PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=165277}

Chirurdzy

Grey's Anatomy
2005 -
7,9 123 tys. ocen
7,9 10 1 122673
7,0 5 krytyków
Chirurdzy
powrót do forum serialu Chirurdzy

AMELIA

ocenił(a) serial na 10

W odcinku 12/09 Mer powiedziała, że nie jest jeszcze gotowa, żeby wybaczyć Amelii. Moje pytanie brzmi CO zrobiła Amelia?

ala27

Dla mnie to jest porażający wątek. Mer wyrzuciła Amelii fakt, że Derek był JEJ mężem i Amelia nie ma prawa czuć co ona przeżywa i coś tam jeszcze było, ale szczerze mówiac nie pamiętam. Oberowało się Amelii strasznie i to Mer powinna ją przepraszac.

ocenił(a) serial na 10
Arlett_a

Też uważam, że Amelia jest tutaj kozłem ofiarnym, ale po obejrzeniu ostatniego odcinak zastanawiam się dlaczego. Przecież nie zrobiła nic złego. Wydaje mi się, że Mer jest zazdrosna o Owena. Bo Hunt to były mąż jej najlepszej przyjaciółki i nikt oprócz Cristiny nie ma prawa z nim się wiązać. Ale to są tylko moje domysły

ala27

Głupie to strasznie :D Hunt ma być sam do końca życia, bo Cristina nie była gotowa tworzyc z nim związku takiego jakby oczekiwał

ala27

Ja zrozumiałam jeszcze inaczej. Ale mogę się mylić, bo oglądam zwykle jednocześnie robiąc milion innych rzeczy. Wydaje mi się, że Mer jest obrażona na Amelię za to, że nazwała ją smutną wdową i wyrzucała jej, że jest lojalna wobec Christiny, która ją opuściła itd.

ala27

A mi się wydaje, że chodzi o sytuację z tego odcinka. Amelia, będąc zła na Mer, nie zdecydowała się pójść od razu do jej wezwania, tylko do wezwania kogoś innego. Gdyby poszła do Mer, nie byłoby całej sytuacji, Mer nie byłaby tyle czasu w szpitalu, nie byłaby w ogóle poszkodowana. Uważam, że to właśnie tego Mer jej nie może wybaczyć. Nie tamtej sytuacji, ale tego, że przez dumę Amelii musiała ucierpieć.

karoools

To ma sens.

ocenił(a) serial na 7
ala27

Myśle, że chodzi też cąły czas o śmierc Derek'a. Dużo sobie w trakcie tego procesu wyrzuciły, często sie kłociły. Każda przezywała na inny sposob i zarły się wtedy non stop o cos. Może Mer ma żal, że nie yły dla siebie oparciem w tak ciezkiej sytuacji. <mocne insynuacje>

ocenił(a) serial na 10
Christabell

Z drugiej strony bardziej jestem po stronie Amelii. Mer nie dała jej możliwości zobaczyć się z Derekiem zanim go odłączyła. Poza tym Amelia jest neurochirurgiem, na pewno chciała zrobić jakieś badania, aby mieć 100% pewności że nic się nie da zrobić. Myślę, że Amelia ma też żal o to, że Meredith pozwoliła Penny być tak długo u niej w domu na kolacji i nic nie powiedziała, że to ona była lekarzem Dereka.