PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=492645}

Cougar Town: Miasto kocic

Cougar Town
2009 - 2015
6,9 9,2 tys. ocen
6,9 10 1 9201
4,0 2 krytyków
Cougar Town: Miasto kocic
powrót do forum serialu Cougar Town: Miasto kocic

Czy to jest typowo babski serial czy każdy może sobie obejrzeć? Polecicie?

ocenił(a) serial na 10
traviss

uwazam, ze serial dla kazdego! jak najbardziej polecam. Osobiscie nie przepadam za pierwsza polowa pierwszego sezonu, ale cala reszta naprawde rewelacja XD

ocenił(a) serial na 9
traviss

polecam, można miło spędzić czas, pośmiać się, byłam naprawdę pozytywnie zaskoczona jak zaczęłam oglądać, bo spodziewałam się czegoś innego, zobaczyłam jeszcze coś innego, ale przypadło mi do gustu ;)

dddorota

Pierwszy i drugi sezon są prześmieszne, potem troszkę gorzej, ale jak już się wciągniesz w serial, to też się pośmiejesz ;)

ocenił(a) serial na 9
elenkaa

tutaj się w 100% zgodzę ;) pierwsze sezony trzymają poziom, później nieco spadek, ale niewielki ;)

traviss

jak dla mnie spoko bo odcinki mają po nie całe 30min, więc dla mnie to był taki serial do porannej kawy

jas19851209

ciekawe od kiedy 20 minut to 30

maciekb80

ale dałem !!!!! wybacz maciek ze 10min ;)

jas19851209

przeprosiny przyjete,ale byle mi to było ostatni raz

ocenił(a) serial na 7
traviss

pierwsze 2 sezony tak, reszta nie, jakość i humor spada dramatycznie albo raczej zaczynasz mieć go dość

traviss

To zależy, co rozumiesz przez "babski" :D
Jeżeli jesteś fanem ciężkich, "męskich" seriali typu Sons of Anarchy albo Generation Kill, to możesz się trochę rozczarować ;)
Cougar Town jest to lekki serial komediowo-obyczajowy. Podzielam zdanie paru przedmówców, że trzeba "przetrzymać" kilka początkowych odcinków 1. sezonu, bo fabuła trochę wolno się zawiązuje. W każdym sezonie zdarzają się też odcinki, które "nie trzymają poziomu", ale wydaje mi się, że to wina różnych scenarzystów i reżyserów.
Osobiście cenię sobie ten rodzaj poczucia humoru, autoironię Amerykanów i konstrukcję charakterów postaci - po tych trzech sezonach(z hakiem) traktuję ich jak dobrych znajomych ;) Szczególnie polubiłam Ellie za jej wredny charakter, którym maskuje swoją wewnętrzną wrażliwość i Bobbiego za bezrefleksyjne(czyżby?) podejście do życia, inni bohaterowie też są ok, ale trzeba na nich(wszystkich) patrzeć z przymrużeniem oka...

ocenił(a) serial na 10
Ysabel_1986

Humor spada? jakoś tego nie odnotowałem. Wkręciłem się od pierwszego odcinka. Lekki, przyjemny, mnóstwo zabawnych tekstów i aktorstwo na poziomie. Tak jak ktoś wspomniał, serial idealny do porannej kawy : )

hugx_cyber

Chyba nie do mojego postu komentarz ;)
btw. poczucie humoru jest cechą osobniczą(czyt. u każdego inne), więc mogłeś nie odnotować.