Nie oglądałam jeszcze żadnego z nich, moje do tej pory oglądane seriale zamknęły się w kręgu
tych anglojęzycznych. Każdy z powyższych seriali ma dobrą recenzje i wydaje się ciekawy na
podstawie opisu. Ogółem bardzo lubię seriale typu : Dexter, Prison Break, Gra o Tron, Chirurdzy,
Supernatural, Czysta Krew i tym podobne. Także co moglibyście najbardziej polecić ;) ?
El barco też, ale moim zdaniem Internat jest najlepszym serialem (też oglądam głównie te anglojęzyczne, ale tego serialu nic nie przebije) - tylko nie zrażaj się pierwszym sezonem, dopiero potem wszystko się rozkręca :) Luny jeszcze nie widziałam, ale też się przymierzam
Zgadzam się, Internat jest najlepszy, myślałam już że takie świetne seriale nie istnieją, a tu proszę... Szkoda, że już oglądnęłam cały...
no, też chętnie obejrzałabym jeszcze raz, nie pamiętając, co będzie się działo :) a może ktoś o tej Lunie coś powiedzieć? widziałam, że jest stosunkowo mało przetłumaczonych odc.
Jestem fanką seriali hiszpańskich i tak się składa, że z czystym sercem nawet po hiszpańsku oglądałam wówczas, a potem w j.polskim i tak:
INTERNAT !!! bez dwóch zdań, najbardziej wciągający, sekretny, pełen i radosnych i smutnych zdarzeń.
El Barco - świetny ! występują tu aktorzy , z Internatu, jest pełen sekretów, bardzo podobnie to odczuwałam, choć rozbeczałam się na końcu... na prawdę super klimat, bardzo podobny do Internatu, polecam !
Luna... - serial jest tak wciągający, że chociaż oglądam w tej chwili dopiero 3 odcinek, to , już po pierwszym mnie przekonał i zatęskniłam za Internatem i Statkiem ;) wciągnęła mnie ta fabuła, chociaż sama domyśliłam się o co chodzi ;) kolejna miła niespodzianka w hiszpańskich serialach. Tylko nie mogę wyszukać dalszych odcinków z napisami...:9 niby nic, bo zrozumiem, ale na 100 % pewnie nie to samo ;p dawać mi tu linki ;p
P.S - Czy są jeszcze inne seriale tego typu i może, ze znanymi nam aktorami?
SORKI ZA BŁĘDY, Ogólnie mówiąc to moimi faworytami były i są INTERNAT ( KOCHAM, A TYLE SERII BYŁO! ) oraz EL BARCO - Statek, a teraz kolejna perełka Luna....- tu muszę zobaczyć dalej i dalej, ale już mi się podoba! :)
Internat na 1 miejscu-zdecydowanie.
Gran hotel i Lune dziś zaczęłam oglądać więc ciezko mi coś więcej napisać.
El barco w ogóle nie przypadł mi do gustu. jak dla mnie strasznie nudny:p
ja właśnie sie przymierzam do Luny ;) El Barco i Internat to najlepsze seriale jakie oglądałam ;) Gran Hotel też jest świetny, obczajcie sobie też Angel o Demonio ;) wg mnie też super i na pewno lepsze zrobili zakończenie niż w El Barco gdzie poucinali wiele spraw ;/
El internado wymiata . Od niego w sumie zaczęła się moja miłość do "seriali hiszpańskojęzycznych" . Nie mylić mi tu z telenovelami bo to zupełnie inna bajka ;p
Polecam też : el barco, aquilla roja, el internado i gran hotel ;)... więcej nie pamiętam .
Jest jeszcze taki serial jak " zabójczynie" ( nie pamiętam nazwy hiszpańskiej niestety" , ale to już nie jest przetłumaczone na polski . Szkoda , bo słyszałam że serial godny uwagi ;)
Oj tak :) zakończenie Angel o Demonio jest o wiele lepsze od zakończenia El Barco, które zepsuło mi cały serial. Także póki co to El internado, Angel o Demonio i Gran Hotel a na końcu El Barco. Zabieram się za Lunę :) zobaczymy jak mi się spodoba.
zaczęłam oglądać internat ;) właśnie włączyłam pierwszy odcinek. ktoś podpowie gdzie najlepiej oglądać online? bez limitu oczywiście ;D
To tak:
Na pierwszym miejscu El Internado, a zaraz lekko po nim cudowny Gran Hotel, potem jak dla mnie Luna. El Barco jest wciągające w pierwszym sezonie, ale potem już kompletnie się wszystko wypala i serial traci swój urok - staje się nudny.
Tez tak uważam. Pierwszy sezon był świetny, prawie (powtarzam: prawie) na poziomie El Internado, a potem było już gorzej. W sumie dobrze, że serial zakończył się zanim się stoczył :)
patrzyłam na el Internado na kinomaniaku, ale potrzeba konta premium :< także obejrzałam już dwa odcinki Internatu. Na razie mi się podoba, choć jak na mój gust odcinki za długie. Także dzięki bardzo wszystkim!
Nie jest potrzebne premium. Opcja bez limitu (po zalogowaniu się) jest dostępna i dla tych, co nie maja premium. Jak Ci za pierwszym, drugim razem nie wyskoczy odtwarzacz, bo rzekomo jest "zbyt wielu użytkowników premium", to za trzecim wyjdzie. A i coraz częściej od razu można się przełączyć na ten odtwarzacz.
Co do odcinków do EI, GH, Luna i EB mają wszystkie odcinki po około 1:15 i więcej... także to normalne w tych serialach. Zauważ, że odcinków w sezonie nie ma wiele, ale przynajmniej są porządnej długości.
Co do El Internado to nie zniechęcaj sie na początku ;) Ja najpierw bardzo powoli to oglądałam i rzeczywiście mi sie odcinki dłużyły, ale potem sie znacznie ale to znaaaczni rozkręca i po prostu nie da sie opisać jaki jest zajebisty :D
Jak dla mnie Internat najlepszy, później Gran Hotel i Luna. El barco bardzo dobry serial ale końcówka 3 sezonu a dokładnie ostatnie minuty 16 odcinka całkowicie zepsute.
każdy tak naprawdę jest o innej tematyce, ale jak dla mnie na 1 miejscu El Barco ;-) tylko właśnie kiepsko z zakończeniem wyszło.. później El Internado, Gran Hotel polecam również Angel o Demonio w każdym z nich jest wiele zagadek,intryg naprawdę warto ;-) a do Luny też się właśnie przymierzam,ale z tego co widzę to będzie kolejny hit jak dla mnie :D