wagi do wzrostu. Zwroc uwage na jej cieniutkie raczki. Jest dosc wysoka, ale tez bardzo szczupla. Ma bardzo delikatna twarz. Gdyby jakis przecietny mezczyzna ja przypadkiem uderzyl, to by pewnie miala po tym peknieta podstawe czaszki ;)
Tymczasem w serialu zdobywa zloty medal olimpijski w jakiejs sztuce walki (albo we wszystkich) i to nie w konkurencji kobiecej, tylko w rywalizacji z mezczyznami. Medal w dodatku zdobywa w kategorii open (wszechwag). Coz, taka jest konwencja tego serialu. Jak w komiksie dla mlodziezy - superbohater, ktory zawsze wygrywa ze zloczyncami. Ma jakies rozmaite wlasne problemy, ale one go tylko napedzaja by mogl skuteczniej zbawiac swiat.

Dylematy emocjonalno-milosne Kate i Castle'a sa na poziomie nastolatkow i to raczej nie tych starszych.

per333

Jeszcze nie widziałam tego motywu z medalem, z tego co opowiadasz to rzeczywiście przegięcie. Dylematy miłosne w serialu -choć wydają się na poziomie nastolatków - z perspektywy przeżyć moich znajomych nie wydają się takie wydumane :-D Wydawać by się mogło, że ludzie po trzydziestce powinni mieć dojrzalsze podejście do życia niestety tak nie jest. W wielu przypadkach 13-latkowie niewiele się różnią od 30- latków. W serialu takie idiotyzmy są zrozumiałe i bawią, w życiu niestety już nie.

ocenił(a) serial na 5
chinska_konserwa

Z medalami olimpijskimi zartowalem. Kate wszystkie walki wygrywa, pokonuje kazdego faceta, ktory jej stanie na drodze. Biorac pod uwage delikatna budowe chorwackiej Serbki z Kanady i biorac pod uwage fakt, ze nie jest to kobieta szczegolnie umiesniona i wysportowana (mimo, ze rekreacyjnie biega) ten motyw powtarzajacy sie w wielu odcinkach jest zabawny. No, ale ten motyw tez jest czescia przyjetej formuly - superbohaterka jest niezwyciezona i przesliczna. Inaczej byc nie moze w serialu tego rodzaju.

ocenił(a) serial na 7
per333

Nie ślędzę informacji o aktorce, ale w serialu stwarza wrażenie bardzo silnej kobiety zarówno psychicznie, jak i fizycznie. Wcale nie wygląda na filigranową piekność.
Poza tym przesadzasz z tym walkami. W "Castle" prawie tego nie ma. Jeśli jest już jakaś konkretna akcja, to pościg i ktoś się rzuca i przygniata uciekającego. W finale zeszłego sezonu z łatwością pokonał Beckett nasłany na nią zabójca, więc nie wiem skąd komentarze o "medalach olimijskich".

ocenił(a) serial na 5
milkaway

Zauwazylem, ze jest to przypadlosc niektorych kobiet - nie sa w stanie okreslic prawie anorektycznych dziewczyn mianem "drobnych". Fakty jednak mowia same za siebie. Stosunek wagi do wzrostu jasno wszystko definiuje.

175 cm wzrostu (czyli powyzej przecietnej u kobiet) plus 15cm szpilki i Katić goruje nad wiekszoscia facetow. To ma sprawiac wrazenie, ze skoro jest wysoka, to musi tez byc twarda i mocna. Nic bardziej mylnego. W wielu ujeciach widac jak drobnej jest budowy. W sezonie czwartym tanczy w konsulacie brytyjskim w sukni balowej z funkcjonariuszem Scotland Yardu. Plecy ma odsloniete. Rzucaja sie w oczy jej rece, cieniutkie jak zapalki. Po twarzy i nogach widac jak bardzo jest drobnokoscista. Osobiscie uwazam, ze Katić jest sliczna, ale troszke zbyt chuda, szczegolnie daje sie to zauwazyc w 4 sezonie i wtedy gdy ma spiete wlosy. Lekko zapadniete policzki nie wzbudzaja we mnie entuzjazmu. Zadna aktorka wystepujaca w Castle nie ma tak delikatnej budowy jak Katić. Pojawialy sie rozne laski, ale kazda byla "pelniejsza" jesli chodzi o ksztalty.

