Poznałam właśnie tytuły pierwszych trzech odcinków "Chirurgów" za oceanem. Tam premiera odbędzie się 25.09.05. Więc u nas pewnie będą gdzieś pod koniec października:(
1. 2- 1 2005 Make Me Lose Control
2. 2- 2 2005 Deny, Deny, Deny
3. 2- 3 2005 Bring the Pain A Hard Day's Night
Eee... to znaczy że po 9 odcinkach się urwie ten serial? Nie kapuję... Jak tak to lipa, że mój ulubiony serial będzie przerywany... Pozdro...
Bardzo optymistyczne te przewidywania z tym październikiem, szczeże wątpie czy tak szybko zobaczymy w polsce 2 serie. Oczywiście bardzo bym sobie tego życzył ale chyba wszyscy znamy Polsat. Nie wiem czy ktokolwiek w tej telewizji ma pojęcie co to jest sezon serialu.
Mam nadzieję że tak... A jeśli nie wyemitują w telewizji to jeszcze zawsze pozostaje ściągnięcie z neta.
Proponuję jakąś petycję do Polsatu wysłać :D
Już kiedyś 'zrobiliśmy' (my, czyli fani) petycję, żeby polsat wyemitował po raz kolejny Roswell i się udało :) :D:D:D
Dzisiaj leci 7 odcinek:) a jak trzeba będzie to napiszemy petycję, a co?! :) ale tych sesji będzie pewnie więcej niż dwie...
Sprawa z kolejnym sezonem wygląda tak:
Pierwszy sezon, ten obecny ktory ogladamy, ma tylko 9 odcinków ponieważ serial ten miał być taką 'zapchajdziurą' w ramówce ABC w marcu. Ponieważ premiera miała miejsce tak póżno, to do końca sezonu telewizyjnego (maja) wyemitowali tylko 9 odcinków. Serial odniósł taki sukces że oczywiscie podjęto decyzje żę serial wróci w nowym sezonie czyli na jesieni już na pelny sezon. Jego oglądalność byla nawet wyższa od LOST a zawdzięczał to temu że emitowany jest w niedziele bezpośrednio po Desperate Housewives.
Na zagranicznych portalach medialnych wyczytalem że Polsat podpisał z producentami Grey's Anatomy i Desperate Housewives (ogolnie z telewizją ABC) wieloletni kontrakt na współprace czego wynikiem bedzie to że bedziemy mogli ogladac na Polsacie produkcje ABC. Czyli kolejny sezon Chirurgów zapewne też zobaczymy. Ale na pewno nie od pażdziernika. Tak przemysł serialowy nie funkcjonuje że zaraz po premierze w USA można ogladać dany tytuł gdzie indziej.
Poza tym Polsat musi mieć miejsce w ramówce żeby to pokazywać. Jak narazie po emisji Chirurgów ich miejsce w ramówce od września zajmą prawdopodobnie Desperate Housewives. A drugi sezon Grey's Anatomy wg mnie obejrzymy za rok. Dopiero wtedy jak skonczy sie on w USA (maj 2006).
No rewelacyjnie by było gdyby puścili Lost i Desperate Housewives no i chirurgów sezon 2. Mam nadzieje że to żadna ściema z tym kontraktem i mam nadzieję że Polsat nauczy się puszczać seriale odcinek po odcinku sezon po sezonie a nie jak to miało miejsce wcześniej bez ładu i składu.