Gdzie jest murzyn, arab i gej jako pozytywni bohaterowie? Nie do pomyślenia w XXI wieku. HBO zrobiło rasistowski, homofobiczny serial o białej supremacji. A tak serio to chwała HBO za to, że jeszcze nie poszli w skrajną lewackość. Ale zniszczenia Gry o Srom i tak im nigdy nie daruję.
puknij się w głowę
zdaję sobie sprawę, że twój komentarz miał mieć wydźwięk sarkastyczny ale pierdoły piszesz niemiłosierne, piękny chłopcze prawicy.
jeszcze raz - puknij się w głowę
Kiedy ja jestem centro-lewicowy w poglądach.
Do konserwy mi równie daleko jak do skrajnego lewicowego debila.
Swoją drogą też jesteś piękna.
Faktycznie, film jest niedopuszczalnie biały i ma za mały udział kobiet (podobnie jak ostatni Avengersi). To po prostu skandal. Rozważam obniżenie oceny do 1.
No nie, zważywszy, że lewackie media potrafiły ostatnio podliczyć czas antenowy obecności kobiet i mężczyzn w ostatnich Avengersach (łącznie z określeniem płci Groota itp.), a główna gwiazda nowego Marvela czyli Brie Larson potrafiła twierdzić, że jej zdanie 40-letnich białych mężczyzn nie obchodzi, bo dany film nie był zrobiony dla nich, z całą pewnością drobny żart na filmwebie jest obciachem. Tak, z całą pewnością to jest obciachem. Nie twój poziom IQ i pokrewnych tobie osób. W świecie który nie kierowałby się modą, a faktami, byłbyś skierowany na leczenie psychiatryczne.
I dlatego masz swiad w odbycie, przez otoczke filmu opartego na komiksie? Nie masz innych problemow, w jaki sposob to ci szkodzi? Opinia Lema o internecie nic nie traci na aktualnosci.
Ależ się pięknie jako skończony prymityw pokazujesz, aż miło popatrzeć zważywszy, że ludzi takich jak ty mam w głębokiej intelektualnej pogardzie. Aż od ciebie promieniuje ujemne IQ.
PS. Lem się wypowiadał dokładne o takich jakt ty, gdybyś nie doczytał :) Precyzyjnie o osobach ignorujacych fakty i promujących swoje własne "narzucenia" na twórczość.
Ale skąd pomysł, że ja jestem prawakiem? Jestem ateistą, który w życiu geja nie obraził. Podróżuję po świecie, mam znajomych muzułmanów, azjatów, czarnoskórych. Bliżej mi do kosmopolity niż patrioty. Nie wiem niby w którym aspekcie miałbym być prawakiem? Może w tym, że nie toleruję lewackiego debilizmu? Spokojnie prawackiego też nie toleruję.
Pierwszy komentarz, ktory przychodzi ci do glowy po obejrzeniu serialu o Czarnobylu to malo finezyjny, niezabawny sarkazm dotyczacy wspolczesnej politycznej poprawnosci, tekst typowy dla prawicowych trolli, uwazasz to za normalne? wszystko jasne.
Moim zdaniem to jest bardzo potrzebne, wytykanie debilizmów i zwracanie na nie uwagi. A serial Czarnobyl chwalę za coś co robi jak powinien, czyli nie przekłamuje w idiotyczny, propagandowy sposób.
Może po prostu sam masz zryty beret i widzisz wszędzie swoich śmiertelnych wrogów prawaków?
Jak poczytasz literaturę średniowieczną to niestety ciężko będzie znaleźć coś poza hagiografią, albo eposem rycerskim. W romantyzmie mamy całą masę mdłych użalań o młodych, zbuntowanych jednostkach. Z kolei kino pierwszej połowy XX wieku to wieczni amanci pokroju Brando czy Bogarta. Tobie, jako białemu heteroseksualnemu facetowi pewnie nie przeszkadza monotematyczność kulturowa i w obsadzie jak z przed paru dekad, ale widocznie teraz, w XXI wieku, jest potrzeba przeorientowania się na nowych widzów. No i moda też się zmienia. Także w kinie. Ale masz rację - serial w którym nie epatuje się motywami modnymi czy też poprawnymi politycznie już na wstępie zgarnia plusy za oryginalność