Nie wiem co, Drogie Panie, rozumiecie przez okreslenie "silna" albo "mocna" fizycznie. Od biedy mozna tak nazwac Jennifer Lopez. Jak na kobiete ma dosc mocno wyrzezbione miesnie rak i nog. Nie ma w ogole porownania miedzy tymi aktorkami. Lopez przy Katić wyglada jakby byla wrecz gruba. Przy czym "gruba" to nie jest okreslenie opisujace Lopez, bo gruba to jest moze Dorota Wellman, albo Kathy Bates, albo Kirstie Alley w niektorych swoich wcieleniach.

Katić nie zmieni swojej budowy, ale ta chorwacka Serbka z Kanady bezwzglednie powinna troche przybrac na wadze. Nie wiem tez jak poradzi sobie z pojawiajacymi sie zalazkami kurzych lapek, zwlaszcza nad ustami, ktore da sie zauwazyc, gdy oglada sie odcinki w HD.

W swiecie seriali ogladalnosc jest wszystkim. Na wysoka ogladalnosc wplyw ma wiele czynnikow. W tego rodzaju serialach o nieskomplikowanej fabule "atrakcyjny" wyglad glownych bohaterow (zwlaszcza pan) jest kwestia nadrzedna. Choc Katić jest sliczna, to ma juz prawie 35 lat i mlodsza nie bedzie. Producenci serialu na pewno biora to pod uwage.

ocenił(a) serial na 7
per333

"Zauwazylem, ze jest to przypadlosc niektorych kobiet - nie sa w stanie okreslic prawie anorektycznych dziewczyn mianem "drobnych"."
Takie kobiety same mają skłonności anorektyczne. Rozczaruję cię, ale ja takowych nie mam.

" Fakty jednak mowia same za siebie. Stosunek wagi do wzrostu jasno wszystko definiuje."
Jakie fakty? Przedstawiasz tu tylko swoją opinię. Wiesz ile waży Stana Katic?

Stana jest szczupła, ale nie wygląda na anorektyczkę, prawie anoretyczkę ani chuchro. Żadnych "zapałek" u niej nie widzę.

Co rozumiem przez siłę fizyczną? Słownik synonimów zapodaje mi chociażby krzepę, wydolność, formę wytrzymałość. Tego się nie da ocenić tylko po wyglądzie. Zdjęcie Jennifer Lopez nie powie mi czy jest silna. Tusza bynajmniej nie jest równoznaczna z siłą, nie wiem dlaczego stawiasz tutaj znak równości.
Nie wiem czy Stana jest silna, czy też prosi chłopaka o odkręcenie słoika, ale kreowana przez nią postać emanuje charyzmą, dynamizmem i aktywnością, w scenach akcji wygląda na wysportowaną i wytrzymałą - stwarza wrażenie silnej osoby i nie jest to niewiarygodne.
Co jest niewiarygodne to właśnie to, że gania za przestępcami w szpilach. Jasne, da się w takich wysokich butach truchtać na dobrej nawierzchni, ale nie ścigać kogoś z całych sił.
Nie powiedziałabym, żeby atrakcyjność była kwestią nadrzędną w tym serialu. Nathan Fillion już od kilku sezonów jest miśkiem, ale jest uwielbiany za osobowość i błyskotliwy humor. Największą siłą "Castle" jest chemia pomiędzy aktorami, świetnie zagrane postacie - z regularnej obsady oraz epizodyczne, humor i liczne odwołania do współczesnej popkultury. Znakiem firmowym serialu jest już, że większość odcinków nawiązuje do konkretnego fenomenu kulturowego.

ocenił(a) serial na 5
milkaway

Opinie opiniami, fakty faktami. Twierdzisz, ze nie dostrzeglas jak cieniutkie ma raczki? Sceny walki sa montowane po hollywodzku. Mozna Woody'ego Allena przysposobic do wcielenia sie w role super wyszkolonego agenta. To nie jest zaden problem dla Hollywood. Gdy biegnaca Katic pokazywana jest w szerszym kadrze, widac jak kolysze biodrami i jaki jest rytm tego biegu. Z pewnoscia nie biega jak sportsmenka, tylko jak zwykla dziewczyna uprawiajaca sport co najwyzej rekreacyjnie. Widzialem wsrod hollywoodzkich aktorek mnostwo dziewczyn dynamiczniej sie poruszajacych.
Nie mowiac juz o tym, ze sila to masa (np miesni) razy przyspieszenie. Katić nie ma miesni, nawet gdy sie ja porownuje z innym kobietami o podobnie drobnej budowie.
To tyle jezeli chodzi o fakty.

