6,5 6,3 tys. ocen
6,5 10 1 6293
Chichot losu
powrót do forum serialu Chichot losu

Jestem ciekaw skąd zaczerpnęli pomysł na fabułę tego serialu. Trochę przewidywalny, ale śliczna żmuda rekompensuje nam to. A och, życie to film, może był pomysł, żeby zrobić z tego serial.

pitixpl

nie wypisuj głupot jak nie wiesz...serial jest na podstawie książki ,,Chichot losu,, książka jest fajna ;) nie jest to żadne a och życie...!!!

nihooya

Tak przepraszam. Na końcowych napisach było napisane na podstawie książki... Mój błąd przepraszam. Ale to nie jest zbyt znana powieść, dlatego dalej uważam, że pomysł został zaczerpnięty z filmu Och, życie. Tak poza tym to proszę Cię dziewczynko, abyś bardziej dbała o swój ojczysty język wypowiedzi lub z powrotem wróciła do podstawówki.

pitixpl

książkę czytałam już kilka lat temu. i przepraszam, ale twoje podejrzenia splagiatowania amerykańskiej komedii romantycznej są trochę naciągane. temat adoptowania dzieci z obowiązku (np. rodzinnego) nie jest taki znowu oryginalny i nieszczególnie trudny do wymyślenia.

Amino

btw, idąc tropem twojego myślenia, twórców 'och, życie' można by posądzić o splagiatowanie pomysłu z filmu 'wychować waylona' - podobieństwo szczegółów jeszcze bliższe niż do 'chichotu losu'. ale filmowcy nie są chyba aż tak mało kreatywni, żeby kopiować czyjeś pomysły :)

Amino

Hehe, może i masz rację :) Przyznam się, że nie ogladałem "wychować waylona".

ocenił(a) serial na 4
Amino

To ściągnij klapki z oczu... bo naprawdę SĄ. Od jakiś (bez mała) + / - 30/40 lat powielają stare pomysły. To wcale nie musi oznaczać, że serial mnie nie zauroczył ! To po prostu przyzwoite (jak na polskie warunki oczywiście) rzemiosło dlatego dziwią mnie ludzie, którzy umiejscawiają je w górnych okolicach skali... Np. jak JA wracam w sobotni wieczór zmęczony do domu to niczego więcej mi nie potrzeba, nie mam ochoty uruchamiać szarych komórek (poza tym trudno raczej oczekiwać w tej materii od TVP czegoś wybitnego) i chętnie taki serialik sobie obejrzę. BTW - Marta Żmuda rzeczywiście urocza, choć ja akurat obejrzałem z ciekawości po zobaczeniu w zwiastunie Piotra Roguckiego. No cóż... To tyle. Pozdrawiam ;-)

pitixpl

Po pierwsze-to nie jestem dziewczynką,po drugie-jaki masz problem z moimi wypowiedziami? Do szkoły podstawowej wracać nie muszę bo znam polski i mam gdzieś co sądzisz o moim ,,języku wypowiedzi,, . Pisze jak chcę i w ogóle nie powinno Cię to obchodzić,wielki Pan profesorek haha żałosne. Polaczek cwaniaczek,typowe...nic nie można napisać bo zaraz wielki problem. A i jeszcze jedno-jeżeli nawet gdzieś są błędy,to od laaat nie mieszkam w Polsce i nie mam styczności z pisaniem po polsku,więc pilnuj siebie. Ja Cię nie obraziłem a Ty mi tu wyjeżdżasz z jakimiś tekstami ...Pozdrawiam :)

nihooya

"Nie dyskutuj z debilem, najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, potem pokona doświadczeniem" Tyle ode mnie nihooya.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
nihooya

Dyskusja z Tobą do niczego nie prowadzi, skończę na tym samym poziomie co Ty. Zakończmy ten spam.

pitixpl

Zwrócić komuś uwagę, żeby pisał poprawniej i zaraz epopeja z wyzwiskami... Nie wiem, gdzie my skończymy, jak dalej wszyscy będą tak reagować na próby zadbania o nasz język...

Invisse

Niestety... Zawsze tak było i zawsze tak będzie. Nikt nie lubi być pouczany.

nihooya

Szkoda mi słów na Ciebie dziewczynko. Mówiłem żebyś przestała już pisać twoje niedorzeczne myśli. Po co robisz spam. Skończ...