Najwyraźniej musi to być cała pierwsza seria. Chociaż dziwne, że tylko 13 odcinków, a nie więcej jest w pierwszej serii. Polsat przy tym serialu dał się ponieść i wykupił całą serie. Jak oglądaliście "Ostry dyżur" to zapewne wiecie o co mi chodzi.:)
Jeśli to prawda to bedzie to ewenement na skale światową :) bo nawet w USA nie został wyemitowany cały sezon (13 odcinków) ponieważ nie zdąrzyli przed końcem sezonu (majem). Dopiero od końca września puszczą 4 zaległe odcinki 1.sezonu i od razu potem zaczną sezon 2 już z pełną liczbą odcinków (20-kilku).
W dwóch gazetach z programami jest napisane, że bedzie 13 odcinków. Na przykład, w ostatni piątek tj.: 20 sierpnia 2005 emitowany był 8 odcinek i w gazecie było napisane tak: "Chirurdzy 8/13". Te gazety nie mają ze sobą nic wspólnego, więc nie sądze żeby to była pomyłka. Ale ostatecznie przekonamy sie o tym za tydzień, no dwa tygodnie. :)
patrzałam na panorama tv (http://tv.epf.pl/index.php), program na najbliższe tygodnie i nie ma tam nic o "chirurgach"...
Pierwsza seria sklada sie z 13 odcinków tyle że w USA nie wyemitowano ostatnich 4 bo sezon sie skończył. Emisje tych odcinków rozpoczną pod koniec września i póżniej od razu zaczną sezon drugi z 22 odcinkami.
W To i Owo też w następny piątek nie ma Chirurgów. Jest film. A więc nie bedzie u nas tych 4 ostatnich odcinków sezonu jednak. Pewnie za rok reszta razem z 2.sezonem.
To ja już nie wiem. Ale w żadnej gazecie, ani w internecie nie jest napisane, że najbliższy odcinek ma byc ostatni. No może Świat seriali. W dwóch gazetach, tak jak już wcześniej napisałam, było że będzie 13 odcinków. Jeśli wprowadzilam was w błąd, to przepraszam. Ale o tym, kto ma racje przekonamy się już za niecałe dwa tygodnie. :)
W Polsacie kończy się na 9 odcinku. Denerwuje mnie podejście tej telewizji do fajnych seriali. Jak mam czekać do następnych wakacji na cd. to ja przestaję oglądać ten "kanał". To samo było z "Ostrym dyżurem" i "Nikitą". Czy nie lepiej drogi panie Soloż poczekać na kolejny sezon i kupić hurtem 20-30 odcinków. PORAŻKA
Akurat o Chirurgów do Polsatu nie masz co mieć pretensji bo w USA też tylko dotychczas widzieli 9 odcinków i od maja do końca września żadnego nowego odcinka nie mieli. I tak wielki szacunek dla Polsatu że wyemitowali ten serial kilka miesięcy po światowej premierze.
Wiem o tym że Polsat podpisał wieloletni kontrakt z ABC i wytwórnią która produkuje seriale Grey's Anatomy i Desperate Housewives więc na pewno kolejny sezon zobaczymy. Prawdopodobnie w przyszlym roku.
I właśnie w tym cały sęk. Amerykanie dalsze odcinki zobaczą już we wrześniu. A my? Jak dobrze pójdzie to w następne wakacje :-(.
z moich informacji wynika ze bedzie to tylko 9 odcinkow. a moge zdradzic ze gray dowiaduje sie ze jej ukochany ma ...... nie no zartuje. najlepsze informacje o tym filme znajdziecie na www.medicalmedic.za.pl zachecam. pozdrawiam wszystkich
chyba wyemituje TYLKO 9 :( jak juz tu ktoś wspominał w programach telewizyjnych na piatek 2 września wyznaczoną uwolnic orkę :|
Niestety to chyba jednak prawda, że dziś był ostatni odcinek, bo w moim programie na następny tydzień też nie ma mowy o kolejnym odcinku:'(
Szkoda, bo to było bardzo fajne zastępstwo od kiedy nie ma ER. A przy okazji: może ktoś wie kiedy wznowią emisję Ostrego dyżuru? Ja słyszałam coś o październiku.