PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=738303}

Colony

2016 - 2018
7,0 5,4 tys. ocen
7,0 10 1 5410
Colony
powrót do forum serialu Colony

Dlaczego ta baba (Sara W C) musi grać w każdym fajnym serialu... prison break, the walking dead i teraz w tym? Ona jest denerwująca i wszędzie gra tak samo - zero prawdziwych emocji.

ocenił(a) serial na 8
aiesseias

W the walking dead i tak nie była taka zła, aktorka grająca Andrea to było dopiero. Robiłem modły żeby zginęła w wypadku samochodowy

ocenił(a) serial na 7
24h_noliffe

Też o to się modliłem :D

użytkownik usunięty
aiesseias

Obejrzyj 3ci sezon Colony

aiesseias

Głupoty piszesz woman, czadowa jest, mimo, że decha i w ogóle to ma w sobie coś takiego skromnie-niewinnie pociągającego i to masakrycznie. Jak mawia klasyk : grzmociłby jak piorun jabłonkę..

ocenił(a) serial na 7
Dehzz

Jeżeli ktoś lubi widok otępiałych oczu, to jak najbardziej może być atrakcyjna bo ja za każdym razem gdy widzę jej zdziwioną minę dostrzegam pustkę. Mega kiepsko komponuje się z resztą obsady, jej gra jest irytująca, nie wiem tylko czy to celowy zamysł czy wina aktorki bo nie widziałem innych produkcji gdzie gra jakieś istotne role.

ocenił(a) serial na 6
aiesseias

Zgadzam się, pani gra bardzo kiepsko. Dla mnie to aktorka jednej miny. W Prison Break'u jej wątek miłosny z Michaelem był bardzo mało wiarygodny. Wszelkie sceny romantyczno-miłosne gra jak drewno, mnie to cały czas uwiera, nie da się jej wierzyć. A w dodatku wszelkie postacie jakie grała w jej wykonaniu były dokładnie takie same. Czy to PB, czy WD czy Colony...jakby to była ciągle ta sama postać.

ocenił(a) serial na 7
Iguana_

Może zwyczajnie gra po prostu siebie ;)

użytkownik usunięty
Iguana_

Kurczę, faktycznie w każdym serialu ten sam charakter. Meh

aiesseias

Ciekawe jak wyglądają , wszystkie osoby, które ją uważają za brzydką . Założycielka, tego jakże błyskotliwego wątku (jeśli profilowe przedstawią ją w własnej osobie) także do urodziwych się nie zalicza , mało tego , twarz wybitnie antypatyczna i jeszcze te otwarte usta, które inteligencji nie dodają.

Vegelicious

Nie oceniłam jej wyglądu - czytaj ze zrozumieniem.
Po drugie kocham swoje usta, kocham siebie, jestem największym narcyzem na świecie a Tobie pozostaje tylko podziwiać.