Jesli chodzi o opinie, to oczywiscie kazdy moze miec swoje. Ja sie tutaj nie kloce. Katić rzeczywiscie gra postac charyzmatyczna, o silnej osobowosci i niezle jej to, moim zdaniem, wychodzi. Nie mam wiekszych zastrzezen do gry aktorskiej. Postacie sa oczywiscie, w sensie psychologicznym, plaskie i szablonowe, ale nie moze byc inaczej w serialu o takiej formule.

Tak czy owak, jesli chodzi o Katić, nie jest to masywna kobieta. I bardzo dobrze. Moglaby jednak troszke przybrac na wadze. Najlepiej moim zdaniem wygladala w 3 sezonie (to tez kwestia stylizacji i fryzur wowczas u niej dominujacych). Bardzo jestem ciekaw jak sobie ta kanadyjska Slowianka poradzi z procesem starzenia. Mam nadzieje, ze nie siegnie po botoks czy inne tego rodzaju metody. Operacje by ja strasznie oszpecily i pozbawily calego naturalnego uroku i piekna.

ocenił(a) serial na 7
per333

Nadal jednak przedstawiasz tutaj swoją opinię a nie fakty. :)
Zdjęcia z jednego z tegorocznych odcinków, kiedy pokzała trochę ciała, ja tu widzę normalną zdrową kobietę z mięśniami. ;] Ani rąk, ani nóg nie ma jak zapałki (adres do zdjęć a fanpop skopiuj i wklej, bo bezpośrednio link nie działa chyba - przynajmniej mi nie działa).
http://cartermatt.com/wp-content/uploads/2012/09/Hamptons.jpg
http://images6.fanpop.com/image/photos/32100000/5-05-Behind-the-Scenes-Stana-Kat ic-castle-32149636-500-375.jpg
http://www.fanpop.com/clubs/castle/images/32139560/title/castle-beckett-505-phot o

Dla mnie najbardziej odpowiadał jej wygląd z 2 sezonu, natomiast w 3 własnie stylizacja nie podobała mi się zupełnie - szczególnie na początku sezonu, gdy tak ją ubrali do pracy detektywistycznej
jak modelkę schodzącą z wybiegu.

ocenił(a) serial na 5
milkaway

Czemu podajesz 3 zdjecia, skoro mozna ich obejrzec setki? Po co mi zdjecia, skoro widzialem serial, a wiec ujec do dyspozycji mialem miliony wiecej i to ruchomych? Co probujesz udowodnic podajac 3 zdjecia z setek dostepnych? Nie sadzisz, ze to jest lekko dziwne?
Mam wybrac dla Ciebie 3 zdjecia, w ktorych Katić wyglada na niezbyt atrakcyjna? I czego to bedzie dowodzic? Ze jest nieatrakcyjna?

Nie rozumiem jak mozna upierac sie, ze Katić nie jest drobna skoro ewidentnie jest. Nie rozumiem jak mozna upierac sie, ze Denzel Washington nie jest czarnoskory skoro ewidentnie jest. Nie rozumiem jak mozna upierac sie, ze Angela Merkel nie jest kanclerzem Niemiec, skoro ewidentnie jest. Ja takich klimatow zupelnie nie rozumiem.

Katić jest w typie modelki, a typ modelki to kobieta drobna, szczupla, "wydluzona", o okreslonych proporcjach. Dlatego tyle jest sesji zdjeciowych z Katić, bo ona sie po prostu dobrze na zdjeciach prezentuje.
Katić nie jest tez umiesniona. Prawie wszystkie kobiety uprawiajace jakis sport wyczynowo maja wyraznie uksztaltowane miesnie. Spojrz na aktorke Angele Bassett. Muskuly ma niemal jak facet. To takie kobiety nazywa sie "mocnymi" a nie drobne modelki. A przeciez Bassett w zadnym razie nie jest gruba, jest tez wyraznie nizsza od Katić. Spojrz na Australijke Yvonne Strahovski. Szczupla dziewczyna, ale wyraznie odznaczaja sie miesnie na jej ramionach i przedramionach. Katić zdecydowanie nie ma predyspozycji, co wynika po czesci z bardzo delikatnej drobnokoscistej budowy, a po czesci ze struktury miesni i ukladu hormonalnego. Nawet intensywny trening na silowni nie zrobi z niej Strahovski, nie mowiac o Angeli Bassett. Patrze na inne znane aktorki i wszedzie widze dziewczyny o mocniejszej budowie i lepiej wyksztalconych miesniach. Kazda znana sliczna aktorka, ktora mi przychodzi na mysl, ma mocniejsza budowe, za wyjatkiem Angeline Jolie.

