PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706211}

Constantine

2014 - 2015
7,1 12 tys. ocen
7,1 10 1 11514
5,1 7 krytyków
Constantine
powrót do forum serialu Constantine

Jak dla mnie po drugim epie szkoda dalej czasu i prądu.
Miałem wrażenie, że formuła powiela schemat 'Supernatural' ( Nie z tego świata ) i niczym
oryginalnym nie trąci.
Sam gł.bohater wygląda jak uboga, tleniona kopia Colina Farrella i jakoś nie bije oczekiwaną
charyzmą, nie licząc miłej uszom brytyjskiej wymowy i akcentu.
Ja pass.

Bemol72

surówka, marna imitacja supernatural, odbijam również.

ocenił(a) serial na 8
vogelsang_2

"Supernatural" jest na komiksach z Constatiniem wzorowany... Twórcy niestety nie używają wszystkich zasobów komiksowych jakich mogą. Ale nie jest znowu tak źle jak wszyscy gadają, wolę taką tonacje niż to, żeby serial wyglądał jak 90% dzisiejszych seriali wliczając w to nakładane na nie filtry...

ocenił(a) serial na 8
MadPride

Daj spokoj z ignorantami nie ma sensu rozmawiac :)

Bemol72

zgadzam się, serial jest bardzo słaby, nie zdziwię się jak utną produkcję

ocenił(a) serial na 5
Bemol72

Zgadzam się z Tobą, total flaki z olejem. Miałem podobne wrażenie iż oglądam Supernatural

ocenił(a) serial na 9
Bemol72

Lubię Supernaturala i chociaż widzę w nim motywy z książek, filmów i komiksów, które powstały przed serialem, nie zarzucam mu wtórności. Komiks o Constantinie powstał w 1988 roku, więc jeśli oglądając serial na jego podstawie czujecie się jakbyście oglądali Supernaturala to znaczy, że twórcy SPN czytali Hellblazera. No chyba, że czytali Kossakowską i kilka innych rzeczy. :P

ocenił(a) serial na 9
Bemol72

Ja miałem to samo z Breaking Bad :)

Szeryf_filmweb

Raczej ze 'Stranger Things', ale akurat w tym przypadku pełna sztama.

ocenił(a) serial na 9
Bemol72

Faktycznie. O "Stranger Things" zapomniałem :) Już BB był lepszy. Teraz wałkuję "Supernatural" i powiem, że zaczyna mnie drażnić. Obejrzałem jak na razie 6 odcinek i zastanawiam się nad dalszym oglądaniem.. Hmm...

Szeryf_filmweb

Olej gimbę, coś ambitnego wrzuć na ruszt, 'The Knick' na ten przykład.

ocenił(a) serial na 9
Bemol72

Dzięki. Spróbuję. Dobrze powiedziane "...olej gimbę...", bo co nie natrafię na serial, to jest jakieś nieporozumienie. Ale złego słowa nie mogę powiedzieć na American Horror Story. Dobrze sklejony serial. A co myślisz o Sons of Anarchy ?. Przyjaciel mi polecił, ale z opisu coś mi nie pasuje...

Szeryf_filmweb

'AHS' ma swoją aurę i dobrą obsadę przede wszystkim. 'Sons of Anarchy' zawiesił mi się dawno temu gdzieś na początku pierwszego sezonu, tak więc nie czuję się upoważniony do opiniowania, choćj był wyrazisty od samego startu. Jak lubisz mocne wibracje, to 'The Wire' i 'O.Z.'

ocenił(a) serial na 9
Bemol72

Spokojnie, spokojnie. Narazie zacząłem "The Knick", a później się zastanowię... "The Wire" może być dobrą sensacją (to też mi się przyda). Dodaję do obejrzenia :)