PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467384}

Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2

Code Geass: Hangyaku no Lelouch R2
2008
8,2 12 tys. ocen
8,2 10 1 12152
Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2
powrót do forum serialu Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2

Code Geass - Gaiden (Oficjalna nazwa)

Oficjalna zapowiedź - http://www.youtube.com/watch?v=ex8O9RJwB78&feature=player_embedded

Zapowiedź przetłumaczona na polski :

"W tym zepsutym świecie, wciąż marzymy.
Rok 2017
Piekielny Europejski front.
Mała grupa infiltruje wrogie terytorium, aby ocalić przyjaciół.
Ta grupa Mrocznych Rycerzy to chłopcy i dziewczyny z Area 11.
Misja ma tylko 5% szans powodzenia.
Dlaczego walczą?"

Nadal jednak nie wiadomo, czy w nowym CG będzie Lelouch, czy też zobaczymy zupełnie nowego bohatera :)

Smool91

Co do opisanego przez ciebie CG, to tak, rok 2017. Tu moje pytanie -> Czy CG R2 to nie był przypadkiem 2018? Jeżeli tak, to jestem rozczarowany tym nowym CGeass'em...

dO_ozer

"Fabuła przenosi nas do roku 2017 (7 lat po wydarzeniach z 2 serii), jednostka Knightmare złożona z samych Jedenastostrefowców (mieszkańców strefy 11, czyli starej Japonii) , zostaje wysłana na Europejski front walki z zadaniem ratowania tamtejszych sprzymierzeńców, ich szanse przeżycia wynoszą 5%."

CG R2 działo się w 2010 roku.

ocenił(a) serial na 10
Lelouch_Geass

ee... ta fabuła wydaje mi się naciągana trochę... ale jak znam siebie to się nie powstrzymam za nic i pewnie obejrzę. dla mnie Code geass zakończyło się na r2 i uważam że nie powinno się tego psuć...

ocenił(a) serial na 10
Lelouch_Geass

Code Geass R2 dzieje się w 2018 gdzyż w 2010 japonię po raz pierwszy zaatakowano a 7 lat później pojawił się zero. Natowiast między 1 a 2 serią jest rok czasu.

Smool91

mam nadzieję, że to nie będzie nic w stylu tańca z gwiazdami edycji 27
ugh, nie mogę się doczekać :d

ocenił(a) serial na 10
Smool91

Znalazłem kilka nowych rzeczy

Szczegóły :

- Nie wiadomo jeszcze jaką formę będzie miało anime (seria, OVA itp)
- Nowe anime nazywa się Code Geass Gaiden: Boukoku no Akito. Gaiden oznacza “historię poboczną” lub też “opowieść” a podtytuł można przetłumaczyć na Akito Upadłego Narodu (Państwa, Nacji).
- Historia anime toczy się w 2017 roku, co oznacza , że trwa ona podczas pierwszego sezonu Code Geass (stąd "historia poboczna" w tytule).

Ekipa :

- Akira Yasuda powraca jako projektant mechów.
- Grupa CLAMP będzie ponownie rysowała postacie.
- Wygląda na to, że Takahiro Kimura powróci jako reżyser animacji.
- Gorō Taniguchi i Ichirō Ōkouchi (reżyseria i scenariusz dwóch pierwszych sezonów) również będą zaangażowani, choć prawdopodobnie będą odgrywali mniejsze role.
- Kazuki Akane (Vision of Escaflowne, Noein) będzie reżyserem.
- Shigeru Morita (Mobile Suit Gundam Seed, Blood+) będzie odpowiedzialny za pisanie skryptów.

ocenił(a) serial na 8
Smool91

to całe gaiden pisało też przy shikoku no renya