PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=651153}

Cienie Calendy

Luna, el misterio de Calenda
2012 - 2013
7,4 1,1 tys. ocen
7,4 10 1 1083
Cienie Calendy
powrót do forum serialu Cienie Calendy

Witam, od niedawna jestem fanką hiszpańskich seriali, oglądam je dzięki i i tv info i zastanawiam się jaką tajemnicę skrywa ten serial? Te tajemnice są jakby przestrogami dla nas by nie ingerować niszcząco w naturę i świat jak to czynimy my i nasze technologie..
W każdym byli zawsze "źli ludzie" (za nimi stały pieniądze, kontakty, interesy) i "dobrzy ludzie" walczący o to co jest najważniejsze (rodzina, miłość, życie, świat).
A więc:

Internat - jak pamiętam eksperymenty genetyczne, które przynosiły więcej złego niż dobrego
El Barco - konsekwencje tragedii spowodowanej wybuchem akceleratora cząstek atomowych
Gran Hotel - ?
Luna - ?
Może miałby ktoś jakieś teorie do tych dwóch ostatnich?

d_misiek_b

UWAGA SPOJLER

Jestem na bieżąco z serialem i już wiadomo jakie przesłanie on niesie. Chodzi o nielegalne składowanie toksycznych odpadów czy coś w tym stylu.

Mila93

dziękuję, a jak to ma się do wilków/wilkołaków ? ludzie z rezerwatu zabijają tych którzy odkryli składy odpadów i inscenizują śmierci na ataki wilków? a jak wyjaśnione zostaną nadzwyczajne zdolności Joela? pozdrawiam!

d_misiek_b

no właśnie też mi coś tutaj nie pasuje, to chyba ta tajemnica właśnie dotyczy wilkołaków a nie odpadów:)

kaziulla17

Myślę, że wszystko się wyjaśni w ostatnim odcinku :)

Mila93

W sieci ostatni odcinek był już dostępny wcześniej, jednak dziś obejrzałam w telewizji i szczerze to niewiele się wyjaśniło, sporo materiału na następny sezon by było. Jednak zakończenie oceniłabym lepiej niż El Barco. Jutro obejrzę na spokojnie jeszcze raz