Jako, że od wczoraj jest dostępny nowy odcinek, chciałbym się dowiedzieć jakie są wasze opinie na jego temat.
Moim zdaniem wyszło całkiem przyjemnie jeżeli chodzi o klimat i postać Johna. Mamy dość ciekawe efekty specjalne i nowe intro, które wygląda świetnie. Obejrzałem z zaciekawieniem, więc chyba nie jest tak źle, jak mówią o tym serialu.
Bardziej po kolei.
Intro bardzo ładne. Krótkie, nie przesadzone, więc ok.
Efekty są ok jak na serial w publicznej tv, zwykle. Czasami jednak prezentują się marnie.
Nowa postać kobieca. Irytuje jak cholera. Nie wiem na co ta zmiana, że seksowniejsza? Że gwiazdka telenowel by 40-letnie gospodynie domowe oglądały? Do tego jej aktorstwo jest na poziomie max przeciętnym.
Dialogi. Brakuje pazura w wypowiedziach Constantine'a. Wciąż zbyt ugrzecznione. Palenia wciąż brakuje, mała scenka w której wydycha dym to mało.
Fabuła jest oderwana od czegokolwiek niestety. Najwyraźniej będzie to kolejny serial w stylu potwora tygodnia.
Na tą chwilę pomyślałbym nad nieco naciąganym 6/10.
Tylko na torrentach, w Polsce go jeszcze nie ma. Na kickass.to masz na pierwszej pozycji 2 odcinek [w dziale z serialami]. W Polsce pewnie będzie dopiero za rok.
Oj, każdy wie, że chcący oglądać ten serial trzeba go ściągać z takich miejsc, bo w Polsce oficjalnie będzie może za 1.5 roku :)
Niby tak ale moderacja nie śpi ja tu jestem od 10 lat i masę razy znikały posty moje w tym temacie :D.Póki nie ma polskiego dystrybutora to spoko.Mam nadzieję że nikt Cie nie zgłosi :P.
A co masz do 40 letnich gospodyń domowych "Stereotypowy Myślicielu / ko" ??? Myślę że nie jedna dała by Ci jeszcze "popalić"..... (oczywiście bez podtekstów :-) mam na myśli biegi długodystansowe ;-) )
Nic nie mam.
Ale tak to jest jak pojawiają się ludzie biorący wszystko dosłownie...
Nie ma sprawy ;-) Może czytam wszystko wprost... ale mam alergię na ludzi myślących zbyt stereotypowo... a po twoim wpisie strasznie wzięło mnie na kichanie ;-)
Jeśli pisałem w ogóle o stereotypach to raczej tych dotyczących metod zatrudniania aktorów ;P
Drugi odcinek bardzo mi się podobał wciągnoł mnie ten serial bez reszty czekam na następny .
Podoba mi się. Zakończenie trochę rozczarowywujące, spodziewałem się "większej" sprawy.
Podoba mi się też Zed,tajemnicza i chyba nieźle pokręcona. Na końcu pierwszego odcinka było coś w tym stylu "idę sam bo kto byłby na tyle szalony żeby pójść tam ze mną?". A potem pokazanie Zed :p
Teraz na końcu też coś o zagrożeniach i... kamera na Zed obserwującą Constantine'a.
No ciekawe :)
Fajny jest tez bajer z rysunkami, takie odesłanie do komiksowego pochodzenia postaci.
Myślę, że warto dać serialowi szanse, choć to chyba tylko moje zbyt wielkie nadzieje przeze mnie przemawiają. Ogólnie nie jest źle, zawsze mogłoby być lepiej, w tym drugim odcinku te 40 pare minut było zwyczajnie niewykorzystane i zmarnowane, w Johnie nie ma w ogóle Constantina, choć i historia nie była porywająca. Zobaczymy co będzie za tydzień
Wg mnie to zapowiada się kolejny przeciętniak, do oglądania z nudów typu Sanktuarium czy Magazyn 13.
Odcinek nie zachwycił mnie. Nie wiem moze dla tego że miałam wysokie oczekiwania i trochę porównuje to z filmem . Myślałam ze jak zmienią główną żeńską postać to na kompletne przeciwieństwo jej poprzedniczki, niestety jest równie irytująca. Constantin trochę za grzeczny, a ogólnie cały temat odcinka mało ciekawy.
+ sceny kiedy John "czaruje" jakieś takie sztuczne
Jednak serial ma potencjał i mam nadzieję że jeszcze się rozkręci. Lubie takie klimaty wiec dam mu szanse :)
niestety bo bardzo dobrym 1 odcinku, 2 zawodzi - mam nadzieje ze nie potwierdza sie ploty o skasowaniu serialu - jest potencjał.
w 3 odcinku ponoć ma się pojawić Papa wiec proszę nie S&*%$%olcie tego.
Odcinek nieco lepszy od pilota ale to dalej nie jest to, czego oczekuję po tym serialu. Na plus na pewno, tak jak pisałem przy pilocie, Matt Ryan - Constantine w jego wykonaniu jest niezły. Nowy nabytek w postaci Zed też na plus - po tych wszystkich wpisach ludzi myślałem, że będzie tragicznie a tutaj miłe zaskoczenie - no i dzierlatka jest ładna : ))) Mimo wszystko dalej oglądam z nadzieją, że będzie lepiej.
matiii, mam dokładnie takie same odczucia :P może gdybym nie oglądał filmu z Keanu to miałbym nieco mniejsze oczekiwania. Ciągle mam nadzieję że John w końcu sobie zapali i że akcja nie będzie toczyła się tak chaotycznie jak teraz (sceny czarów, akcji itp zamiast budować napięcie nieco bawią)
PS. Czy to prawda że serial ma mega słabą oglądalność i stacja myśli o anulowaniu po 1 sezonie?
To całego odcinka odniosę się w odpowiedzi do pierwszego posta. Tutaj mała prośba ludzie. Nie porównujcie serialu do filmu, jakby ten drugi był kanonem. Nie jest. Pierwowzorem jest komiks i w odniesieniu do niego można by odnieść, że Constantine w serialu jest źle odwzorowany.
Żeby nie było sam film lubię jednak jako oddzielne dzieło, inspirowane oryginalnym Johnem. I w tym kontekście oceniam go stosunkowo wysoko jak na film tej klasy. Jako ekranizacja, nawet luźna... Cóż. Traci u mnie parę punktów. Ale to mała dygresja.
Co do ugrzecznienia to też mnie to irytuje ale bardziej się rozpiszę w następnym komentarzu. Tam pewnie też wspomnę trochę o moim odczuciu co do relacji komiks-film-serial-komiks.
Haha, podobał mi się myk w tym odcinku właśnie z paleniem naszego serialowego Constantine'a. W momencie, w którym pojawił się w tym mieście pierwsza scena bodajże pokazuje go od tyłu, wydmuchuje dymek i coś rzuca na ziemię ALE tak to skonstruowane, że widz ma się domyślać co robił a nie, że dosłownie to pokazane xD Czyli tak jak do tej pory wszystko wskazuje: pokazać bezpośrednio nie pokażą, bo młodzież ogląda..
Ten odcinek też uważam za najsłabszy póki co.Akurat wychodził w halloween myślałem że będzie coś ciekawszego.Natomiast sama Zed mnie też trochę irytuję może z czasem mi przejdzie.Ale zobaczymy póki co nie przeszkadza aż tak nadto.Dobrze było za to dowiedzieć się o jakieś legendzie o górnikach, ciekawi mnie czy w Polsce są podobne legendy z duszami poległych górników.