PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706211}

Constantine

2014 - 2015
7,1 12 tys. ocen
7,1 10 1 11521
5,3 9 krytyków
Constantine
powrót do forum serialu Constantine

ale może się mylę albo za bardzo lubię wersję kinową.

boromeusz

no to jesteś fanem kinowej wersji :]

ocenił(a) serial na 5
ZaarD

A ja jestem fanem komiksu (na razie 20 tomów na półce) i zgadzam się, że zwiastun nie wróży dobrze. :P

saitek

zwiastun wyszedł na pewno lepiej niż film :D

ocenił(a) serial na 5
wajdek12

Film jako osobne dzieło (nie porównując z książką) mógł być - 6/10 :p. Tu mnie martwi, że aktor grający Constatine'a na siłę próbuje być cool no i mam jakieś tam ale do aktorstwa reszty postaci... nie żebym się znał na tym. :)

boromeusz

Przyłączam się. Niestety, ale serial dołączą do gniotów pokroju ARROW, S.H.I.E.L.D i reszty z która mamy do czynienie ostatnio. Szkoda że poszli w kierunku Super Natural, czy Pamiętniki Wampirów, zamiast kinowej wersji.

ocenił(a) serial na 8
Jinno

Przecież przygody Constantine'a to lektura typowo proceduralna z wątkami fabularnymi idealnymi na serial. Idiotyzmem jest robić z tego film.

użytkownik usunięty
Jinno

Poprawiłeś mi samopoczuie. Serial jeszcze nie powstał, ledwo wyszedł zwiastun, a ty już szafujesz wyorkami i pórwnujesz do seriali, które mają co najmniej jeden sezon. Spoko.

ocenił(a) serial na 5

No bo zwiastun rzeczywiście słaby.... to ludzie mają prawo spodziewać się kupy. :) No ale narzekania niektorych, że Keanu był lepszy jako Constantine to już niestety ignorancja. :D

ocenił(a) serial na 7
saitek

W zwiastunie bolą w sumie tylko efekty, a nikt przy zdrowych zmysłach nie powinien spodziewać się świetnych efektów po nowym serialu telewizyjnym...
Kreacja Johna zapowiada się bardzo dobrze (tylko gdzie te cholerne fajki!), a więcej tak naprawdę ciężko ocenić, bo na podstawie samego trailera nie da się określić fabuły itp.

ocenił(a) serial na 5
Dealric

Aktor dla mnie trochę przesadza z tą "fajnością", nie ma fajek, słabe efekty i aktorstwo. Moje zarzuty na razie. :P

saitek

Fajek może nie ma z powodu "poprawności politycznej" ;-) Aby nikt nie zarzucił producentom że propagują palenie.

użytkownik usunięty
saitek

Zwiastun to nie jest jakaś petarda, ale tragedii nie ma, zwiastunowi bym wystawił 6/10. Tylko brak fajek- o czym sam wspominasz-ja od siebie dodam, że serial zajechał mi trochę dr. who w scenie z taksówką, a to niekoniecznie dobrze bo hellblzer a dr. who to klimatycznie inne światy. Rozbraja mnie tylko jęczenie ludzi w komentarzach o wyższości Keanu i jego bezkonkurencyjności- a jaką on do tej pory miał konkurencję, żadną, Widzę, że już jest lepiej wizualnie- wygląd głównej postaci- w Polsce może wielu nie zna tej postaci, bo rynek komiksowy tu nie jest za duży, opiera się tylko na filmie i to jest ich jedyne doświadczenie z tą postacią. Nie zmniea to faktu, że najbardziej zainteresowanemu targetowi- komiksiarzom- wygląd bardziej się podoba. W USA Hellblazer to kultowy komiks i na zagranicznych serwisach-ign, comicvine- da się odczuć, że pierwsze odczucia są pozytywne. Bo jaki nie okaże się serial w praktyce, tak każdy miłośnik konisku będzie miał dobre skojarzenia z tą wizualną kreacją , znacznie lepsze niż z kreacją Keanu, a wszyscy, którzy hejtują nowego Johna- bo blondyn i jakiś brytol- wybaczmy im, nie wiedzą co czynią :]

ocenił(a) serial na 5

Wygląd aktora spoko jest. Mnie jakoś martwi aktorstwo i ogólna jakość przez mały budżet. No ale zobaczymy.
Wybaczam im ale ja jak się nie znam na czymś to się tak stanowczo nie wypowiadam. Nawet po wpisaniu Constantine w google grafika wyskakują obrazki z komiksów...a tam John wygląda jak wygląda.

ocenił(a) serial na 8

Nie zapominajmy ze wiele osob w ogole nie zna komiksu Hellblazer a serial powstaje dla wszystkich wiec trzeba jakos znalezc zloty srodek aby przyciagnac fanow komiksu jak i zwyklego widza nieznajacego komiksu.

Jinno

Dokładnie dajmy mu szanse jeśli dialogi będą tak trzymać poziom jak w zwiastunie to jest to serial już 100 razy lepszy od Arrow. Aktor też mi się podoba taki trochę cherlak, nie ogolony włosy w nieładzie i nie bije od niego takim herosem jak robił to Keanu. Jak najbardziej jestem na tak bo ostatnio nie ma co oglądać.

ocenił(a) serial na 8
sisal

mam nadzieje ze to bedzie dobry serial bo lubie kinowa wersje ale nie skreslam serialu bo widac ze jest inny niz film i to moze byc dla niego plus. Oby tylko sie spodobal i mial duza ogladalnosc ! :)

Jinno

Arrow jest świetnym serialem a nie gniotem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Krystian133

Wszystko kwestia gustu - jak zawsze ;-)

ocenił(a) serial na 10
boromeusz

Znam komiksy , znam kinówkę i zwiastun mi się podoba. Co do braku osławionych fajek to kto wie , może się jednak pojawią w filmie ,wszak w trailerze nie muszą wszystkiego pokazywać ;)

ocenił(a) serial na 8
Raister

wydaje mi sie ze na pewno bedzie palil. Bo niby jak moze byc inaczej...

ocenił(a) serial na 10
Adasko94

no powiedzmy że bardzo bym sie zdziwił gdyby nie palił ;)

ocenił(a) serial na 8
Raister

Jak będzie coś palił to nie zdziwię się gdy to będzie e-papieros.

ocenił(a) serial na 10
Bartonson12

Nie strasz ;)

ocenił(a) serial na 8
Raister

W dzisiejszych czasach wszystko możliwe :)

boromeusz

Taa, formy nie ma się co spodziewać takiej jak w filmie, wiadomo, cięcie kosztów itd. ale można by to inaczej rozwiązać. Mogli zrobić to ze smakiem, pozostawić wiele wyobraźni, postawić na kompletny minimalizm tego 'czarymary' i skupić się przede wszystkim na charakteryzacji postaci, a tak to wyszło cukierkowo-kolorowo i prawdopodobnie z mrocznego klimatu wyjdzie im atmosfera filmów disneya. TO TYLKO TRAILER, WIEM ale Constantine wydaje się w nim przyjemnym gościem, a ten bohater powinien być kompletnym dupkiem, nawet fajki nie zajarał w trakcie tej zapowiedzi. Moje oczekiwania względem serialu drastycznie spadły, łatwiej będzie mnie pozytywnie zaskoczyć : D