PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10014730}
6,6 2,8 tys. ocen
6,6 10 1 2763
Castlevania: Nocturne
powrót do forum serialu Castlevania: Nocturne

ale ja tu nie bede rozbierał koloru skóry bo to nie ma sensu nawet. Natomiast wstawka ze nieumarły wampir uprawia sex ze sługą bożym..... brakuje tylko propozycji ślubu. I ktoś powie ze to nic takiego.... Owszem to jest coś ważnego. W ten sposób lewacy zacierają powoli na różnych frontach kulturę i fundamenty tożsamości. Tak sie składa ze mialem na studiach pedagogikę rodziny i było to dośc mocno poruszane.

Ideologia lewactwa ma tylko jeden cel - zniszczyć ludzkość w sensie jej kultury, wartości i związków z Bogiem.

magik30

Z kim?

ocenił(a) serial na 7
kacpers191

standardowa zaczepka.... miłego dnia lewaku mimo wszystko

magik30

A ideologia prawactwa na siłę wznosi człowieka na piedastał, uważając go za coś więcej niż każde inne zwierzę,, które powinno zrezygnować z naturalnych popędów. Trochę luzu, nie szukaj wszędzie na siłę zaczepki, wierz sobie w co chcesz, hajtaj się z kim chcesz, ale daj ludziom tę samą wolność. Tak się składa, że skończyłam studia z pedagogiki i było to dość mocno poruszane.

Ideologia nienawiści ma tylko jeden cel - polaryzować nadal naszą kulturę i ludzkie wartości. Z Bogiem.

ocenił(a) serial na 7
magdalenac12

śmierdzi mi tu UW :-). Ja daje żyć, wyrażam swoja opinię. Natomiast to że ktoś mnie zaczepia bo jest chory z nienawiści to juz osobna sprawa. Jak mogę z tobą dyskutować, skoro oznaczylaś mnie "prawakiem". Jesli masz ochotę możesz sie zrównać z żabą albo ślimakiem. Różnimy się od pozostałych zwierząt tym , ze jesteśmy na szczycie łańcucha a wynika to z tego ze posiadamy zdecydowanie większą inteligencje.---> Ślimak nie używa tak jak ty forum filmwebu.

ocenił(a) serial na 8
magik30

xD ależ to trzeba mieć przeprany umysł żeby z fajnej kreskówki wynieść takie wnioski xDD

ocenił(a) serial na 7
Shedao_Shai

przerany umysł trzeba mieć aby stworzyć kreskówkę w której wampi bzyka dosrosłego ministranta. Wampir to nieumarły i nie ma ciągot seksualnych. A jeszcze bardziej trzeba miec sprany umysł aby uważać ze to normalne

ocenił(a) serial na 10
magik30

"Wampir to nieumarły i nie ma ciągot seksualnych". Rozumiem, że wyciągnąłeś taki wniosek jak jakaś seksowna wampirzyca albo wampir dali Ci kosza, mówiąc wprost, że nie mają ciągot seksualnych. O czym ty gadasz człowieku? Przecież to jest fikcja, wampiry nie istnieją i każdy może sobie je wyobrazić tak jak chce xD

ocenił(a) serial na 8
magik30

ojej, zrobili kreskówkę która ci się nie mieści w głowie, no patrz, jaki ten świat straszny xD

Shedao_Shai

chop to dobry troll XDDD musze zapamiętać jego cytaty

ocenił(a) serial na 7
magik30

A to ciekawe, bo wedle lore Castlevanii pan Dracula, będąc nieumarłym wampirem od kilkuset lat, poznaje całkiem żywą panią Lisę, i dają radę spłodzić syna. Z tym popędem zatem różnie bywa. W świecie Castlevanii działa normalnie, czy jest się żywym, czy też nie.

ocenił(a) serial na 7
truegod

No tak masz racje.... i był wątek miłości ale to jakoś jeszcze przechodzi. Denerwują mnie wszędzie wątki homoseksualne gdzie tych ludzi na ziemi jest jest jakis malutki odsetek.

ocenił(a) serial na 7
magik30

Tak, z tym się zgodzę zdecydowanie. Nachalna propaganda 'poprawności' jest wszędobylska w dzisiejszym świecie wśród zachodnich produkcji. Nie sposób już uświadczyć filmu, gdzie brakowało by kolorowej obsady, z obowiązkowym wątkiem osób o skłonnościach odbiegających od normy, które są prezentowane jako zupełnie zwyczajne. Ot, pokaż coś sto razy, to ludzie się przyzwyczają. To jaki z kłamstwem, które powtórzone sto razy, zaczyna uchodzić za prawdę.

