PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=534418}

Columbo

1968 - 2003
7,8 20 tys. ocen
7,8 10 1 19727
7,3 18 krytyków
Columbo
powrót do forum serialu Columbo

Nigdy wczesniej nie widziałem tego serialu słyszałem ale niewidziałem choc uwielbiam kryminały zwlaszcza z duza iloscia zagadek takie jak kojak,czy gliniarz i prokurator,csi kryminalne zagadki las vegas,miami,nowego jorku cos w tym stylu.Ojciec mi ostatnio podsunal ,,Columbo'' mówiac niewidziales ja mówie ze nie wiec zobacz obowiazkowo.No wiec pomyslałem zobacze co mi szkodzi.Tak o to wlaczyłem pierwszy odcinek dostałem cała serie 69 odcinków.No wiec zaczełem ogladac i moje słowa juz po chwili brzmiały tak k......a jak to sie stało ze wczesniej nieogladalem tego serialu tylko o nim słuchałem od innych niemogłem tego zrozumiec i dotarlo do mnie jakie ja gówna ogladałem wczesniej a arcydzielo w kategori kryminału pominałem jak to mozliwe.Podejrzewam ze taka produkcja 2 raz juz sie niepowtórzy bo to jest fenomen a od tej pory bynajmniej dla mnie najlepszym aktorem filmów kryminalnych jest Peter Falk jedyny taki nie do podrobienia.Jestem na piatym odcinku i pomału zaczynam myslec tak jak columbo:).Pozdrawiam wszystkich kinomaniaków i fanów Columbo.Szkoda ze Petera Falka niema juz z nami wielki czlowiek i aktor.

mastafaraj

Super jest pomysł, że wpierw pokazują to misternie zaplanowane morderstwo a potem Columbo zadaje pytania i te ich miny, że "on już wie".

ocenił(a) serial na 10
mastafaraj

Columbo to mój ulubiony serial wszechczasów. To typowy kryminał z tą różnicą że morderca i sposób jest od początku znany jednak największą gratkę stanowi metoda jaką bohater dochodzi do znalezienia sprawcy. Sama postać porucznika jest bardzo zabawna gadatliwy, zawsze w tym samym płaszczu, rozczochrany wygląda jak jeden z tych gości co stoją pod budką z piwem,często na początku budzi śmiech w zbrodniarzach jednak jak znajdzie jakiś trop uczepi się jak ta wszai zawsze znajdzie rozwiązanie nawet takich spraw które wydają się być beznadziejne. Dla mnie najważniejszym elementem każdego filmu jest zakończenie a w tym serialu jest ono często szokujące. Podsumowując jest to rewelelacyjny klasyczny kryminał z niezapomnianą rolą zmarłego już Pitera Falka.