"Czarnobyl: Strefa wykluczenia" to rosyjski serial łączący w sobie kryminał, thriller, sci-fi, dramat i horror skupiający się na 5 kumplach poszukujących złodzieja, który ukradł im 8 milionów rubli.
W internecie natykają się na jego video-blog, gdzie opublikowana jest informacja o podróży mężczyzny do Czarnobyla.
Przyjaciele wyruszają tam w ślad za nim, lecz z każdym kilometrem głębiej w Czarnobylską Strefę Wykluczenia ich podróż staje się bardziej niebezpieczna, a zagmatwane tajemnice Strefy zaczynają wchodzić na jaw...
Niestety nie wiem. Przypadkiem wpadłem na plakat i tylko sprawdziłem co to jest. A że na FW jak zwykle pusto, to wrzuciłem opis. Chyba nie ma tego u nas, bo nikt ze znajomych nie ocenił, nawet ci co w różnych miejscach znajdują filmy/seriale...
Jest na CDA premium, 8 odcinków z lektorem.Dzisiaj obejrzę ze 2-3 odcinki jeśli mnie nie zainteresują odpuszczam dalszy seans.
Nie będę nikogo namawiał bo każdy preferuje co innego.Mnie serial wciągnął na tyle, że obejrzałem wszystkie odcinki, chociaż po pierwszym byłem raczej sceptycznie nastawiony.Bohaterowi na plus, polubiłem ich i byłem ciekaw co tam się im w kolejnym odcinku przytrafi.Uprzedzam że jeżeli ktoś liczy na to że w serialu będą potwory, ufo ,mutanci niech nie zabiera się za oglądanie bo tego tam nie ma.Oceniłem na 7 i z chęcią obejrzę 2 sezon jak tylko ktoś wrzuci do sieci.
Dziękuję za Twój wpis. Obejrzałam serial "Czarnobyl", który zrobił na mnie ogromne wrażenie i po zwiastunie "Strefy wykluczenia.." i tym co napisałeś spodziewam się chociaż części tamtego klimatu.
Też oglądałem "Czarnobyl" i w zestawieniu z tym serialem to tak naprawde dwie różne produkcje.W tym pierwszym mamy do czynienia z ludzkimi dramatami, poświęceniami,z tragedią całych rodzin, do tego czas akcji jest inny niż w omawianym tutaj serialu. "Strefa wykluczenia" to opowieść o przygodach grupki młodych ludzi, podróżach w czasie , próbie zapobiegnięcia katastrofie.Raczej nie uświadczysz tutaj klimatu z "Czarnobyla" ale mi się oglądało naprawdę dobrze, co więcej obejrzałem 3 odcinki serii 2 i uważam że jest jeszcze ciekawiej niż w serii 1.
Ach zapomniałem, Rosjanie nakręcili jeszcze jeden serial o Czarnobylu, to miała być odpowiedź na serial HBO , tytuł tej produkcji to Czarnobyl Otchłań-niestety nawet na FW go nie ma ale zwiastun jest w sieci, zapowiada się naprawdę dobrze.
Ja znalazłem na necie 1 odcinek, ale niestety po rosyjsku, nawet angielskich napisów nie ma. Jakbym poszukał to pewnie reszte też bym znalazł.
Zwiastun na FW sugeruje że serial był kiedyś dostępny w Cda Premium. Stąd pewnie polski plakat i tytuł.
Kurde nie da rady, FW odrzuca linki z CDA
Inaczej-wrzuć w google to: Czarnobyl: Strefa wykluczenia S01E01 Lektor PL