PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=197654}

Chrono Crusade

2003 - 2004
7,5 860  ocen
7,5 10 1 860
Chrono Crusade
powrót do forum serialu Chrono Crusade

Pięknie smutne.

ocenił(a) serial na 10

Zakończenie zmusiło mnie do zużycia całego domowego zapasu chusteczek. Przepiękne i przejmujące, choć zakończenie zostawia niedosyt i lekki niesmak. Podobno manga lepsza. Przeczytam na pewno :)

ocenił(a) serial na 10
kyomu

Jak dla mnie to właśnie cudowne zakończenie jest największą zaletą tego anime, chyba tylko End of Evangelion może się pod tym względem równać z Chrno Crusade.

ocenił(a) serial na 10
kyomu

u mnie tez pociekła łza na końcu i to nie jedna.....

ocenił(a) serial na 8
kyomu

oglądałam ostatni odcinek tyle razy i za każdym ryczałam jak dzieciak. Zakończenie serii jest piękne...

ocenił(a) serial na 10
kyomu

tak, smutne, poryczałam się jak głupia :] Ale uważam że takie zakończenie w jakiś sposób pasuje do całej historii

ocenił(a) serial na 10
kyomu

A tak z ciekawości, bo dopiero zaczęłam oglądać to anime, ile jest wszystkich odcinków?

ocenił(a) serial na 10
Luna_Ithilsil

24. Takie rzeczy sa zawsze w ciekawostkach. Wystarczyło zerknąć:
http://www.filmweb.pl/Chrono+Crusade+2003+ciekawostki,FilmCuriosities,id=197654
Też dopiero zaczęłam oglądać to anime, więc szkoda, że piszecie o zakończeniu.

ocenił(a) serial na 10
Night_Shojo

Dzięki ;) Już i tak obejrzałam całą serię i muszę powiedzieć, że zostanie to jednym z moich ulubionych anime :) A początek nie zapowiadał się na aż tak genialne dzieło ^^ Wszyscy piszą o końcówce, ale przecież nikt nie wyjawił zakończenia. Poza tym zakończenie, przynajmniej u mnie bardzo łatwo potrafi zepsuć wrażenie po nawet bardzo dobrym anime/filmie/książce czy czymkolwiek innym, a to było po prostu świetne...

ocenił(a) serial na 8
Luna_Ithilsil

Eee tam! Początek nie był wcale taki zły, jednak z zakończeniem nie ma szans... Oglądałam już parę serii różnych anime ale i tak Chrono Crusade pozostanie tym ulubionym (No chyba że japońscy animatorzy wymyślą co leprzego)

ocenił(a) serial na 10
shori

Nie chodzi mi o to, że był zły, bo gdyby tak było, nie oglądałabym kolejnych odcinków ;) Po prostu nie zapowiadał się na aż tak dobre anime :) Co do ulubionych, to mimo, że nie oglądałam ich do tej pory zbyt wielu, mam dylemat co do Chrno Crusade i Hellsinga... Do tej pory nie mogę się zdecydować, które jest lepsze :P Ale ciężko je porównywać, bo każde ma inny klimat...

ocenił(a) serial na 8
Luna_Ithilsil

Zależy co kto lubi:-) Mi np. odpowiadają takie klimaty. Trochę komedii, dramatyzmu, horroru... romansu

kyomu

Choć bardzo rzadko płacze na filmach, w ostatnim odcinku buczałam jak syrena strażacka. Według mnie szkoda że tak to się skończyło, jak się skończyło. Może gdyby był inny koniec były by następne serie??

ocenił(a) serial na 10
Czarnulka_4

Hm, mam mieszane uczucia, z jednej strony bardzo podoba mi się to anime, a z drugiej stawiają moją wiarę na głowie :(

ocenił(a) serial na 8
Night_Shojo

a ja właściwie po obejrzeniu paru odcinków zaczęłam się zastanawiać czym naprawdę jest wiara

ocenił(a) serial na 10
shori

W sumie ja też. Ale wiara to grząski temat i niektórych to anime może razić. Ale mnie nic nie jest w stanie ani razić ani zrazić do tego typu produkcji. Chętnie bym sobie obejrzała coś jeszcze o podobnej tematyce.

ocenił(a) serial na 8
Night_Shojo

Mnie nie razi i też zobaczyła bym coś podobnego. W każdym razie Chrno "mówi" dobrze o wierze...

ocenił(a) serial na 10
shori

tak, chrno crusade wymiata. a znacie coś o podobnych klimatach do tego anime? oczywiście z romansem w tle??;DD

ocenił(a) serial na 7
Lady_Marion

Ja nie znam. ;/

Chrno Crusade, po obejrzeniu zostawia mieszane uczucia. Gdy skończył się ostatni odcinek to nie wiedziałem, czy płakać, czy rozwalić komputer. Z jednej strony zostawia bardzo miłe wspomnienia, czasami trzeba obejrzeć jakieś ryczadło i na chwilę oderwać się od tych ciągłych horrorów i dających kopa Anime. Z drugiej strony po obejrzeniu Hellsinga, Chrono Crusade wydaje się niemałym zaskoczeniem, bo postacie są przesłodzone, Chrono jak na diabła jest trochę... jak na swoje lata za dziecinny i za bardzo uprzejmy, a Hellsing jest całkowitym przeciwieństwem (oba są z firmy "GONZO")... Mimo tej krytyki to i tak kocham to anime bo ono ma coś w sobie co przyciąga mnie i mam sentyment do tego anime, bo to anime obejrzałem jako jedno z pierwszych i świeżo po obejrzeniu poprostu kochałem to anime ;)

ocenił(a) serial na 10
Lady_Marion

Trochę w podobnych klimatach jest Makai Senki Disgaea (chociaż niestety
bez romansu w tle, ale bardzo lubię to anime więc polecam:), zresztą te
dwa anime mają wspólnego scenarzystę.

Czarnulka_4

to anime a one czesto zle sie koncza;]

kyomu

Anime świetne, nie będę się bronić, bo mi też pociekła łezka na końcu ostatniego odcinka.

Ps. I to nie jedna.

kyomu

Płakałam jak małe dziecko na zakończeniu. Cudowne Anime :)