PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=488486}

Castle

2009 - 2016
7,6 27 tys. ocen
7,6 10 1 27299
6,7 6 krytyków
Castle
powrót do forum serialu Castle

s02e13 MIAŻDŻY

użytkownik usunięty

Co wy gadacie, że seria się stoczyła? Każdy odcinek trzyma całkiem wysoki poziom (wyższy niż np. odcinki Bones z 3,4 i 5 serii), ostatnie kilka było świetnych, a najnowszy odcinek dosłownie miażdży. Trzyma w napięciu do ostatnich minut, okazuje się, że tragiczna przeszłość Beckett nie była tylko dla zapchania czasu antenowego. Bardzo dobrze rozegrali ten wątek, na uwagę zasługują świetna gra aktorska jak i samo poprowadzenie bohaterów, które było niezwykle przekonujące (gdy np. Beckett oznajmiła, że nie jest w stanie poprowadzić śledztwa, każdy inny bohater odpowiedziałby "siur aj ken"). Sporo akcji, dość zaskakujące rozwiązanie i naprawdę świetny finał.

Niezłe napięcie, nie ma co. A finał? Majstersztyk. Kawał dobrej roboty. Pojawił się ojciec Kate, a Rick sypnął groszem w słusznej sprawie. Podobają mi się te lepiej dopracowane fabuły, zaś 2x13 jest IMO jednym z najlepszych odcinków, jeśli nie najlepszym

Przyznam jednak, że troszkę brak mi zabawnych dialogów i nie miałabym nic przeciwko przeplataniu odcinków poważniejszych, tymi bardziej wariackimi;)

ocenił(a) serial na 9
_LG_

Nie pozostaje mi nic innego jak się całkiem zgodzić - oby serial trzymał
taki poziom, tylko dorzucili troszkę szaleństwa z wcześniejszych odcinków,
o potem nam tylko KOŚCI zostaną z niego. ;]

ocenił(a) serial na 10
_LG_

Myślę, że 2x14 będzie z gatunku bardziej wariackich dla rozluźnienia atmosfery - nie wiem, czy ktoś z Was jest na Facebook'u i "uśmiechnął się" do Stany Katic o dodanie do grona "przyjaciół" (mnie się poszczęściło już kilka miesięcy temu) - Stana wrzuciła na Facebook'a super zdjęcia z planu właśnie tego odcinka - z baaaardzo ciekawym towarzystwem ;) Linka do jej profilu na Facebook'u możecie znaleźć na jej oficjalnej stronie: http://www.stanakatic.com/

użytkownik usunięty
katarzynag2

lol
"Zarejestruj się w Facebooku aby połączyć się z
Stana Katic."
Czy tylko mi to brzmi dwuznacznie? No i another lol gdy zobaczyłem jej random znajomych - same grubasy w pinglach :D.
A tak poważnie, nie lubię żadnych stron typu nasza-klasa/facebook/twitter i nie mam zamiaru się rejestrować na żadnej z nich (ani podobnej), więc jakbyś mogła to zamieść owe zdjęcia na jakimś serwisie hostującym pliki graficzne (szczególnie polecam imagebam, a z bardziej popularnych photobucket).

Mam takie samo zdanie o tych portalach ;)

Ale w tym odcinku jedno mnie zastanawia:
dlaczego detektywi nie wzięli od Coonana nazwiska "Rathborne'a"? Przecież mogli by sprawdzić jego akta wojskowe i może nawet uzyskaliby jego zdjęcie, a przede wszystkim mogliby odkryć, że taka osoba nie istnieje...

użytkownik usunięty
qsla

Isn't that obvious? Wystarczyło, że koleś powiedziałby, że zna tylko jego pseudonim i tyle (co zresztą wydaje mi się, że zrobił).

ocenił(a) serial na 10

Dla aktorów wygląd ich fanów jest najmniej ważny... a komentarze po kolejnych odcinkach i dyskusje, aczkolwiek sama Stana w nich nie uczestniczy, bo nie ma na to czasu, są warte lektury :)
Co do zdjęć, można je znaleźć na photobucket: http://s638.photobucket.com/home/thirdhillentertainment/index - Third Hill Entertainment to agencja aktorska, do której Stana należy.