Are Red and Liz really on the run in the new season of The Blacklist? — Kyle
You betcha! And it’s not all fun private flights to foreign countries without extradition treaties. No, Liz and Red are still very much in the country and must momentarily split up in an attempt to get past road blocks that Liz’s own team — along with basically every major agency in D.C. — have set up to hunt her down.
3x01 The Troll Farmer
Byłam pewna, że Red i Liz wyjadą z USA !
Taaa tez to czytałam i powiem szczerze ze sie troche rozczarowałam. Myślałam ze wyjada gdzieś do Europy czy coś a tu klops :(
W sumie logicznie myśląc to RAZEM grozi im większe niebezpieczeństwo.
Też myślałam, że przynajmniej nie ważne gdzie a będą razem. Przez to poznamy bardziej Reda i jego relację z Liz.
Bezsensu co nie? ale mimo wszystko jestem wciąż bardzo ciekawa 3 sezonu i mam nadzieję że ujawnią nam jakieś tajemnice bo wciąż jest sporo niejasnych rzeczy.
I również chciałbym się dowiedzieć jak będzie właśnie wyglądać ich relacja teraz bo w sumie Liz w końcu uświadomiła sobie że Red nie jest wcale taki zły :D zresztą jak można go nie lubić ja to nie wiem ;) i mam nadzieję że przez pryzmat tego że ukrywał prawdę żeby ją chronić to będzie go traktować lepiej i zmieni całkowicie o nim zdanie ;)
Executive producer Jon Bokenkamp told The Hollywood Reporter that the shocking conclusion to the season has been in the works for months and viewers may see Liz transform in season three as her experiences "harden her in ways and makes her more jaded and careful and really more like Reddington in a lot of ways."
"Red is heartbroken that, [despite] everything he's tried to do in this season to protect her from this horrible truth, she has discovered it. [This storyline] opens and takes us into a new chapter where she is no longer just an FBI agent — they have a real journey that they're about to go on. They're entering the third season as fugitives," Bokenkamp further explained.
He added that one of the new central storylines will revolve around the shift in dynamics between Ressler and Liz as the former hunts down the latter. He also confirmed that Liz sleeping with Tom Keen does not mean that the two will move into a romantic relationship.
Nie ukrywam, że odetchnęłam z ulgą, że Liz nie będzie z Tomem. Dla mnie powinni go zabić w finale 2 sezonu. Ciekawi mnie jak poprowadzą relację Ressler-Liz , jak to będzie wyglądało.
Widzę ze nie tylko ja nie przepadam za Tomem i jego wielka miłością do Liz. Tak ja tez sie bardzo z tego cieszę :) U jednego ze scenarzystow na Twitterze znalazłam to moze zacytuje ;) "No spoilers, but get ready to see a side of Ressler you've never seen before" wiec moze byc ciekawie :) A propo Toma i Liz czy tez sie zastanawiałaś po co wpakowali ta scenę miłosna miedzy nimi w ostatnim odcinku czym to miało służyć? XD
Wydaje mi się, że w każdym serialu sceny miłosne podnoszą oglądalność tym bardziej jeśli aktor\aktorka jest atrakcyjny\a. Trzeba przyznać, że Ryan Eggold całkiem dobrze wygląda bez koszulki, a Megan bardzo wyszczuplała w tym sezonie. Chociaż mnie wystarczyłaby scena, w której Tom ćwiczy czy stoi przed lustrem :) Scena miłosna była dla mnie definitywnym zakończeniem ich związku (pożegnaniem). Bardziej zdziwiło mnie to co powiedziała Liz zanim uprawiali sex, że chce być z nim. Nie wiem czy mówiła poważnie, czy było to pod wpływem chwili (została ranna, a on tak ładnie się nią zajął). Tym bardziej jestem zszokowana, że tak szybko zapomniała co jej zrobił. Tak czy inaczej scena miłosna w moim odczuciu była wciśnięta na siłę. Nie uśmiercili Toma bo aktor reklamuje markę samochodu, której użyto w finale (czyli mają sponsora). Tom jako czarny charakter jest zdecydowanie lepszy :)
Nie jestem fanką Resslera i tym bardziej parowania go z Liz. On zawsze był i jest dla mnie służbistą. Na pewno ich relacje w 2 sezonie polepszyły się. Nawet myślałam, że coś będzie między nimi (szybki numerek). Jeśli Ressler będzie pamiętał o ich przyjaźni podczas pościgu to jestem na TAK. Chyba nie zapomni o tym i nie wmówi sobie, że Liz go okłamywała, jest winna itd. Bo nie wiem jak może zmienić się Ressler, aby móc powiedzieć, ze nie widzieliśmy go jeszcze takiego? Mam nadzieję, że nie będzie miał obsesji na punkcie Liz tak jak wcześniej na punkcie ścigania Reda.
