PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=98666}

Cowboy Bebop

1998 - 1999
8,3 22 tys. ocen
8,3 10 1 21895
8,7 7 krytyków
Cowboy Bebop
powrót do forum serialu Cowboy Bebop

3 raz już kultura puszcza bebop spoko
raz przegapiłem prawie wszystkie
2 raz przegapiłem 2
a teraz chcę wszystkie zobaczyć i nie szkodzi że tak późno trzeba się wcześniej zdrzemnąć żeby się spać nie chciało przy oglądaniu

Chucky_Tbg

Powiedz jeszcze, że z dubbingiem polskim, to od razu poszukam sobie czegoś ostrego.

ocenił(a) serial na 10
szogun

lektor nawet spoko
jak się czyta to nie da rady się skoncentrować na obrazie
a tu patrzysz a nie czytasz

Chucky_Tbg

lektor to bardzo dobrerozwiazanie, ale przypominam, że dubbing <> lektor

ocenił(a) serial na 10
Chucky_Tbg

spojlery błędy
trzeba się tu zastanowić nad bardzo ważną sprawą
po pierwsze japońskiego nie znamy (przynajmniej nie ja ale muszę się za naukę wziąć bo chce)
po drugie jaką mamy pewność że napisy angielskie lub polskie dobrze są przełożone
i jest wiele wersjii napisów i dochodzi lektor (o dubbingu nie mówię bo porażka zawsze(idę teraz na speed racer i jest dubbing ale zrobię tak jak z tmnt żółwie ninja że muzę na uszy i nie słyszę tej beznadzieji(dla mnie bo dzieci wiadome to lubią)i będe muzy słuchał i oglądał speed racer
lektor do bebopa na tvp kultura jest spoko
napisy nie wiadome czy są dobre bo jak bym miał wnikać we wszystko co mówi lektor i napisy to dużo by było różnic w słowach(bo o nie chodzi)
i sens całości się zmienia przez zmiane ssłów w napisach i lektorze.
dlatego jak się nauczę lub gdy wogóle spróbuję się nauczyć japońskiego
to zrozumię że anime które widziałem do tej pory a widziałem sporo ponad kilkadziesiąt serii i filmów
to zrozumię
chodzi mi o to że jak oglądałęm za gówniarza cartoon network np. 2 stupid dogs to czaiłem o czym mówią
i gdy kiedyś nauczę się japońskiego do tego stopnia że jak będe oglądał np. bebop to będe wiedział o czym jest nie patrząc na napisy ani słysząc lektora tylko oglądając i wsłuchując się w głosy seyu(sory pewnie błąd)będe wiedział o czym jest anime
10 lat chyba mi się uda jak myślicie?czy 20?
podstawy z 5 lat

ocenił(a) serial na 10
Chucky_Tbg

Dubbing w anime Spirited Away wyszedł im naprawdę dobrze. Z lektorem wyszedłby dużo gorzej.
Ale popieram twoje zdanie na temat napisów, dekoncentrują, nie zawsze się je doczyta i patrzysz tylko na dolną część obrazu.
PS. sorka za odświeżanie starego tematu, ale może ktoś się jeszcze wypowie jakoś ciekawie.

ocenił(a) serial na 10
Chucky_Tbg

dziś o 00 25 2 odcinki 3 i 4
a za tydzień następne i tak do końca

ocenił(a) serial na 10
Chucky_Tbg

dziś 00:45 odcinki 5 i 6 na tvp kultura spoko

ocenił(a) serial na 10
Chucky_Tbg

23:50 dziś 7 i 8 odcinek na tvp kultura,,,

Chucky_Tbg

zawsze wiedzialam ze TVP Kultura wie co dobre :) yay^^!

ocenił(a) serial na 10
Chucky_Tbg

00:55 dziś odcinki 11,12 na tvp kultura

ocenił(a) serial na 10
Chucky_Tbg

oo:20 dziś według onetu
filmweb chyba złą godzinę podaje

ocenił(a) serial na 6
Chucky_Tbg

To chyba jedyny plus Kultury, że nadają ten serial. Szkoda tylko, że tak późno :|

ocenił(a) serial na 10
Malakhai

eee tam mase dobrych filmów(Made in Japan i nie tylko) już puścili i dokumentów