Mam wrazenie, ze dla Ciebie jedynym kryterium jest wzrost. 175 cm to nie jest jakis wiezowiec szczegolny, ale gdy zalozy te swoje 15 cm szpile, to goruje nad wszystkimi facetami sredniego wzrostu. I to Ciebie przekonuje, ze jest mocnej budowy.

Gdy bedziesz ogladac serial przyjrzyj sie jeszcze raz jej rekom i dloniom. Zobacz jak sa kruche, cieniutkie, delikatne, w najrozniejszych ujeciach. Spojrz na jej delikatna sliczna twarzyczke, z lekko zapadnietymi policzkami. Ona ma glowe trzy razy mniejsza niz Fillion ;) Katić naprawde jest piekna, ale z pewnoscia nie jest mocnej budowy.

ocenił(a) serial na 7
per333

Mogłabym podać setki, ale mam jednak ważniejsze rzeczy do roboty niż przesiadywać cały dzień na filmwebie. Podałam te trzy, bo były zrobione niedawno (2-3 miesiące temu) i pokazywały jej ramiona i nogi - nie wygladały , jak twierdziłeś, jak zapałki. Zgodzę się, że w 4 sezonie wyglądała trochę zbyt szczupło, być może zrzuciła pare kilo czy miała taką stylizację na potrzeby serialu - w końcu kurowała się z poważnej rany postrzałowej. Teraz jednak wygląda zdrowo i "w sam raz".

"Nie rozumiem jak mozna upierac sie, ze Katić nie jest drobna skoro ewidentnie jest. Nie rozumiem jak mozna upierac sie, ze Denzel Washington nie jest czarnoskory skoro ewidentnie jest. Nie rozumiem jak mozna upierac sie, ze Angela Merkel nie jest kanclerzem Niemiec, skoro ewidentnie jest. Ja takich klimatow zupelnie nie rozumiem."
Co ma piernik do wiatraka? Kolor skóry czy wykonywany urząd to fakty OBIEKTYWNE.

Drobna nie znaczy chuda. Za osobę drobną uważam taką, która ma proporcjonalnie drobne całe ciało - sylwetkę twarz, wzrost. Stana wg mnie nie kwalifikuje się pod żadnym względem. Nie tylko wzrost mnie "przekonuje", ale cała budowa jej ciała.
Mowisz o je rękach - kobiety akurat moga miec bardzo delikatne. Na przykład ja mam cienkie nadgarstki, równie dobrze mogłaby je mieć osoba dwa razy szczuplejsza ode mnie. Twarz nie jest wychudzona, po prostu Stana ma taką urodę + wspomniany przez Ciebie upływ czasu robi swoje.

"Zakladajac, ze istnieja na swiecie aktorki drobne, ciekaw jestem, ktore piekne aktorki Ty bys tym okresleniem opisala... Skoro nie Katić, to kto?"
Nie wiem, może Robin Tunney grająca obecnie w "Mentaliście". Tylko nawet ona nie sprawia wrażenia prawie anorektyczki czy osoby kruchej.

ocenił(a) serial na 5
milkaway

Ale po co masz podawac setki zdjec? Co one maja udowodnic? Przeciez oboje widzielismy serial, czy to nam nie wystarcza? Ujecia ruchome, filmowe sa cenniejsze niz jakiekolwiek zdjecia.
No i potwierdzilas, ze dla Ciebie jednym z glownych kryteriow jest wzrost. Zupelnie sie z tym nie zgadzam, czlowiek drobnej budowy moze byc wysoki, znam mnostwo takich przypadkow. Zreszta mniejsza z tym, raczej sie juz nie przekonamy, skoro po wymianie wielu postow do tej pory nam sie to nie udalo. Niemniej dzieki za dyskusje i pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 7
per333

