Tak jak w tytlule w serialu pojawia się cała ekipa postaci z filmu na moment i można założyć że wtedy ekipa odpowiedzialna za realizację poznała ich i postanowiła sportretowac również ich życia czego efektem jest film z 2014. Co czyni w tym momencie film Spin offem serialu bo przecież żadnej z postaci serialowych w filmie nie ma. A może wampiry Taiki mają swoją ekipę- nieważne - ważne że wzorem marvela dzieje się to wszystko w jednym uniwersum i coś czuje że to cameo z 1wszej serii to nie było wszystko w tej kwestii. Crossów będzie na pewno więcej. Na pewno chiał bym ich.
Bohaterów z serialu nie było w filmie, bo mieszkają w USA, natomiast Viago, Deacon i Vladislav żyją w Nowej Zelandii. Poza tym wydaje mi się, że na tej rozprawie w pierwszym sezonie było, jakieś nawiązanie do filmu, aczkolwiek nie mam 100% pewności.
Jakkolwiek by nie było zgadzam się, że miło będzie zobaczyć więcej tworów z tego uniwersum.
To chyba nie jesteś tego świadom tak jak i ja nie byłem. W 7 albo ósmym odcinku pojawia się całą ekipa z filmu w formie cameo. https://www.youtube.com/watch?v=NKgRM7J0xi4&t=73s przypatrz się wszystkim tutaj uważnie. więc nie jakieś nawiązanie tylko fest nawiązanie ;)
Źle mnie zrozumiałeś, ale chyba trochę niejasno napisałam co mam na myśli, więc - mea culpa ^^' Ja wiem, że ekipa z filmu wystąpiła w serialu. Pisząc o nawiązaniu, chodziło mi o to, że oni w rozmowie między sobą, jakoś napomknęli o tym, co działo się w filmie. Aż sobie jutro sprawdzę, czy się nie mylę, bo i tak chciałam zobaczyć jeszcze raz pierwszy sezon.