PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=683563}

Czarna lista

The Blacklist
2013 - 2023
7,5 23 tys. ocen
7,5 10 1 23135
7,0 3 krytyków
Czarna lista
powrót do forum serialu Czarna lista

I jak wrażenia po przedostatnim odcinku trzeciego sezonu? (finał już za tydzień, kto by pomyślał) :)

Przyznam, że odcinek mi się bardzo podobał i o dziwo było w nim dużo akcji ('prawie' jak sensacyjniak). Widać, że odcinek to podwaliny pod spin-off (skupienie się na akcji z Tomkiem.. czy raczej Jakubem.. ekhem, znaczy się Krzysiem XD). Sceny z 'hakerami' wymiatały.. :D Chrzciny były urocze.
Zdziwiłem się, że Tomek chce współpracować z Solomonem tak bez niczego, ale pod koniec jednak mnie nie zawiódł.. w zasadzie i jeden, i drugi :p
I Aleks.. ale nie komisarz a nowa szycha o nazwisku Kirk: kolejny dobry casting i kolejna porcja siania zamętu.. w zasadzie zakładam temat tylko z tego powodu: co sądzicie o słowach Kirka wypowiedzianych przez telefon do Reda? Mamy pierwszego, oficjalnego świadka tamtych wydarzeń czy chodzi o coś innego? Stawiam na to pierwsze :)

ocenił(a) serial na 7
matiiii

Ciekawa zapowiedź spin-offu,uwielbiam Famke Janssen i ciesze się że dostała własny serial.Uważam że Kirk jest mocno spokrewniony z Elizabeth, bo po co by porywał jej dziecko.Po cichu liczę że jednak Liz żyje i pojawi się w nowym sezonie,fajnie się uzupełniała z Redem a bez niej serial wypada słabiej.

matiiii

Mam mieszane uczucia odnośnie tego odcinka. Wiem, że to spin-off i musieli wyeksponować nowe postacie, ale odniosłam wrażenie, że ekipa z Poczty przez całe 3 sezony tak sprawnie nie działała (współpracowała ze sobą) jak ludzie Susan. Przez to jestem zdumiona i jednocześnie zdruzgotana. Tom naprawdę pasuje do ekipy Susan i historia (nie wierzę, że to piszę) ich pokrewieństwa wydaje się mieć ręce i nogi.
Zastanawia mnie coś innego...nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale w biurze Susan z jednego, z pokoi było słychać odgłos respiratora. Może Liz? Poza tym jakoś nie ufam Susan i jej zapewnieniom, że Kirk to jej wróg. Wydaje mi się, że nie była szczera z Redem.
Mało było o nowym złoczyńcy. Ma jakąś historię z Redem, której kulminacją (kiedyś) było spotkanie w domku nad wodą gdzie Kirk chciał zabić Reda. Trudno wyczuć o co chodzi - podobno o jakąś kobietę . Myślę podobnie jak basiula9, że Kirk jest spokrewniony z rodziną Liz lub samym Redem. Dla mnie wątek byłby jeszcze ciekawszy gdyby okazał się ojcem Liz :)

ocenił(a) serial na 9
matiiii

Ja tam jestem ciekawy jak się rozwinie wątek Toma i Susan, ta jako, że nie wie, że jest jego matką "coś" do niego czuje, ale wygląda to bardziej jakby była nim zauroczona, a nie traktowała go jako syna :D Tom troche się osrał podczas rozmowy z nią, ale kto by tego nie zrobił, gdyby jego własna mama tak do kogoś powiedziała :V

Nie wierze, że wątek Elizabeth się zakończył i jeżeli w finale sezonu coś nie wyniknie, to na bank np. w połowie 4 sezonu Elizabeth wróci. Wydaje mi się, że reżyser i scenarzyści dali czas, aby zajęła się swoim prawdziwym dzieckiem, które urodziła, a po jakieś przerwie wróci do serialu :) To tak jakby uśmiercić w filmie o Sherlocku Holmesie uśmiercić Sherlocka lub Watsona. Obie postacie są pierwszoplanowe i na nich bazuje serial :)

ocenił(a) serial na 5
matiiii

A ja chcę wiedzieć - jest jej ojcem czy nie? :) ^^ Myślę, że gdybym złowiła złotą rybkę to zmarnowałbym jedno życzenie na to pytanie :)

ocenił(a) serial na 7
jocisko

I oto przyszła odpowiedz w końcu w finalne 3 sezonu :D

ocenił(a) serial na 5
mefvla

Eh, nie no Bóg Ci zapłać - już oglądam :D

ocenił(a) serial na 8
jocisko

Spojler: Kirk jest jej ojcem :) Ja mam za to inne pytanie co się w końcu stało z jej matką? Jak Kirk przeżył postrzelenie i co w tym wszystkim robi Reddington?