PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31904}

Cień anioła

Dark Angel
2000 - 2002
7,5 13 tys. ocen
7,5 10 1 12965
Cień anioła
powrót do forum serialu Cień anioła

Ja nie wiem jak to jest, jest tak wiele gównianych seriali które mają po 8-10 sezonów i są naprawdę gówniane, pierwszy sezon zazwyczaj udany bo to pierwszy pomysł a potem już pojawia się kasa i byle coś nakręcić. Zazwyczaj wychodzi kupa coraz większa z sezonu na sezon.
Mój przykład? Znakomicie nadaje się The walking dead... Początkowe sezonu? genialne, nie pamiętam po którym sezonie już zrobili odgrzewane kotlety bez głebszego celu w filmie ale z tego co mnie pamięc nie myli do 2 sezonu dało się oglądać.
A ten serial? tylko 2 sezony chociaż zamiast 2 sezon bardziej znudzić bo to już kontynuacja a nie pierwsza myśl scenariusza to rozwija się genialnie i o tyle co the walking dead nie wiedziało kiedy przestać by odejść w wielkim stylu o tyle ten serial łączy się z tamten, też nie wiedział kiedy odejść... za wcześnie...

Nie wiem jak wy ale ja wciągnąłem się w serial i teraz jestem zły, że nie obejrzę dalej bo jakiś kretyn za mało hajsu trzepał ON POWINIEN IŚĆ SIEDZIEĆ!!1 Odebrał mi nadzieje na porządny serial :P

Ogólnie oceniam 8/10 i Polecam! (albo i nie, bo teraz mam wypieki z wkurzenia, że to już koniec)

kowal1528

Serial może by dostał 3 sezon, ale aktorzy nie chcieli już w nim grać. Można poczytać i posłuchać wywiadów o atmosferze na planie. Aktor grający Logana był wtedy w związku z Albą i wywierał naciski na scenarzystów żeby go było więcej i lepiej, a reżyser miał inny plan do tej postaci i pojawiła się konkurencja w serialu w postaci przystojnego, młodszego mięśniaka, i facet chyba miał kompleksy i był nie zdrowo zazdrosny, więc zrobiło się nie znośnie. Sama Alba podobno zaczęła gwiazdożyć i wszyscy mieli dość kręcenia. Widać w ostatnich odcinkach spory spadek tempa i formy, oraz sposób w jaki ukazywano Logana. To się zemściło na oglądalności. Książki, które powstały dla odcinania kuponów mają słabe recencję. Powstało też masę fanfiction głównie o wielkiej niespełnionej miłości Max i Logana. Nie tracę nadzieii,że ktoś podłapie pomysł na remake tego serialu, bo potencjał jest duży.
Zakończenie tego serialu to moje pierwsze duże rozczarowanie więc nie zapomnę o nim nigdy :) Na drugim miejscu jest serial Firefly, który obrósł już w legendę, ale tam przynajmniej zrobili film, który ukazał jako takie zakończenie wątków.