PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=534418}

Columbo

1968 - 2003
7,8 20 tys. ocen
7,8 10 1 19668
7,3 18 krytyków
Columbo
powrót do forum serialu Columbo

Genialny Peter Falk-ogladalam go juz bedac dzieckiem.Ile razy go wyemituja-tyle razy ja bede ogladala! Columbo imponuje mi tym,ze jezeli czegos nie wie,nie rozumie-to sie doinformuje!

ocenił(a) serial na 7
iza198444

Mam tak samo :) Jak leci to zawsze oglądam. Swojego czasu leciał na 13 ulicy, a potem na Pulsie. Mam nadzieję, że go jeszcze przywrócą.

ocenił(a) serial na 10
alienowa

O to to!oby!Na Pulsie puszczali stare odc.ale nie wszystkie,a ta marudna telewizja-to emisje przerywala,to godziny emisji przesuwala!irytujace na maksa!

ocenił(a) serial na 7
iza198444

Tak z tą zmianą emisji to było trochę wkurzające, ale ważne, że puszczali :)

iza198444

Uwielbiam ten serial zresztą mój tata tak samo najlepsze odcinki są z lat 70 -tych te z 90 już były słabsze Peter Falk zagrał tę świetnie.

ocenił(a) serial na 10
iza198444

No to jest nas już dwoje!!!

ocenił(a) serial na 10
Ds_Hanka_man

To super:-)

ocenił(a) serial na 10
iza198444

Od 9 kwietnia "Columbo" będzie można oglądać w TVN 7! Zaczynają od 4 sezonu (szkoda,że nie od początku) w niedzielę o 11:45.

ocenił(a) serial na 10
M_COL

Dziękuję za cynk ;-) pozdrawiam :-)

ocenił(a) serial na 10
iza198444

Nadal oczywiście Columbo emitowany jest w 13 Ulicy i w aż trzech dawkach dziennie w TVS. W TVS zbliżają się do końca, ale możlwie, że potem 3 raz od nowa zaczną od nowa emitować, ciekawe tylko czy znowu pogubią parę odcinków?

ocenił(a) serial na 10
M_COL

O ja tez sledzę na TVS Columba :-) mam nadzieję,że puszczą trzeci raz! O! To jednak mi się nie wydawało,że pogubili parę odc.! Np.'Łabędzi śpiew'.

ocenił(a) serial na 10
iza198444

Nie, ten odcinek był drugi raz, uwielbiam ten odcinek i pamiętam, że był. W ogóle to przez ten serial zaintersowalem i polubiłem utwory Johnnego Casha. TVS na pewno pominął dwa odcinki pilotazowe przy powtarzaniu, do tego opuścili albo nadali tylko w emisji o 23:15 odcinki "Morderstwo przez telefon" , "Wielkie Oszustwo" i chyba jeszcze jeden z lat 70.

ocenił(a) serial na 10
M_COL

Masz racje-pomyliłam tytuły-to był odc.o dyrygencie,który zgubił goździk! :-P też polubiłam Casha po tym występie w Columbo:-) nawet tę piosenkę ściągnełam;-)

ocenił(a) serial na 10
iza198444

A to nie jest odcinek z 2001 roku, ktory dopiero będzie pokazny jutro o 23:15?

Jeśli chodzi o Casha to w "Columbo" były dwie jego piosenki: "I saw the light" oraz "Sunday morning coming down", ale polecam też m.in. "Hurt", "I walk the line", "it's all over" czy "Ring od fire".

M_COL

Dyrygent był mordercą w dwóch odcinkach. W 1. odcinku 2. sezonu z 1972 i w odcinku z roku 2001.

ocenił(a) serial na 10
direct39

O ten z 72,mi chodziło-chyba znowu tytuł pokręciłam :-P

ocenił(a) serial na 10
M_COL

Ściągnełam 'I saw the light'-świetny kawałek ;-) a ten dyrygent był z odc.z 72r.

ocenił(a) serial na 10
iza198444

I w poniedziałek pominęli o 20:20 kolejny odcinek, tym razem przedostatni z 2001 roku.

A i TVS puszcza znowu "Columbo", ale zaczęli dopiero od 9 serii czyli od odcinka z Maxem Wspaniałym, dziś jest o tym filmowcu: "Morderstwo, mgła i cienie".

ocenił(a) serial na 10
iza198444

Zauważyłem, że jutro w TVN 7 pojawi się kolejny odcinek Columbo o godz. 10:20, do tego TVS dokłada kolejną emisję Columbo w piątki o 23:00.

ocenił(a) serial na 10
M_COL

Nieźle ;-)

ocenił(a) serial na 10
iza198444

Świetny odcinek wybrali teraz, ten o nimfach. Mam nadzieje, że wrócą też do pokazywania odcinków z lat 70.

ocenił(a) serial na 10
M_COL

Ja tez mam taką nadzieję! :-)

ocenił(a) serial na 10
M_COL

Był już raz jeden odcinek Columbo w niedzielę, potem w jeden sobotę, w TVN 7, a teraz przez najbliższe dwie niedziele od 10:30 po 2 kolejne odcinki z rzędu ''Columbo".