PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=799827}

Czarnobyl

Chernobyl
2019
8,8 243 tys. ocen
8,8 10 1 243044
8,7 63 krytyków
Czarnobyl
powrót do forum serialu Czarnobyl

1/10

ocenił(a) serial na 9

Gdzie jest murzyn, arab i gej jako pozytywni bohaterowie? Nie do pomyślenia w XXI wieku. HBO zrobiło rasistowski, homofobiczny serial o białej supremacji. A tak serio to chwała HBO za to, że jeszcze nie poszli w skrajną lewackość. Ale zniszczenia Gry o Srom i tak im nigdy nie daruję.

ocenił(a) serial na 9
Dulk9

puknij się w głowę
zdaję sobie sprawę, że twój komentarz miał mieć wydźwięk sarkastyczny ale pierdoły piszesz niemiłosierne, piękny chłopcze prawicy.
jeszcze raz - puknij się w głowę

ocenił(a) serial na 9
linaszcz

Kiedy ja jestem centro-lewicowy w poglądach.
Do konserwy mi równie daleko jak do skrajnego lewicowego debila.
Swoją drogą też jesteś piękna.

użytkownik usunięty
Dulk9

Faktycznie, film jest niedopuszczalnie biały i ma za mały udział kobiet (podobnie jak ostatni Avengersi). To po prostu skandal. Rozważam obniżenie oceny do 1.

Dulk9

Czy tego rodzaju humor to,wszystko na co stac prawakow? Co za obciach.

użytkownik usunięty
lichtenberg

No nie, zważywszy, że lewackie media potrafiły ostatnio podliczyć czas antenowy obecności kobiet i mężczyzn w ostatnich Avengersach (łącznie z określeniem płci Groota itp.), a główna gwiazda nowego Marvela czyli Brie Larson potrafiła twierdzić, że jej zdanie 40-letnich białych mężczyzn nie obchodzi, bo dany film nie był zrobiony dla nich, z całą pewnością drobny żart na filmwebie jest obciachem. Tak, z całą pewnością to jest obciachem. Nie twój poziom IQ i pokrewnych tobie osób. W świecie który nie kierowałby się modą, a faktami, byłbyś skierowany na leczenie psychiatryczne.

I dlatego masz swiad w odbycie, przez otoczke filmu opartego na komiksie? Nie masz innych problemow, w jaki sposob to ci szkodzi? Opinia Lema o internecie nic nie traci na aktualnosci.

użytkownik usunięty
lichtenberg

Ależ się pięknie jako skończony prymityw pokazujesz, aż miło popatrzeć zważywszy, że ludzi takich jak ty mam w głębokiej intelektualnej pogardzie. Aż od ciebie promieniuje ujemne IQ.

PS. Lem się wypowiadał dokładne o takich jakt ty, gdybyś nie doczytał :) Precyzyjnie o osobach ignorujacych fakty i promujących swoje własne "narzucenia" na twórczość.

ocenił(a) serial na 9
lichtenberg

Ale skąd pomysł, że ja jestem prawakiem? Jestem ateistą, który w życiu geja nie obraził. Podróżuję po świecie, mam znajomych muzułmanów, azjatów, czarnoskórych. Bliżej mi do kosmopolity niż patrioty. Nie wiem niby w którym aspekcie miałbym być prawakiem? Może w tym, że nie toleruję lewackiego debilizmu? Spokojnie prawackiego też nie toleruję.

Dulk9

Pierwszy komentarz, ktory przychodzi ci do glowy po obejrzeniu serialu o Czarnobylu to malo finezyjny, niezabawny sarkazm dotyczacy wspolczesnej politycznej poprawnosci, tekst typowy dla prawicowych trolli, uwazasz to za normalne? wszystko jasne.

ocenił(a) serial na 9
lichtenberg

Moim zdaniem to jest bardzo potrzebne, wytykanie debilizmów i zwracanie na nie uwagi. A serial Czarnobyl chwalę za coś co robi jak powinien, czyli nie przekłamuje w idiotyczny, propagandowy sposób.
Może po prostu sam masz zryty beret i widzisz wszędzie swoich śmiertelnych wrogów prawaków?

ocenił(a) serial na 9
Dulk9

Jak poczytasz literaturę średniowieczną to niestety ciężko będzie znaleźć coś poza hagiografią, albo eposem rycerskim. W romantyzmie mamy całą masę mdłych użalań o młodych, zbuntowanych jednostkach. Z kolei kino pierwszej połowy XX wieku to wieczni amanci pokroju Brando czy Bogarta. Tobie, jako białemu heteroseksualnemu facetowi pewnie nie przeszkadza monotematyczność kulturowa i w obsadzie jak z przed paru dekad, ale widocznie teraz, w XXI wieku, jest potrzeba przeorientowania się na nowych widzów. No i moda też się zmienia. Także w kinie. Ale masz rację - serial w którym nie epatuje się motywami modnymi czy też poprawnymi politycznie już na wstępie zgarnia plusy za oryginalność