hahaha nic dodać nic ująć. myślę tak samo jak ty :) to miłe xD
tak Toma nie zabija bo sama Megan Boone w jakimś wywiadzie powiedziała że jak on jest to rośnie im oglądalność żeńskiej części widowni, więc no cóż. Też nie lubię Resslera i nie jestem fanką tego, żeby byli razem czy coś. Scena miłosna zgadzam się z tobą, że została wciśnięta na siłę, niestety. Mam nadzieję, że było to naprawdę pożegnanie, bo trochę niepokoją mnie wciąż jej słowa, kiedy powiedziała, że tak naprawdę chcę jego blebleble ale mam nadzieję że to po prostu była chwila potrzeby czułości :)
I need more Blacklist scoop! — Kyle
Liz will turn to a very unlikely place in her bid to escape, which enrages Ressler, who is very gung-ho about catching his former partner and will go to great lengths to do so, even if it means putting others in danger. Twist: Ressler will be forced to save Liz during her escape.
Czy tylko dla mnie brzmi to jak kpina ????
Wiesz ja po prostu przestałam czytać już wszelkich spojlerów bo im więcej się ich pokazuje tym bardziej się załamuje :/
tak to jest kpiną ale jeszcze większą będzie to jak na koniec serialu Liz będzie in love z Ressler :/ oby tego nie zrobili.
Nie wiem czy widziałaś też to ;)
Boone told Zap2it that even she isn't entirely sure about the nature of their relationship, but she does know that it will have to be answered by the show.
"I think people see how much Red loves her, and it is a confusing kind of love," says Boone. "I think that will have to be answered. How do you love someone that deeply -- no matter what the circumstances, but especially when the circumstances are mysterious?"
Although Boone confirms that she doesn't think it's a romantic relationship, and that fans perhaps misread a comment she made a year ago to Gold Derby about the show being a "love story."
"I think she loves him," says Boone, "but I don't think there are romantic feelings. ... I don't necessarily think it's a [romantic] love story between Liz and Reddington, even though there are people out there that really feel that's what they want."
"I think it's interesting that people have so many feelings about Liz's love life, especially when it's really not the thing that's on the forefront of her mind," says Boone.
"She has so many other things that she's concerned about, but people are like, 'Just forget about your own identity, and all the things you're thinking about in your own life and just settle down."
Najbardziej mnie wkurzyło to że Megan powiedziała, że fani mogli ją źle zrozumieć jak tam udzielała komentarza Gold Derby. Chyba Boone nie wie czym jest Love Story xD xD po co było tak mówić nie rozumiem? a potem to odkręcać bezsensu
Czytałam ten wywiad. Rzeczywiście wprowadziła fanów w błąd lub było to celowe, aby podgrzać atmosferę. Myślę, że Liz i Reda łączy (bądź będzie łączyła) miłość, ale nie romantyczna. On z pewnością ją kocha, a ona chyba będzie zdawała sobie z tego sprawę (powoli). Twórcy pójdą drogą na zasadzie relacji opiekun-podopieczna. W końcu przyjaciół też kochamy, ale inna miłością niż rodzinę czy męża\chłopaka. Jeśli naprawdę (co JB potwierdził) Red nie jest jej ojcem. Wydaje mi się, że mogą sparować Reda i Liz TYLKO jeśli "Czarna lista" będzie miała ponad 8 sezonów. Bo jakoś nie wyobrażam sobie, aby wtedy nadal nie było wiadomo kim jest Red i co łączy go z Liz (a formułę serialu trzeba odświeżać).
