PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=164727}
7,5 575  ocen
7,5 10 1 575
Cyber City Oedo 808
powrót do forum serialu Cyber City Oedo 808

jeżeli jesteś fanem cyberpunku to koniecznie musisz obejrzeć CYBER CITY OEDO 808!!
niestety patrząc na liczbę oddanych głosów (a 14 lutego 2008 jest ich z moim aż 7) można dojść tylko do jednego wniosku, że jest to produkcja praktycznie nieznana. szkoda, bo w zalewających sieć tasiemncowych anime znikają takie perełki jak ta.
CYBER CITY OEDO 808 to bardzo dobrze zrealizowane anime. jeżeli chodzi o ten gatunek to plasuje się (w moim prywatnym rankingu) zaraz za "Akirą" i cały serialem "Ghost in the Shell SAC". trzy historie, które przedstawili twórcy, wręcz ociekają klimatem. postaram się rozpropagować tą produkcję wśród wszystkich znajomych lubiących takie kino.
polecam 8/10 :)

SickBastard

A ja polecam również Goku Midnight Eye http://www.filmweb.pl/f34687/Goku+Midnight+Eye,1989 - zupełnie u nas nieznane :/

ocenił(a) serial na 8
SickBastard

Kupiłem kiedyś na vhsie i te 3 odcinki wgniotly mnie w fotel. Niedawno wydano to w Polsce na dvd i niestety się rozczarowałem, a to dlatego iż dostaliśmy ta OAVke w wersji oryginalnej czyli japońskiej(ver oryginalna nie zawsze jest lepsza). Na kasecie miałem wersje anglojęzyczną wraz z nowym soundtrackiem, który zawierał melodie bardziej pasujące do klimatu tego serialu (jakis rock/techno), natomiast wersja japońska posiada mdlą lichą muzyczkę nadająca sie do filmu dla malych dzieci. Sceny gdzie coś się działo przy jap soundtracku nie oddawały w pełni dynamiki tej sceny i tu daje minus. Ver jap 7/10, ver ang 9/10.