Doceniony przez krytyków i nominowany do nagrody Emmy serial powraca na kolejny sezon, tym razem odsłaniając sekrety świata soczystych przysmaków z grilla. Wśród szefów kuchni i mistrzów grilla, którzy wystąpili w tym sezonie, znaleźli się m.in. Tootsie Tomantez - 85-letnia babcia, która wciąż przerzuca węgiel w swojej teksańskiej... Doceniony przez krytyków i nominowany do nagrody Emmy serial powraca na kolejny sezon, tym razem odsłaniając sekrety świata soczystych przysmaków z grilla. Wśród szefów kuchni i mistrzów grilla, którzy wystąpili w tym sezonie, znaleźli się m.in. Tootsie Tomantez - 85-letnia babcia, która wciąż przerzuca węgiel w swojej teksańskiej restauracji; Lennox Hastie - niesamowity szef kuchni z Australii, który pozyskuje wszystkie składniki z australijskiego pogranicza; Rodney Scott - słynący ze swojego wybornego prosiaka z rusztu mieszkaniec Karoliny Południowej; czy też Rosalia Chay Chuc - szefowa kuchni w tradycyjnym stylu Majów, która gościom swojego domu w Meksyku serwuje oryginalną potrawę o nazwie Cochinita Pibil. czytaj dalej