PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=512751}

Community

2009 - 2015
7,5 19 tys. ocen
7,5 10 1 19355
7,8 17 krytyków
Community
powrót do forum serialu Community

Kilka dni temu gruchnęła wiadomość, że Community grozi kasacja. NBC ogłosiło niedawno ramówkę na Mid-season w której nie było Community. Zrobili serialowi przerwę, która nie wiadomo ile potrwa i czy serial w ogóle wróci.

Więc serdecznie proszę, jeśli chociaż trochę zależy ci na Community podpisz petycję!

http://www.save-community.com

To było do przewidzenia, biorąc pod uwagę oglądalność, ale...wkurzyłem się ;(

Nawrocki

No pewnie, że się wkurzyłeś. To najlepszy serial komediowy w TV. Nie damy Community zginąć. Petycja zebrała już sporo podpisów.
Mam nadzieję, że nie skasują. To by był największy błąd NBC

Skad wiadomo ile zebrala ? wypelnilem ta petycje ale zaden komunikat o ilosci zebranych wpisow czy cos w tym stylu nie wyskoczyl

Wydaje mi się, że ten zielony licznik na górze pokazuje ilość podpisów. Ale mogę się mylić.

A no tak , poprostu go nie zauwazylem

Trzeba się podpisać, szkoda było by takiego serialu. Niby taki przeciętny ale coś w nim jest że śmieszy nieprzeciętnie, każda postać ma w sobie coś zabawnego :).

Writer

Community nie mógłby być mniej przeciętny. To serial absolutnie wyjątkowy, i nie zasłużył sobie na kasację. Dlatego musimy walczyć!

Dopiero niedawno poznałam Community, jestem na drugim sezonie i w tej chwili to mój ulubiony serial, może dlatego właśnie nie mogę uwierzyć, że całe barachło co leci w telewizji (chociażby Glee - do obejrzenia, ale żeby on za specjalnie mądry był, to nie powiem) przechodzi z sezonu na sezon, a jak raz na jakiś czas coś dobrego się pojawi to zawieszają... ;/ Tutaj przynajmniej nie potrzeba ścieżki dźwiękowej ze śmiechem żeby pokazać co jest zabawne.

notsococo

Dokładnie. Wciąż nie mogę się nadziwić, że Glee jest nadal na antenie, i wciąż zdobywa popularność.
Community jest obecnie najlepszym serialem w TV. Ale ludzie wolą chłam jak Two and Half Man, czy Big Bang Theory, które mówią widzom, kiedy mają się śmiać. To po prostu ludzka głupota. Community jest za inteligentny dla większości ludzi. Wszystkie dobre seriale w końcu zostają skasowane. Weźmy np. Pushing Daisies czy Arrested Development.

Big Bang Theory jest super więc nie czepiaj się jednego z moich ulubionych seriali ;) Ttaki to typ seriali że jest podłożony śmiech ale zgadzam się z tym że Community jest wyjątkowe i ma naprawdę super humor, każda postać potrafi rozśmieszyć bez dodawania śmiechu w tle, uwielbiam również końcówki, te przed napisami ;).

Writer

Cóż, BBT uwielbiałam kilka lat temu, jak jeszcze nie wyrobiłam sobie dobrze poczucia humoru. Ale na serio, piewszy sezon śmieszył mnie bardzo. Na pilocie mało sobie gardła nie zdarłam ze śmiechu . Ale musisz przyznać, że poziom spadł. Mnie już nie śmieszą sitcomy, w których ktoś mi mówi kiedy mam się śmiać. Ale Jim Parsons jest świetny, i zasłużył sobie na swoje Emmy.

A Community powinno dostać chociaż jedną nominację. To zbrodnia, że nic nie dostali. Najlepszy serial - Community. a najlepszy aktor drugoplanowy - Danny Pudi albo Donald Glover.

Tak, zgadzam się z twoim postem, racja że BBT nadal oglądam trochę ze względu na sympatię do postaci którą wyrobiłem sobie na pierwszym i drugim sezonie.

Arrested Development nadchodzi z 4 sezonem
@ writer bbt to chlam i zalosne badziewie , humor na poziomie podstawowki

Bardzo mnie to cieszy. Miejmy tylko nadzieję, że będzie tak dobry jak kilka lat temu. To będzie tylko 10 odcinków, ale dobe i to. Jest jeszcze film...

NBC chyba na głowę upadło. Jak Boga kocham, nigdy nie widziałem serialu komediowego tak kreatywnego i zabawnego i to jeszcze przy takim budżecie. Myślałem, że Big Bang Theory jest dobry i oryginalny, okazuje się, że Community bije go na głowę. Postaci są doskonale odegrane, barwne, łatwe do polubienia, dialogi wgniatają w fotel, kolejne odcinki bawią do łez, bombardując nas nowymi żartami sytuacyjnymi, parodiami, odnośnikami do pop-kultury... Który serial ma tyle odcinków specjalnych, tematycznych? Kasacja to największy błąd jaki NBC może popełnić i jeśli to zrobią to po wydaniu DVD, kiedy serial zostanie zauważony, zobaczą, że to spieprzyli na całego, niczym FOX nieodżałowanego "Firefly". Ja nie rozumiem, tyle chłamu w telewizji, Comedy Central zafajdany po brzegi kiepskimi sitcomami, raz na dekadę pojawi się coś naprawdę zajebistego, to zamiast wypromować, chcą kasować... Banda idiotów.

Giltley_Rage

Pięknie powiedziane. Community to najbardziej kreatywny i oryginalny serial w TV. Co do budżetu dodam, że NBC nie chciało dawać kasy, więc Dan Harmon zapłacił za odc. "Epidemology" z własnej kieszeni.
Jeśli skasują Community, będą tego za parę lat żałować. I co z tego, że ma małą oglądalność? Liczy się jakość.
Kiepskie seriale takie jak Whitney mają się świetnie, a najlepszy serial w TV jest zagrożony kasacją co sezon! To niedopuszczalne.

six season and the movie! ;)
serial wraca 15 marca :D nie wiem na jak dlugo, ale ma być nowy odcinek.

ciastkozdzemem

wiem :D Jak już pisałam, wyemitują wszystkie odcinki do końca. Jestem mega podekscytowana!

Twelve seasons and a theme park!

Ciekawe czy pojawi się czwarty sezon. Serial specyficzny, ale im dalej w las tym muszę stwierdzić, że to obok modern family najlepszy serial komediowy jeśli chodzi o bez śmiechów w tle ( HIMYM jest najlepszy jeśli chodzi o komedie z podkładanym śmiechem), a chyba bd musiał zmienić ocenę na wyższą, bo pomimo ich kłopotów z budżetem, kasacją, dalej tworzą tą INTELIGENTNĄ komedię ;)

ziolo

Ostatnio oglądalnośc troszkę skoczyła, i są DUŻE szanse na sezon 4. Ja Modern Family porzuciłam jakiś czas temu, ale oczywiście wiem, że jest to bardzo dobry serial.
Community jest bardzo specyficzne, ale to tylko dodaje mu jakości. Myślę, że większość ludzi po prostu go nie rozumie, z tąd mała oglądalność i niskie oceny.