Serial jest naprawdę bardzo dobry. Świetne portrety psychologiczne bohaterów, widać od 1 odcinka, że nie są nijacy, od razu przykuwają uwagę. Co więcej powiało w moim odczuciu nowością, temat strażaków i ich pracy raczej nie był tak dobrze przybliżony, mogę się z tego naprawdę dużo dowiedzieć o ich pracy i rozterkach. Bardzo podoba mi się to z jakimi sytuacjami muszą się zmagać ratując ludzi, to, że nieraz muszą kłamać, choć widać, że człowiekowi w tak traumatycznych dla innych osób sytuacjach nie przychodzi to łatwo.
Mimo, że jestem na pierwszym sezonie to z czystym sumieniem mogę dać temu serialowi mocne 9/10 :) Według mnie zasługuje :)
Jestem na 8 odcinku drugiego sezonu. Ostatnie odcinki były rewelacyjne,wzruszające i ciekawe. Świetna akcja z wywalonymi pociągami.Cała ekipa zostaje i walczy mimo rozkazu szefa.Lubię takie seriale gdzie bohaterowie wskoczyliby za siebie w ogień a w Chicago Fire robią to dosłownie.
Chciałabym żeby ten serial był jakoś bardziej rozpowszechniony w Polsce. Wielu ludzi o nim po prostu zwyczajnie nie wie.. Nawet nie wiedzą, że tracą naprawdę kapitalne kino. Życiowy, grający na ludzkich uczuciach, wszystko jest dopięte na ostatni guzik.
może wiecie czy można oglądać to online na jakiejś amerykańskiej stronie mam za sobą 20 odcinek 2 serii i wyczytałam że dziś jest premiera 21 odcinka tylko nie wiem gdzie może znacie jakiegoś linka
Sylwia, na ii_tv_ ._info (usuń podkreślniki) są na bieżąco. Tylko na napisy trzeba czekać ze 2-3 dni :)
Mnie się też bardzo podoba ten serial. Tematyka strażacka jest mi bardzo bliska i dobrze jest zrobiony, świetne role. Może tylko Szef mnie czasem rozwala ckliwością, strasznie jest momentami podobny do roli Horatio z CSI: Miami ;) A, jeszcze aktorka grająca Dawson mnie wkurza, ale w The Good Wife też była irytująca ;)
Przedostatni odcinek z wybuchem - WOW.
:)
widziałam szefa no no ale się wystroił, ale polecam promo odcinka 22 coś mi się zdaje że podle skończy się ta seria żeby ludzi trzymać w niepewności na 3 sezon no i Casey się oświadczy OMG jak mówią amerykanie
No ja się boję że zostawią Nas na wakacje z jakimś hakiem :) tak jak to miało miejsce pod koniec I sezonu. Widać, że w odcinku 22 dużo się będzie działo wokół Severide'a, obstawiam, że to on będzie tym " punktem kulminacyjnym ".
chyba masz rację, że dadzą jakiegoś asa na koniec II sezonu ale zakończenie I sezonu mnie tak nie bolało bo jak się zainteresowałam serialem to II sezon był już dostępny a teraz chyba mnie skręci z ciekawości
rozpaczam bardzo widziałam 22 z 2 sezonu chyba się wykończę zanim doczekam do 3 sezonu jak mogli tak skończyć sezon, może w krótce będzie choć optymistyczny spojler na 3 sezon
Czekam właśnie na napisy :) Szef ogólnie jest OK, tylko trochę za często robi miny Horatio Caine :D
O finale jeszcze nie myślałam, ale strasznie mi będzie brak serialu przez te 3-4 miesiące.
Ja myślę, że dla niego praca i podopieczni są jak rodzina i dlatego tak się o nich troszczy. W końcu w życiu osobistym nie układało mu się do tej pory zbyt różowo. Ja bym nie miała nic przeciwko temu aby np. nasi przełożeni byli bardziej wyrozumiali ( życie pisze różne scenariusze ) niż tylko myśleli o tym jak wykorzystać ludzi do swoich własnych celów.
Ja wiem, że to tylko serial ale u Amerykanów często można zauważyć owo " keep smiling " ( widać to w relacjach telewizyjnych mających miejsce po jakiejś katastrofie , widać jak się wzajemnie wspierają ) podczas gdy u nas jeden drugiego utopiłby w przysłowiowej łyżce wody. Narzekanie to chyba nasza cecha narodowa ;) Przydałoby się nam trochę więcej zwykłej bezinteresownej życzliwości i ludzkiego ciepła.
masz rację jesteśmy urodzonymi pesymistami ale może amerykańskie seriale nas tak wciągają bo tam jest to pozytywne myślenie nawet gdy świat się wali,
ale nie mogę doczekać tego 21 odcinak strasznie mnie nakręciłaś po ty co piszesz że szef będzie super, myślę że jest super szefem opanowany kompetentny i walczy o swoją załogę a nie tylko o siebie jak to u nas dla własnego zysku szefowie idą po trupach
dzięki basiek_10 za info, trochę szperałam i znalazłam amerykańska stronę telewizji nbc ale emitowali to o 22,00 ich czasu czyli jeśli to NY to 6 godzin różnicy i nie cały czas szło więc czekam jak będzie na necie z napisami, ale serial super przypadek sprawił że go zauważyłam na polskiej jedynce lecąc po kanałach jedyny serial jaki udał się wyemitować polskiej telewizji mimo że cały sezon do tyłu ale potęga internetu działa
pozdrawiam