PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=534418}

Columbo

1968 - 2003
7,8 20 tys. ocen
7,8 10 1 19658
7,3 18 krytyków
Columbo
powrót do forum serialu Columbo

serial mistrzowski !

ocenił(a) serial na 10

Mozna powiedziec ze arcydzielo , nie ma takiego drugiego i juz nie bedzie :(
CO ogladacie z tego rodzaju serial ?
Czy poza Poirotem jest cos podobnego do columbo ?

jordi20

Może jeszcze Monk, niezły, choć już nie to. Poirot i Columbo zdecydowanie PIERWSZA LIGA.

ocenił(a) serial na 8
Karina_15

uwielbia Poirota i Monka :D do tego jeszcze panna Marple :)

jordi20

Wojna Foyle'a

A propos Columbo, to uczyliśmy się na Logice z Jego podejścia do spraw! :)

ocenił(a) serial na 10
Czerepacha

Arcydzieło

Rudolfo

10/10... co tu dużo pisać, Peter Falk genialny w tej roli!

ocenił(a) serial na 10
hawkeye_tcz

Podobał mi się sposób kręcenia pierwszy odcinek 1968 roku, w 1978 przerwano serial potem powrót 1988, luźne dokręcanie po 2-3 odcinki na rok, potem dokręcanie po 1 na rok aż do ostatniego (2003 r.)

Od razu widać, że nie robili tego na ilość tylko na jakość. Gdyby nie ciężka choroba Falka może by jeszcze coś dokręcili. Przynajmniej 1 odc. Było by pełne 70. a tak 69 trochę taki niedosyt.

Moim zdaniem to jest najlepszy serial ponad czasowy łączący pokolenia. Oglądał go mój dziadek, w TV który nie żyje od 33 lat i którego nie mogłem poznać, a teraz ja oglądam go ze swoimi dziećmi.

"Monk", "Poirot", "07 zgłoś się" "Glina" są rewelacyjne, ale równać się z nim nie mogą.
Nie oglądałem jeszcze "Kojaka" "Morderstwa w Midsomer", "Ulice San Francisco" podobno to są niezłe seriale...

ocenił(a) serial na 8
bourvil

Tak ale nie wiem czy sie ze mną zgodzisz że te ostatnie sezony były takie lekko naciągane.Może to troche za mocne słowa ale były wyraźnie słabsze od tych wcześniejszych.Mimo tego ciężko wymienić lepszy serial kryminalny.

ocenił(a) serial na 10
jordi20

Serial ponadczasowy,co dziwne oglądając odcinki po kilka razy jestem nadal ciekaw jak akcja się potoczy :)

ocenił(a) serial na 10
jordi20

Moim zdaniem aktualnie tylko Sherlock (nowa produkcja BBC z 2010 r. ) może się z nim mierzyć

ocenił(a) serial na 10
jordi20

Kapitan Sowa na tropie

ocenił(a) serial na 10
Havard

bardzo dobry serial tez typu columbo to detektyw Murdoch , swietny film .

ocenił(a) serial na 10
jordi20

Faktycznie arcydzielo... Po moim ulubiencu w prochowcu, odwazylez sie jeszcze na dwa inne seriale kryminalne. Pierwszy z nich, to 07 zglos sie, drugi to Glina. Choc nie oddadza klimatu poczciwego Colombiaka, to oba bardzo polecam

jordi20

Uwielbiam. zawsze jak leci w telewizorni staram sie oglądać-ale tylko odcinki z lat '70. Te bardziej współczesne nie maja dla mnie aż takiego uroku

ocenił(a) serial na 8
julietta_vevo

Zgadzam się - ostatnie sezony - są już zbyt współczesne jak na klimat Columbo wypracowany przez te wszystkie wcześniejsze lata. Zresztą logika zawarta w tym filmie (fenomenalna) w nowszych odcinkach ma charakter nieco groteskowy w konfrontacji z badaniami DNA i innymi nowoczesnymi metodami techniki kryminalistycznej.

ocenił(a) serial na 8
Kreacja_

"napisała morderstwo" też dobry serial ;)