ocenił(a) serial na 7
truegod

Przyzwyczajają młode pokolenie ze to coś normalnego. I idą z tym dalej wymyślając jakies dziwne płcie. Prowadzi to dzieci do zaburzen, depresji i samobójstw. Przez okrągy stół lewica nie została zdelegalizowana i widzimy ten dramat. Ja osobiscie uwazam że w Polsce wszelkie lewicowe poglądy powinny być zdelegalizowane i zwalczane jak nazizm

użytkownik usunięty
magik30

Serial stworzony pod patologicznego progresywnego zapatrzonego w skrajny nurt Lewicowy widza. Tekst z 8 odc "rewolucja zrówna z ziemia wszystkie kościoły na całym jeb... świecie" - przecież to czysty komunizm i nawoływanie do nienawiści.

ocenił(a) serial na 7

Nie dotarłem do 8 odcinka ale widzę, że jednak sa tu ludzie, którzy rozumieją o czym piszę. Niestety lewactwo zalewa świat. Doprowadzi to do tragedi.

ocenił(a) serial na 10

To nie jest nawoływanie do nienawiści tylko przedstawienie realiów francuskiej rewolucji. Kościół był skorumpowanym kółeczkiem wzajemnej adoracji i narracja antykościelna była wówczas na porządku dziennym a kler był prześladowany. To jest tak samo prawdziwie historycznie jak to, że francuscy koloniści urzędowali na Karaibach i mieli tam swoje plantacje trzciny cukrowej w Santo Domingo.

anonimka123

o widzę, że jeszcze masz siłę by próbować cokolwiek wytłumaczyć z realiów historycznych epoki, podziwiam cierpliwość :)

Choć podejrzewam, że tego typu osoby raczej mają bardzo wybiórcze postrzeganie przeszłości, pewnie myślą, że na stosach pieczono sobie pianki, niewolników miewali tylko źli Amerykanie, a w wyprawach krzyżowych brali udział harcerze.

Również czekam na drugi sezon i pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
Rejka

Dokładnie jak mówisz, jak czytam te wypociny to mną aż trzęsie xDD Nie chodzi już tylko o wypoeidz o animowanym serialu tylko tym, że że ci ludzie z takim postrzeganiem świata i rzeczywistości idą np jutro na wybory xD

użytkownik usunięty
anonimka123

Realiów z wampirami i czarodziejami ? Dobre odklejenie od rzeczywistości.

o, a pan widzę bardzo zaznajomiony z podgatunkami literacko-filmowymi, choćby Orwell się kłania, polecam zerknąć:

https://en.wikipedia.org/wiki/Alternate_history

https://en.wikipedia.org/wiki/Speculative_fiction

użytkownik usunięty
Rejka

A Ziemia jest Płaska, smoki istnieją i jest więcej niż dwie płcie ? To jest fikcja, jak Bridgerton czy świat Marvela. Tak ciężko zrozumieć, że komuś nie podoba się przesłanie,jakie niesie ten serial ? Jak ci nie odpowiada rozmowa ( "bo polityka i religia") to utkaj dziurę i się udzielaj gdzie indziej, tym bardziej nie wysyłaj mi jakieś linków z dupy. Co ty stara baba jesteś, szukająca atencji w "internetach".

łolaboga! Wikipedia gościa przeraża xD

ocenił(a) serial na 10

WTF xD Ja Ci piszę o podejściu rewolucjonistów do kleru a Ty mi wmawiasz, że wierzę w wampiry i magię xD Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to lepiej zamilcz.

magik30

no luuudzie, znowu... może idź się wyżalić na jakąś stronę religijną, polityczną, do pamiętniczka, czy coś.

Słowo daje, czy na tym Filmwebie już nikt normalnie nie gada o filmach?!

ocenił(a) serial na 7
Rejka

W przeciwieństwie do ciebie ja wyraziłem opinię o tej kreskówce. Ty natomiast robisz wycieczki w moja stronę. Twoja wypowiedz świadczy niestety o ograniczonym widzeniu świata. Typowe dla wyrosnietej gimbazy

magik30

Zabawne, sugerujesz jakbyś rzeczywiście tylko zwyczajnie wyrażał merytoryczną opinię o serialu a nie wylewał światopoglądowe żale na niewłaściwej ku temu stronie.

Typowe dla tego typu osób.

ocenił(a) serial na 7
Rejka

Wyrażam opinie na temat "filmu" a dokładniej mówiąc kreskówce, która jest o wampirach. Natomiast zauwazam, że jest masa ideologicznego syfu. Skoro reagujesz na moje wpisy to jesteś wyborcą lewicy i cię one uwierają.

ocenił(a) serial na 10
Rejka

Niestety nie ma. Wszędzie płaczące prawaki, które nie różnią się niczym od lewaków, którzy też potrafią się spłakać o byle gówno. Jedno płacze, że za mało czarnych w serialu, a drugie, że za dużo. I weź tu k***a mać dogódź. Jedno i drugie siebie warte. A serial zaj**isty, pozdrawiam i nie mogę się doczekać drugiego sezonu, bo ta animowana zapowiedź zrobiła mi ogromny hype i siedzę na reddit i czytam teorie fanów :P

ocenił(a) serial na 6
anonimka123

"fałszywe przedstawienie realiów rewolucji francuskiej" jak już