Nie mogę uwierzyć,że wreszcie na dvd to się pojawiło.Ja już zamówiłem swój egzemplarz w swoim empiku i na pewno kupie resztę.Serial 100% lepszy od równie dobrego Miami Vice.Klimat klimat i jeszcze raz klimat na co składa się muzyka,klimat ameryki lat 60,ubrania,samochody,świetna historia no i to zakończenie......Ostatni raz ten serial oglądałem chyba z 10 lat temu to wspaniale,że teraz będę mógł sobie go puścić kiedy tylko będę miał na to ochotę.
Sentyment z lat szczenięcych co prawda pozostał i serial kupiłem i z przyjemnością obejrzałem....ALE mówienie o tym że to kryminalny majstersztyk, zwłaszcza w odniesieniu do odcinków z Chicago (wyjątek - niezły pilot) to lekka przesada. Kretyńskii odcinek z gostkiem który bierze zakładniczkę i ostrzeliwuje się z pokoju - żenujący - strzela i strzela a oni stoją i też strzelają z barykady... i tak przez dwa dni (starzszy Brudny Harry to nadal niedościgniony majstersztyk), większość scen akcji niestety też do kitu w porównaniu do niektórych filmów z lat 70-tych vide j.w czy Francuskiego łącznika, Maratończyka, Ucieczki gangstera. ZAKOŃCZENIE serialu - toż to największa porażka!!! Wiwijający piruety samolot i wszyscy giną... (mam na myśli zakończenie sezonu drugiego).