Czytałam, że podczas tej ucieczki Liz ma być bardziej ostrożna niż Red.
Widziałaś pierwsze fotki z planu - Megan w przebraniu policjanta?
Myślę, że " Love Story" każdemu w pierwszej kolejności kojarzy się z miłością romantyczną. Jednak równie dobrze może być to historia miłości RODZINY czy przyjaciół bądź zupełnie obcych sobie ludzi.
Tak widziałam pierwsze zdjęcia z planu :) całkiem ciekawe co nie ;)
Ja jestem pewna że na pewno nie będzie ich łączyć miłość romantyczna bo chyba Bokenakmp powiedział tam w którymś wywiadzie że to ma być historia ojciec/córka czy tam opiekun/podopieczna. Powiem tak ja jestem otwarta na wszelkie pomysły i nie mam nic przeciwko temu żeby ich tam wiązała miłość romantyczna bo mimo złej gry Boone, ma tą chemie ze Spaderem. Wiem, jednak że sporo jest ludzi przeciw temu bo oczywiście mówią ze jest dla niej za stary i w ogóle że by to było obrzydliwe. Tak jak powiedziałam wcześniej, na pewno ich ze sobą nie swatają, a czarna lista na pewno nie będzie mieć 8 sezonów. Podejrzewam, ze skończy się na 3 ;) i tak słyszałam że im spada oglądalność
Wracając to zdjęć może Spadera też zobaczymy w mundurze, wydaję mi się, że to by było o wiele bardziej interesujące niż Megan w mundurze xD. Jestem naprawdę bardzo ciekawa jak oni to wszystko poprowadzą, i jak to w ogóle będzie wyglądać i jaką rolę będzie odgrywał Tom, bo na pewno się [niestety] pojawi w którymś z odcinków
Gdzieś czytałam , że Tom zostanie zmuszony pomagać Resslerowi w poszukiwaniu Liz i Reda. Dla mnie to byłby SZOK!
Oglądalność spada po przeniesieniu BL na czwartek (duża konkurencja). Wcześniejsze miejsce w ramówce było lepsze. Pewnie nie będzie 8 sezonów, ale liczę na 4 . Zobaczymy jak poprowadzą akcję w 3 sezonie. Czy rzeczywiście odejdą od typowego procedural i zmienią nieco dynamikę serialu.
Sama nie wiem czy chciałabym, aby Reda i Liz połączyła relacja intymna (romantyczna). Mnie nie brzydzą takie rzeczy jak różnica wieku. Bardziej jeśli by się tak stało to co DALEJ? Koniec BL? Chyba, ze byłoby to na zasadzie słabości, chwili. Później skrępowanie, napięcie między nimi, jakaś niezręczność :)
Mimo to, ze między Spaderem i Boone jest chemia, nie widzę między Redem a Liz (obecnie) napięcia seksualnego.
Mnie też nie brzydzą takie rzeczy ;)
no co ty Tom zmuszony aby pomogać Resslerowi hahahah nie tyle szok co trochę to zabawne xD xD .
czy ona w ogóle ma jakieś napięcie seksualne z kimkolwiek ? xD
zobaczymy jak to wszystko poprowadzą ;) czekam z niecierpliwością na pierwszy zwiastun :) wiesz kiedy ma się pojawić? ;)
cieszę się że Copper jest zdrowy i zobaczymy go w kolejnym sezonie :)
oj tam od razu sex, może być na początku jakiś niewinny pocałunek xD xD
Mogliby nawet pocałować się pracując pod przykrywką :)
Możesz mi powiedzieć co oznaczała ostatnia scena z Cooperem? Kiedy on oddaje odznakę. Nie wiem czy on przypadkiem nie wziął winy na siebie za zabicie C. Czy po prostu go zawiesili ?
Rzeczywiście Tom i Ressler pracujący RAZEM to byłoby smieszne.
