PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=799827}

Czarnobyl

Chernobyl
2019
8,8 246 tys. ocen
8,8 10 1 245519
8,7 68 krytyków
Czarnobyl
powrót do forum serialu Czarnobyl

Nie chcę tu robić seminarium i czepiać się niezgodności, gdyż pomimo ich serial nie jest zły. Lecz gdy patrze na większość ocen "10/10" (95% nie uargumentowane) to nie sposób oprzeć się przekonaniu iż kogoś poniosło...

ocenił(a) serial na 10
adasinski

Idąc tym tokiem myślenia, żaden film lub serial nie zasługuje na tytuł "arcydzieła", więc "arcydzieło" należy jednak odbierać z przymrużeniem oka.
Ja oceniłem film wysoko, bo wywołał we mnie emocje, jakich dotąd nie miałem przyjemności doznać oglądając jakiś film.
Od lęku i niepokoju do bezsilności.

To wszystko zależy od odbioru widza. Jedni boją się horrorów, inni się z nich śmieją i uważają grupę fanów tego gatunku za nienormalnych. Po prostu każdy odbiera obraz inaczej.
Na mnie wrażenie zrobiła przede wszystkim otoczka. Miejsca, pojazdy... to wszystko budowało odpowiedni klimat tamtych lat.
Muzyka i dźwięki dobrane idealnie (oczywiście według mnie).
Aktorzy przekonali mnie do sowich postaci. Byli dobrze dobrani.
Efekty specjalne nieprzesycone, odpowiednio dawkowane.

Ogólnie wszystko mi się podobało.
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 8
Tillig

Uprzejmi Państwo nawrócili mnie w innym poście, konkluduję: moim subiektywnym zdaniem ocena odrobinę zawyżona, lecz szanuję opinie innych i całkowicie zgadzam się z tym że ktoś mógł tak ocenić. Dla mnie serial dobry, nawet bardzo dobry, nie arcydzieło lecz akceptuję nieco odmienne opinię. Pozdrawiam