PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=98666}

Cowboy Bebop

1998 - 1999
8,3 22 tys. ocen
8,3 10 1 21942
8,7 7 krytyków
Cowboy Bebop
powrót do forum serialu Cowboy Bebop

http://ww6.tvp.pl/View?Cat=4153&id=312410 [ww6.tvp.pl/View?Cat=415 ...]
na TVP Kultura leci Cowboy Bebop !
jednak nie radzę tego ogladać jesli nie musicie bo dubing jest KOSZMARNY !

ocenił(a) serial na 10
Hetta

Primo - to nie dubbing
Drugie Primo ;p - Lektor jest przyjemny i nie przeszkadza. Jedyne co mogliby poprawić to trochę ściszyć lektora w kontekście reszty dźwięków.

ocenił(a) serial na 9
donZabol

oczywiście zawsze jest miło zobaczyć swój ukochany serial anime na dużym ekranie, ale faktycznie przekład (nawet nie lektor, lektor jest "normalny", choć zagłusza głosy postaci) jest kiepski w porównaniu z angielskimi "oryginalnymi napisami" (ja używam tylko angielskich). Zauważyłam, że np. Ed mówi zupełnie co innego w angielskim przekładzie, a ZUPEŁNIE co innego "po polsku"... Pewnie tłumacze w ogóle nie mieli do czynienia z angielskimi napisami jakie "my" znamy i tłumaczyli z innego źródła....

ocenił(a) serial na 9
Double_3

Jeśli tłumacze używali czegoś innego niż angielskich napisów to chwała im za to. Tłumaczenie z oryginału to podstawa każdego tłumaczenia. Które z nich jest wierniejsze raczej trudno powiedzieć bez znajomości japońskiego...

A z tym że lektor zagłusza postaci nie mogę się zgodzić, bo wydaje mi się że jest dokładnie na odwrót - czasem oryginalna ścieżka zagłusza lektora.