PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=864204}
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 11519
6,2 4 krytyków
Clickbait
powrót do forum serialu Clickbait

Jestem pozytywnie zaskoczony, zwłaszcza, że to produkcja słynącego z tandety Netflixa. Dałbym nawet gwiazdkę więcej, gdyby nie nachalna poprawność polityczna...

ocenił(a) serial na 7
Mcink

A gdzie niby masz tam poprawność polityczną i to w dodatku nachalną?

ocenił(a) serial na 9
aidan_filmaniak

Pewnie myśli, że czarni w serialach są tylko dla poprawności politycznej czy coś

ubant

Też tak sądzę, typowy polaczek. :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
coperfield_david

Homoseksualizm nie jest czym marginalnym, występuje w społeczeństwie i czy chcesz czy nie jest jego częścią. A skoro tak jest, to dlaczego go nie pokazywać. Każdy powinien mieć możliwość do reprezentacji w serialu i Netflix od dawna prowadzi taką retorykę. Powiem więcej, skoro nie podoba Ci się ten fakt to nie oglądaj seriali, które tworzy Netflix i żyj w swojej smutnej, szarej homofobii nie oceniając seriali pod takim względem. Na sam koniec - homoseksualizm nie jest patologią. I nie ma tu o czym dyskutować. Patologią jest zachowanie sprzeczne z wartościami w społeczeństwie.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
coperfield_david

Homoseksualizm nie jest marginesem, zaś gorszący jest tylko dla nieedukowanej i zaściankowej części społeczeństwa. Polecam także, zapoznać się z terminem patologia i co do takowej zaliczamy bo "odstępstwo od normy" się do tego nie zalicza. Jeśli nie potrafisz także czytać ze zrozumieniem polskich zdań to nie wypowiadaj się na tematy przekraczające możliwości dedukcji. Homofobię można wyleczyć co polecam bo większość ludzi na tym skorzysta.

Mial_filmweb

Homoseksualizm jest zjawiskiem marginalnym, zbyt marginalnym na nachalna nadreprezentacje Netflixa.
Haha to że coś kogoś gorszy nie zależy ani od edukajki ani od.. Zaściankowości? Nie rozumiesz chyba znaczenia słowa "gorszyć".

Patologia to również odstępstwo od normy, ale dobrze, możemy poprzestać na tym, że jest to po prostu nie normalne.

Polskie i logiczne zdania można czytac że zrozumieniem, natomiast Twoje nie spełniają tych kryteriów.

Najpierw polecam zapoznać się ze znaczeniem postawy, która nieudolnie próbujesz mi przypiąć a następnie jeszcze raz przemyśleć swoją wypowiedź. Bo idąc Twoim tokiem rozumiania (sic!) jesteś heterofobem.

coperfield_david

O kurde, otworzyłeś mi oczy! Ja nawet więcej widzę! W produkcjach Netfliksa nadreprezentowane są:
- morderstwa,
- superbohaterzy,
- potwory,
- magia,
- piękni ludzie
i wiele innych.

Uważam to za skandaliczne. Filmy powinny być wyłącznie o najprawdziwszej prawdziwości, czyli o kupowaniu przez Grażynę schabowego w Biedronce i staraniach obiadowych, a nie jakieś wydumane i nadreprezentowane historie, które się nigdy nie wydarzyły!

ghs

Haha ależ wypowiedź. Geje w serialu niczym element magiczny, albo kluczowe wydarzenie fabularnie niczym morderstwo w serialach kryminalnych. To genialne porównanie!

coperfield_david

Dziękuję za uznanie!

coperfield_david

Dziękuję za uznanie!

Mial_filmweb

Ale już abstrahując od tego że nie wiadomo o co chodzi w tych twoich wypowiedziach. Clue jest takie, zeNeflix nachalnie nadreprezentuje marginalne zjawisko seksualne w swoich produkcjach, a intymne sceny homoseksualne są gorszące dla większości społeczeństwa. To powoduje że normalni ludzie w większości będą zwracać na to uwage i także ode mnie minus dla tego serialu. A szkoda. Bo taki serial z zasady nie powinien być zarażony ideologią.

aidan_filmaniak

Ja określam się jako trochę lewak, a pewne mechanizmy widzę, chociaż nie oceniam ich negatywnie. Niektórych drażni to, że Netflix pilnuje w serialach np. ukazywania różnorodności etnicznej społeczeństw, stąd reporter jest pochodzenia azjatyckiego, detektyw to grupa etniczna bliskowschodnia/połnocnoafrykańska, a główne małżeństwo reprezentują facet rasy tzw. kaukaskiej i kobieta Afroamerykanka.

użytkownik usunięty
Mcink

No bez przesady, para homoseksualną była pokazana w jednym odcinku! Ludzi różnych ras w Ameryce o dziwo spotkasz. I do tego nawet małżeństwa mieszane! No szok!