Jednym z głównych, ale nie jedynym. Jak mówisz, po prostu zapatrujemy się na te kwestie inaczej. :]
Również pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 6
per333

Hehehe... Jak to się można pokłócić przez buty... :]

ocenił(a) serial na 5
milkaway

A propos bezsensownych zdjec.
Spojrz na Marit Bjoergen i jej miesnie
http://babol.pl/kat,1025465,title,Zdjecie-Bjoergen-wywolalo-burze,wid,14147664,w iadomosc.html?ticaid=6fa5b
Przy czym to zdjecie, jak wiekszosc zdjec, klamie. Bjoergen w realu nie wyglada az tak zle. Przyznasz jednak, ze jest mocnej budowy ;)
Dlatego warto zachowywac pewne proporcje. Co to znaczy, ze kobieta jest drobna? Mloda Kasia Skrzynecka, mloda Salma Hayek, mloda Kim Basinger - kobiety przesliczne, ale zadna nie byla drobna. Byly szczuple, ale nie kruche, mialy swoje, jak ja to mowie, "wypelnienia" i nie byly w zadnym miejscu kosciste.
Stana Katić bardziej kojarzy sie z Angeline Jolie.

Zakladajac, ze istnieja na swiecie aktorki drobne, ciekaw jestem, ktore piekne aktorki Ty bys tym okresleniem opisala... Skoro nie Katić, to kto?

per333

Może zapytaj czy to chuchro osoby, które spotkały ja na żywo. Moja znajoma nie ma takiej opinii po spotkaniu ze Staną.

per333

Moim zdaniem największą bzdudrą (nie tylko w Castlu) jest wyważanie drzwi kopniakiem. Nogi by sobie połamali.

ocenił(a) serial na 5
izolda_2

Znowu sie mylisz. Akurat wywazanie drzwi kopniakiem (zalezy jakie drzwi, jakie maja zamki i pod warunkiem, ze otwieraja sie do wewnatrz) jest przedmiotem odpowiedniego szkolenia. Stana Katic jest oczywiscie zbyt drobna, by sobie mogla z tym poradzic, ale przecietny mezczyzna, po odpowiednim przeszkoleniu jest w stanie taka przeszkode pokonac (przy spelnieniu roznych warunkow dotyczacych konstrukcji drzwi i rodzaju zamkow).

per333

Stana trenuje sztuki walki i jest w tym niezła. POdobnie jak było w przypadku Buffy:P

ocenił(a) serial na 5
izolda_2

Wybacz, ale sie niezle usmialem. Stana nigdy nie trenowala sztuk walki, miala tylko pare treningow na potrzeby filmu/serialu, co jest czesta praktyka wsrod aktorow. Trenowanie sztuk walki to wielogodzinna codzienna katorga od malego. Stana nigdy nie miala z czyms takim nic wspolnego.
Ona bardziej poszla droga Moniki Richardson, ktora rekreacyjnie uprawia boks, ale kazdy jej sparingpartner wie, ze poniewaz jest twarza telewizyjna, to nie mozna tej twarzy w zaden sposob naruszyc.

Stana w zyciu prywatnym rekreacyjnie uprawia biegi i triathlon, i nic ponadto. I nie jest w tym dobra, robi to tylko by poprawic wydolnosc, samopoczucie i utrzymac kondycje. Woli to niz silownie czy aerobik. Widac po jej sylwetce i sposobie poruszania sie, ze nie jest atletka, ze nigdy z zawodowym sportem nie miala do czynienia.

per333

Qrcze byłam pewna, że gdzieś dawno temu wyczytałam, że trenuje. No nic. Mogłam zrobić reaserch przed tym komentarzem. Może to faktycznie chodziło o boks. Całe szczęście, że nie ma takiej sylwetki - dla mnie to dość paskudne.

ocenił(a) serial na 5
izolda_2

O jaki boks, na litosc boska? Napisalem, ze Monika Richardson rekreacyjnie bawi sie w boks, by poprawic sylwetke. Ale nawet ona nie TRENUJE boksu. Nawet Monika Richardson nie ma nic wspolnego ze sportem wyczynowym. A tym bardziej Stana Katić, ktora nawet gdyby chciala to by nie miala czasu na powazne zajmowanie sie sportem. Okresowo, sezonowo moze pobawic sie w triathlon, ale poza tym ciezko zeby sie w sport angazowala, skoro praca na planie Castle zajmuje czasem nawet 16h dziennie (z tego co sama mowila w wywiadach).