Każdy z nich chciałby znaleźć Liz pierwszy tylko z innego powodu (a może tego samego) :)
Co nie ? całusów nigdy nie za wiele ;) w sumie przydałby się bo potwierdziłby że Red nie jest jej ojcem :D
wracając do Coopera, jak oglądałam ten odcinek po raz pierwszy to jedynie wtedy co mi przyszło do głowy to, że wziął winę na siebie i po prostu przez to go zawiesili ale nie wiem :)
Widziałam plakat jeden jak na razie, bo chyba tylko jeden się pojawił ;)
Wiesz co jestem tez bardzo ciekawa czy Lizzie w tym sezonie w końcu zobaczy te oparzenia na plecach Reda ;)
Mogłoby być to w końcu wyjaśnione. Tak samo kim jest dziewczynka z wspomnień Reda, co stało się z jego rodziną itd. Poza tym życzę sobie więcej scen Dembe-Liz i więcej pani Kaplan :)
Właśnie przeczytałam na tumblr spekulacje na temat sceny miłosnej Liz-Tom wciśniętej w finał 2 sezonu. Jak wiemy Liz nie chciała mieć biologicznych dzieci, a zazwyczaj bywa odwrotnie niz się chce. Dlatego być może zaowocuje to ciążą! Ooooo! Nieeeeee ....
nieeee tylko nie to. miejmy nadzieje, że to tylko spekulacje bo nie wiem czy dam radę dalej oglądać ten serial jak będą takie głupoty wciskać :(
to by było strasznie głupie jakby to zrobili
ja chcę żeby Toma zabili a nie robili go ojcem
The Blacklist - Episode 3.02 - Marvin Gerard
Ciągle zastanawiam się jak będą teraz prezentowani przestępcy?
Też jestem ciekawa, bo jak do tej pory Red podawał nazwisko ze swojej czarnej listy a FBI namierzało, ale skoro Liz nie jest już w FBI to nie wiem. Wydaje mi się, że oni będą teraz ścigać tych z tej organizacji Cabal czy jak tam było ;)
Bo muszą ich załatwić, bo podejrzewam, że oprócz Resslera to jeszcze jej członków będą mieli na karku.
Widziałaś zdjęcie z planu? ;)
jak nie to proszę ;) http://redandlizzie.tumblr.com/image/125181331403
no proszę, a jednak zobaczymy go w mundurze hahahah marzenia się jednak spełniają xD xD
https://www.tumblr.com/dashboard
Hahahaha..... To samo pomyślałam jak zobaczyłam Spadera/Reda w mundurze policjanta :)
Fajnie, że i Red zamieni garnitur na coś innego.
Przynajmniej logicznie myśląc R&L powinni skupić się na dotarciu i załatwieniu Cabal.
Ewentualnie wykorzystaniu innych przestępców, aby móc skutecznie ukrywać się :)
Więcej fotek: http://whiteairwolf.tumblr.com/
Red wysiadający z wozu policyjnego?? Nie ma Dembe więc został zmuszony prowadzić samochód :)
Tak widziałam juz i takie ździwko mnie walnęło xD to jednak Red umie prowadzić. Dembe i tak sie pewnie pokarze w jakimś tam odcinku :). Jejku juz nie mogę sie doczekać, moze byc naprawdę interesujący ten sezon i mam nadzieje ze bedzie lepszy od 2 :) teraz tylko pozostaje nam czekać na trailer :D
Ale musisz przyznać ze w garniturze wyglada bardzo sexy :D wiec mam nadzieje ze i tak do niego wróci ale fajnie jest go zobaczyć w jakimś innym ubranku xD poprosimy więcej o takich zdjeć :D
Ja ogólnie lubię facetów w garniturze, ale Red wygląda rewelacyjnie :)
Mam nadzieję, że zobaczymy Liz w jakiś innych odsłonach. Teraz mają duże pole do popisu nie tylko z garderobą Liz, ale z fryzurami (ma ładne długie włosy i najważniejsze, że własne). Chyba dlatego tak lubię odcinek "T. Earl King VI" :)
Swoja drogą myślałam, że trochę poeksperymentują i Megan zmieni kolor na blond lub rudy. W końcu (Liz) jest uciekinierką!
Ja tak samo właśnie, facet w garniturze coś cudownego, a Spader w garniaku miód malina :D
Jeszcze wszystko przed nami, byle nie dredy xD xD
Uwielbiam odcinek "T.Earl King VI'' uważam, że to byłe jeden z najlepszych, a nawet nie wiem czy nie najlepszych odcinków 2 sezonu :) Oglądałam go chyba ze 12 razy xD
Najważniejsze, że na razie nie widać nigdzie Toma na zdjęciach ;)
Tak z innej beczki ..... Project Haven zrezygnował na dobre z robienia napisów do BL.
