A ja jestem fanem komiksu (na razie 20 tomów na półce) i zgadzam się, że zwiastun nie wróży dobrze. :P
Film jako osobne dzieło (nie porównując z książką) mógł być - 6/10 :p. Tu mnie martwi, że aktor grający Constatine'a na siłę próbuje być cool no i mam jakieś tam ale do aktorstwa reszty postaci... nie żebym się znał na tym. :)
Przyłączam się. Niestety, ale serial dołączą do gniotów pokroju ARROW, S.H.I.E.L.D i reszty z która mamy do czynienie ostatnio. Szkoda że poszli w kierunku Super Natural, czy Pamiętniki Wampirów, zamiast kinowej wersji.
Przecież przygody Constantine'a to lektura typowo proceduralna z wątkami fabularnymi idealnymi na serial. Idiotyzmem jest robić z tego film.
Poprawiłeś mi samopoczuie. Serial jeszcze nie powstał, ledwo wyszedł zwiastun, a ty już szafujesz wyorkami i pórwnujesz do seriali, które mają co najmniej jeden sezon. Spoko.
No bo zwiastun rzeczywiście słaby.... to ludzie mają prawo spodziewać się kupy. :) No ale narzekania niektorych, że Keanu był lepszy jako Constantine to już niestety ignorancja. :D
W zwiastunie bolą w sumie tylko efekty, a nikt przy zdrowych zmysłach nie powinien spodziewać się świetnych efektów po nowym serialu telewizyjnym...
Kreacja Johna zapowiada się bardzo dobrze (tylko gdzie te cholerne fajki!), a więcej tak naprawdę ciężko ocenić, bo na podstawie samego trailera nie da się określić fabuły itp.
Aktor dla mnie trochę przesadza z tą "fajnością", nie ma fajek, słabe efekty i aktorstwo. Moje zarzuty na razie. :P
Fajek może nie ma z powodu "poprawności politycznej" ;-) Aby nikt nie zarzucił producentom że propagują palenie.
Zwiastun to nie jest jakaś petarda, ale tragedii nie ma, zwiastunowi bym wystawił 6/10. Tylko brak fajek- o czym sam wspominasz-ja od siebie dodam, że serial zajechał mi trochę dr. who w scenie z taksówką, a to niekoniecznie dobrze bo hellblzer a dr. who to klimatycznie inne światy. Rozbraja mnie tylko jęczenie ludzi w komentarzach o wyższości Keanu i jego bezkonkurencyjności- a jaką on do tej pory miał konkurencję, żadną, Widzę, że już jest lepiej wizualnie- wygląd głównej postaci- w Polsce może wielu nie zna tej postaci, bo rynek komiksowy tu nie jest za duży, opiera się tylko na filmie i to jest ich jedyne doświadczenie z tą postacią. Nie zmniea to faktu, że najbardziej zainteresowanemu targetowi- komiksiarzom- wygląd bardziej się podoba. W USA Hellblazer to kultowy komiks i na zagranicznych serwisach-ign, comicvine- da się odczuć, że pierwsze odczucia są pozytywne. Bo jaki nie okaże się serial w praktyce, tak każdy miłośnik konisku będzie miał dobre skojarzenia z tą wizualną kreacją , znacznie lepsze niż z kreacją Keanu, a wszyscy, którzy hejtują nowego Johna- bo blondyn i jakiś brytol- wybaczmy im, nie wiedzą co czynią :]
Wygląd aktora spoko jest. Mnie jakoś martwi aktorstwo i ogólna jakość przez mały budżet. No ale zobaczymy.
Wybaczam im ale ja jak się nie znam na czymś to się tak stanowczo nie wypowiadam. Nawet po wpisaniu Constantine w google grafika wyskakują obrazki z komiksów...a tam John wygląda jak wygląda.
Nie zapominajmy ze wiele osob w ogole nie zna komiksu Hellblazer a serial powstaje dla wszystkich wiec trzeba jakos znalezc zloty srodek aby przyciagnac fanow komiksu jak i zwyklego widza nieznajacego komiksu.
Dokładnie dajmy mu szanse jeśli dialogi będą tak trzymać poziom jak w zwiastunie to jest to serial już 100 razy lepszy od Arrow. Aktor też mi się podoba taki trochę cherlak, nie ogolony włosy w nieładzie i nie bije od niego takim herosem jak robił to Keanu. Jak najbardziej jestem na tak bo ostatnio nie ma co oglądać.
mam nadzieje ze to bedzie dobry serial bo lubie kinowa wersje ale nie skreslam serialu bo widac ze jest inny niz film i to moze byc dla niego plus. Oby tylko sie spodobal i mial duza ogladalnosc ! :)
Znam komiksy , znam kinówkę i zwiastun mi się podoba. Co do braku osławionych fajek to kto wie , może się jednak pojawią w filmie ,wszak w trailerze nie muszą wszystkiego pokazywać ;)
Taa, formy nie ma się co spodziewać takiej jak w filmie, wiadomo, cięcie kosztów itd. ale można by to inaczej rozwiązać. Mogli zrobić to ze smakiem, pozostawić wiele wyobraźni, postawić na kompletny minimalizm tego 'czarymary' i skupić się przede wszystkim na charakteryzacji postaci, a tak to wyszło cukierkowo-kolorowo i prawdopodobnie z mrocznego klimatu wyjdzie im atmosfera filmów disneya. TO TYLKO TRAILER, WIEM ale Constantine wydaje się w nim przyjemnym gościem, a ten bohater powinien być kompletnym dupkiem, nawet fajki nie zajarał w trakcie tej zapowiedzi. Moje oczekiwania względem serialu drastycznie spadły, łatwiej będzie mnie pozytywnie zaskoczyć : D