per333

nie wyskakuj z litością czegoś absurdalnego. Wiem, co napisałeś. Skojarzyłam to od razy z odc. gdzie naparzała w worek. Albo sparingowała z Demmingiem. W każdy, razie gdzieś coś kiedyś czytałam. A prawdę powiedziawszy mam gdzieś, co robi jakaś pani z tvp 2.

ocenił(a) serial na 9
per333

Pozwolę się nie zgodzić.
Znam osobiście kilka dziewczyn o drobnej budowie , które bez kłopotu przeciętnego faceta posłały by na glebę .
Fakt,- są wysportowane i uprawiają dyscypliny w których tych umiejętności nabyły.
Ale na pierwszy rzut oka nie powiedział bym , że taka dziewczyna może stanowić zagrożenie , dla dorosłego ważącego 80 kg faceta.
Pozory mylą...;-)

ocenił(a) serial na 9
chinska_konserwa

agentka Dana Scully biegała w takich już w latach 90 :)

foxmulder

Był taki odcinek " Z archiwum X" w którym kręcili niby serial o Scully i Mulderze. Cały epizod był utrzymany w konwencji komediowej. W postać Scully miała się wcielić grająca samą siebie Tea Leoni. Jest tam taka przezabawna scena, w której Leoni pyta Scully jak ona daje sobie radę w tych obcasach i Scully "popitala" dobre kilka minut tam i z powrotem żeby zademonstrować, że jednak się da.

ocenił(a) serial na 9
chinska_konserwa

Odcinek "Hollywood A.D." :)

ocenił(a) serial na 10
chinska_konserwa

no i widzisz . sam(a) sobie odpowiedzialas na postawione w watku pytanie. to nie jest tak ze to jakies uchybienie gostka od kostiumow , czy scenazysty , a celowy zabieg. serial ten jest serialem w polowie komediowym ,. czesto czerpiacym garsciami z innych seriali z innych konwencji , skladajac im hold, lub czasami lekko szydzac. wiec nie jest to "szczegol" ktory wychwytuja uwazni obserwatorzy , a wlasnie uklon w kierunku takich seriali jak wlasnie archiwum x , czy aniolki charliego . w kilku odcinkach ten " szczegol" jest az nadto eksponowany

chinska_konserwa

abstrahując od realizmu tej sytuacji, fakt, że ta Katic biega tak szybko w tych szpilach jest dla mnie szokujące. Musi takie buty lubić, bo nie torturowałaby siebie chodząc w nich w każdym odcinku. Sami producenci serialu nie mieliby pewnie nic przeciwko, gdyby kilka razy dała sobie na wstrzymanie i założyła do kilku scen wygodniejsze obuwie.

Ostatnio jeden z operatorów Castle został zapytany o strusia-pędziwiatra-katic i potwierdził bez ściemy, że laska biega bardzo szybko w każdym obuwiu. Szczerze? W ten szczegół akurat jestem w stanie to uwierzyć.

kontojs

Być może sama aktorka wybrała takie obuwie ( ot żeby lepiej się prezentować chociaż moim zdaniem wyglądała by pięknie nawet w worze pokutnym) W którymś z odcinków jest nawet taka scena gdy Beckett zapytana o swoje szpilki odpowiada że nosi bo lubi (obejrzałam ten odcinek już po założeniu tematu) Mogliby jednak zrezygnować ze stukotu obcasów w scenach np. skradania się (był taki motyw w odcinku z bombą)

ocenił(a) serial na 9
chinska_konserwa

Pamiętam jeden odcinek NCIS , gdzie Jenny Sheppard sadziła na szpilach szybkim KROKIEM , a idąca kilka metrów dalej Ziva się dziwiła jak ona tak może :-))
Swoją drogą jak się zapytałem swojej drugiej połowy (chodzącej na obcasach na codzień i od lat) czy pobiegła by na szpilkach to spojrzała na mnie jak na kota w kowbojkach :-) i pokukała się w czoło.
Dalej nie wnikałem :-)