Nie wiesz czy ktoś je przejął?
Do ostatnich odcinków 2 sezonu kiedy w PH były już duże opóźnienia napisy tłumaczyła Complication .
Będzie robiła je nadal?
Wiesz co nie wiem bo ja oglądam po angielski bo miałam dość czekania na napisy. A czemu projekt haven zrezygnował?
Podobno strasznie męczyli się z tłumaczeniami.
Serial przestał im się podobać, a co się nie podoba to i tłumaczyć się nie chce.
Do dwóch ostatnich odcinków wypuścili napisy chyba po miesiącu (może dłużej).
Dlatego jestem ciekawa czy ktoś je przejął ... jakaś prywatna osoba.
aha no tak dobre wytłumaczenie, nie podoba się to nie robimy napisów, beznadzieja, Kurde przecież nie wszyscy znają angielski, a też chcą obejrzeć a u nas w kraju to wszystko leci z opóźnieniem albo wcale. Żal po prostu ale mam nadzieję i trzymam mocno kciuki, żeby ktoś tłumaczył ten serial, bo mimo wszystko warto :) nawet dla tej nielicznej widowni ;)
wydaje mi się, ze w Polsce Czarna Lista nie jest tak popularna jak w Stanch, jak ja o niej mówię gdzieś wśród znajomych to każdy tak: a co to? xD więc też może dlatego przestali tłumaczyć, stwierdzili po prostu: eeee i tak nikt tego nie ogląda olejmy to xD.
Nowy czarny charakter grany przez Edi Gathegi, który zagraża Redowi jak i Liz: http://www.filmweb.pl/person/Edi+Gathegi-549265
“There’s a character named Mr. Solomon who is going to be entering the landscape and is not friendly in any way to Liz or Red or the people they care about.”
Poza tym: “We are going to see glimpses of a criminal past that we’ve hinted at before … In the pilot, Red said, ‘Think like a criminal. It may come easier to you than you think.’ We’re going to see whispers of her past and how that sort of thinking may be useful in some of these desperate situations.”
Nie mogę się doczekać :)
W innym miejscu przeczytałam, że Pan Salomon zagrozi komuś bliskiemu Reda. Od razu pomyślałam o Dembe :) Ze względu na kolor skóry jak i dlatego, że aktor grający Dembe dostał angaż jako postać regularna.
hahaahah ubiegłaś mnie bo miałam ci przesłać właśnie ten artykuł ;) też pomyślałam o Dembe, no chyba że będzie chodzić o tą córkę Reda ale ja od jakiegoś czasu myślę, że ta jego córka nie żyje, chyba, że ujawni się w tym sezonie ;)
wracając do tłumaczenia, to nie przejmuj się tym, wiem że to co teraz powiem to marne pocieszenie, ale na pewno AXN będzie dalej emitował czarną listę. Fakt, mają lekkie opóźnienie z odcinkami od tych w Stanach, ale można to znieść ;)
Podobno trailer 3 sezonu, ma się pojawić w pierwszym tygodniu sierpnia, gdzieś tak czytałam ;)
Ja też myślę, że rodzina Reda nie żyje. Natomiast Naomi i jej córka służyły mu jako pewnego rodzaju przykrywkę. Poza tym wydaje mi się, że poprzez historię Liz poznamy historię Reda (tak jest budowany ten serial). Pan Salomon jakoś dziwnie wygląda mi na brata/kuzyna tego co miał dostarczyć głowę Reda jakiemuś gościowi z Johanesburga ("T.Earl King VI''), co dostał kulę od Liz.
