PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=351408}

Code Geass: Lelouch of the Rebellion

Code Geass: Hangyaku no Lelouch
2006 - 2007
8,1 12 tys. ocen
8,1 10 1 12310
Code Geass: Lelouch of the Rebellion
powrót do forum serialu Code Geass: Lelouch of the Rebellion

all hail Britannia!

ocenił(a) serial na 10

miałem w planach obejrzenie właśnie dwóch najznamienitszych anime: Death note i Code geass. Zacząłem od tego drugiego bo niestety filmwebowe spoilery mi popsuły trochę zakończenie DEATH NOTE!!! \m/ powiem że nie sądziłem iż code geass jeszcze przed zakończeniem pierwszego sezonu tak głęboko do mnie przemówi. Chyba największa zasługa w muzyce która stanowi jeden wielki majstersztyk! tak więc jeszcze przed zakończeniem pierwszego sezonu 10/10, bo rzadko się zdarza tak głębokie i niesamowite anime. sława i chwała !!!! all hail Britannia! All hail Nippon !:)

film oczywiście polecam nie tylko fanom anime ale także miłośnikom porządnej muzyki ;)

ocenił(a) serial na 10
gizmo666

Przyznaje, że zgadzam się z Tobą w 100% dawno nie oglądałam tak genialnego anime! Tak się ciesze, że jest długie ^^ choć normalnie nie lubię dłużyzny w serialach animowanych, ale ten może trwać i trwać jest fantastyczny! Muzyka, kreska Clampa , historia, głębia bohaterów - wszystko rewelacja :)
Dla zainteresowanych link do świetnej amerykańskiej stronki z anime, http://www.animefreak.tv/watch/code-geass-lelouch-rebellion-english-dubbed-onlin e-free