ocenił(a) serial na 8
aiesseias

Sara W C mne za bardzo się nie podoba. Nie poleciałbym na nią. w niej jest jednak coś... Gra w dobryh serialach. Dziwna uroda ale co kto lubi...a
Wydaje mi się że serial jest prostu kiepski. Jest on zbudowany na zasadzie suspensu wykorzysywanyy w latach 60 tych w opowiadaniach sf. Wrzuca się normalne postacie
w nienormalny świat i prezentuje się czytelnikowi-widzowi tę wizję jako normalną. Ten schemat był używany w opwadaniach,bardzo rzadko w powieściach bo wysatrczał na kilkanascie3 minut potrzebnych do lektur
,czasem sprawdzal się w wielogodzinnej lekturze ale nigdy nie był stosowany w epopejach wymagających wiecej niż 3 godziny skupienia.Tu mamy po dwóch sezonach,około 20 godzin.Brak jakichkolwiek odpowiedzi.
Serial wydaje się być ciągniety na siłę.
Jako widzowie mamy pyania które nasuwają się po pierwszym odcinku-
-Obcy...po co przylecieli na tę planetę?
-czym jest Fabryka? zaawansowane cywilizacje raczej nie zatrudniają małp w swoich ośrodkach produkcyjnych.Fabryki Toyoty czy Mitsubishi nie zachęcają indian z dorzecza amazonki do zatrudniania sie u nich.\
Nie są im potrzebni.W jednym z odciknków widzimy pracę jednego z porwanych-przyczepia on giętkie ruru do zbiorników...To mógłby robić nawet robot! To po prostu nie ma sensu!
- co Obcy izolują poszczególne kolonie? Z treści serialu wniskujemy że ludzie zamieszkujący kolonie nie kontaktują się ze sobą i nie są tym zainteresowani.Ba...jako widz nie znamy rozmiaru strat ludzkich spowodowanych
Przybyciem Obcych.Czy to jest 5%,15%,25%,80% czy 95% ogólnej populacji ludzkiej na Ziemi? Nie wiemy i tyle. W jednym z odcinków sugeruje się nam że to może być ponad
80% ludzości co daje na dzień dzisiejszy ponad 5 mld istnień ludzkich.Fakt normalnego funkcjonowania społeczności Los Angeles,która to społecznośc jest przedstawiana w serialu jako jedna z najbardziej buntowniczych
sugeruje że ludzkość to psychopaci z brakiem empatii.Coś takiego widziałem w filmie z Milą Kunis ,,Jupiter".To że 7 mld ludzi zostanie w bestialski sposób zabiych ,dla bohaerki ego ,,dzieła" nie miało większego znaczenia bo jej piętnastoosobowa
rodzina ruskich imigrantów miała zostać oszczędzona. No...super.Zabijajmy wszyskich byle nie tych których znam.Wspaniała postać-bardzo ludzka i bardzo wiarygodna.Jak dla mnie to wygląda jakby żydowski psychopata
opisywał wymarzony swiat naszych pejsatych przyjaciół pod przywództwem klik z Waszyngtonu,Tel Awiwu i Międzygatunkowej Centrali Ruchu Komunistycznego z siedzibą na orbicie Procjona.
Serial sprawia wrażenie że jest robiony na wzór ,,Lost" tj. w penym momencie kończą nam się pomysły więc zapytajmy fanów co z tym dalej począć.No i spróbujemy w jakiś sposób pozakańczać wątki.
Hmmm...zapędziłem się.Twórcy widzą jak rozpocząć i zakończyć serial w miarę sensownie.To cały drugi sezon i połowa pierwszego sa zapychaczami w których mnoży się
bezsensowne wątki aby wyciagną jak najwiecej forsy z Netflixa i zapewnić pracę osobom zarudnionym przy produkcji ego serialu.
Moja rada dla miłosników sf-obejrzyj dwa pierwsze odcinki pierwszego sezonu i od razu przeskocz do pierwszego odcinka trzeciego sezonu-nic nie stracisz.W tej czesci historii nic sie nie dzieje.Intrygi staja sie coraz bardziej piętrowe aby pod koniec drugiej serii
wszystko wróciło na w miarę normalne tory.
Mam ambiwalentne odczucia co do tego serialu.On nie jest jakiś bardzo zły.Dobry też nie jest.Jest intrygujacy w najgorszy z amerykańskich sposobów.Stawia pytania ale nie daje odpowiedzi choć kusi ze te odpowiedzi da za chwilę.jak dotąd nie daje. Czekam na sezon trezci.Chcę się wreszcie dowiedzieć.
Mam nadzieję że finałowy odcinej 3 sezonu wyjaśni wszystko ale niezbyt mocno na to liczę.Dałem 8 w ocenie Colony.Teraz dałbym 2.Bardzo zły.Dwójka za to pogrywanie z oczekiwaniami widza.Z tym tasiemcem jest coś nie tak.Irytuje. I ten cholerny schematyzm...
Wiecie czego zabrakło? Tatuś policjant-kolaborant miedzygalaktycznego NSDAP nie zdążył na szkolne przedstawienie swoich dzieci grających główne role w w,w spektaklu.
W wyniku tego zdarzenia dzieci postanawiają wstąpić w szeregi mlodzieżówki Międzugalaktycznej Partii Nazistów Bezideowych i po osiągnieciu w rekordowo krótkimm czasie stanowisk kierowniczych mielą całą ludzkość na wysokobiałkowy pokarm przeznaczony sprzymierzonych komunistycznych glonojadów z Aldebarana.

aiesseias

Bo ma apokaliptyczną aparycję i równie apokaliptyczne umiejętności aktorskie ;)

aiesseias

Ładna jest, ale jej gra aktorska to drewno. Faktycznie minęła się z powołaniem. I mocno zadziwiające jest, że w aż tylu serialach ją obsadzili. Wszędzie gra tak samo. Bez wyrazu.