Może w tym sezonie dowiemy się co stało się z matką Liz. I oby tylko Liz nie była taką sierotą, tylko prawdziwą partnerką Reda (to kolejny powód dlaczego lubię "T.Earl King VI'') :)
Wiem, że nie ma aż tak dużych opóźnień z emisją w Polsce. Jednak kto by tyle wytrzymał nie oglądając na bieżąco :)
to się nazywa uzależnienie :D ja też tak mam właśnie, dlatego oglądam po angielsku ;) Zresztą Spader tak ładnie mówi i ma taki fajny głos, ze aż chce się go słuchać. W sumie oni wszyscy mówią w miarę wyraźnie i można ich zrozumieć ;)
Oby nie była sierotą i oby nie zachowywała się jak głupia nastolatka. Przez 1, 2 sezon jej fochy na Reda LOL. Mam nadzieję, ze teraz się nie będzie się fochać i nie będzie szła do łóżka, jak naiwna baba z facetem, który ją tak skrzywdził, a zachowa się prawdziwa, silna kobieta ;)
Ciekawa jestem czy ta jej matka nie żyję, czy moze jednak jest alive xD
T. Earl King VI najlepszy odcinek, który pokazał, że mimo wszystko zależy jej na Redzie ;)
Już wiadomo skąd się weźmie Mr Salomon - to gość od brudnej roboty Cabal.
Jest opisywany jako skromny o łagodnym głosie, ale tak naprawdę jest przerażający i pełen przemocy (Potwór ubrany jak dżentelmen).
Brzmi coraz ciekawiej :)
"The Troll Farmer" the synopsis:
A desk-bound CIA analyst volunteers to go undercover to infiltrate the world of a deadly arms dealer and prevent diabolical global disaster.
Nasz potwór w ubraniu dżentelmena pojawi się już w premierze 3 sezonu.
Zastanawiałam się jaki będzie kolejny ruch Cabal, ale nie sądziłam, że wynajmą zabójcę.
Bardziej , że będą wykorzystywać biuro Liz. Jednak tak jak powiedział Red wojna toczy się na kilku frontach.
Ja się obawiam tylko jednego. To wszystko fajnie wygląda i fajnie się czyta, tylko żeby nagle to, nie okazało się jednym wielkim nieudanym gniotem, którego nie da się oglądać. Mam jednak nadzieje, że ten sezon będzie znacznie lepszy od 2 i że Liz też zmądrzeje, a Megan nauczy się w końcu grać. Chociaż nie powiem ostatnia scena z Spaderem na ławeczce, ładnie jej wyszła ;) oby tak dalej. I mam nadzieje, że scenarzyści mają wiele pomysłów, jeżeli chodzi o ten sezon, bo jak nie to nie wiem czy coś będzie w stanie uratować ten serial. Ostatnio NBC lubi anulować swoje dzieła, oby nie zrobili tak z czarną.
Przeczytałam gdzieś, że 2 sezon to był show Toma xD xD. Trzeba przyznać, że twórcy chcą go strasznie wybielić, nie wiem dlaczego, bo bez niego ten serial też jakoś funkcjonuje
Wydaje mi się, że gra aktorska Megan w 2 sezonie poprawiła się. Sceny ze Spaderem zawsze wychodzą jej najlepiej. Może to jego zasługa, jego wpływ.
Pierwsza część 2 sezonu podobała mi się bardziej niż druga (zbyt dużo Toma). Masz rację, że fajnie sie czyta spoilery. Masz jakieś wyobrażenie o tym co zobaczysz, a tu klapa. Moim zdaniem tak zepsuli bo zbyt rozreklamowali postać Luthera Braxtona. Miał być taki straszny i sprytny a tu sam Red z Dembe dali mu radę. Ciekawie zapowiadał się też wątek z Berlinem. Trzeba powiedzieć, że stworzyli świetną otoczkę (grozy) wokół niego. W rezultacie Berlin wyszedł na durnia, który dał się podpuścić jak małe dziecko. Już nie wspomnę, ze kolejny STRASZNY dostał kulkę w łeb przy piciu wódki.
Mnie ostatnio co rzuciło się w oczy to prywatne fotki Megan z Ryanem Eggoldem. Rozumiem, że wygłupiaja sie na planie, kręcą filmiki z tych wygłupów itd. Jednak Megan i Ryan na koncercie U2, gdzieś na imprezie ..... może prywatnie kręcą ze sobą? Zdarzało sie tak już wiele razy, że dwoje aktorów spotyka się przy jednym projekcie, zakochują sie w sobie. Później, aby ułatwić im życie prywatne producenci trzymają oboje w serialu czasami na siłę.